Şimdi Ara

Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
6.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haber doğru mu bilmiyorum ama askeri törende siyasi bir haraket yaparsan sonucunun şu ortam bu olmasını beklemek gerekirdi.
  • Haber doğru mu bilmiyorum deyip saçma sapan şeyler yazmadan önce haberi doğru düzgün okuyun, insanın aklına küfür getirmeyin, kulaklarınız çınlamasın.

Türk Silahlı Kuvvetleride en az 30 yıldır uygulanan ve artık her mezuniyet töreninde gelenek haline gelmiş, ülkenin kurucu lideri ve o okulun yetiştirdiği en büyük asker olan Atatürk'ün yolunda yürümeye ve Cumhuriyetin temel değerlerine bağlılık yeminini etmek Siyasi hareketmiş...

Tövbe ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 16 Kasım 2024; 15:20:18 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

Aynen en az 30 yıl evet

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal%27in_askerleriyiz#:~:text=%22Mustafa%20Kemal'in%20askerleriyiz%22,kullan%C4%B1lan%20slogan%2C%20tart%C4%B1%C5%9Fmalara%20neden%20olmu%C5%9Ftur.

Atatürkü benimsemek cumhuriyeti benimsemek değil siyasi olan bu değil. Siyasi bir sloganı içinde Atatürk geçse bile askeriye içine sokmak mevzu.

Kulak çınlaması mi  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 16 Kasım 2024; 15:27:4 >

• freeleaks kullanıcısına yanıt

O kadar boş yazıyorsunuz ki benim bahsettiğim yemin nedir, slogan nedir farkında değilsiniz...

Ben bu sene resmi tören bittikten ve devlet erkanı oradan ayrıldıktan sonra , 1995'ten 2023'e kadar resmi tören esnasında söylenen fakat daha sonra resmi tören programından çıkarılan , geleneksel hale gelmiş yeminden bahsediyorum, siz ise bana saçma sapan bir wikipedya linkinde yazan bir sloganla cevap veriyorsunuz.

Tekrar yazıyorum. Neredeyse 30 yıl evet... Bu yemin metni, 1995 yılında mezun olan bir teğmen tarafından kaleme alındı o günkü komutanların onayı ile 1995 yılından itibaren 2023'e kadar her mezuniyet töreninde Sayın Cumhurbaşkanı da dahil, törene katılan tüm devlet erkanının karşısında, mezun olanlar tarafından hep bir ağızdan edildi. Törene katılan devlet erkanı da , bugünkü Cumhurbaşkanımız da dahil, o dönemlerde bu yeminin sonunda alkışlamıştı, otur şimdi bunların videolarını da internetten bul izle...

Bu sene resmi törende bu yemin yer almayınca , resmi tören bittikten, devlet erkanı oradan ayrıldıktan sonra kendileri toplanıp etmiştir... Olay bu.

Üniversite öğrencilerinin her mezuniyet töreninde yaptıkları kep atma ritüeli gibi, harp okullarınında mezuniyetteki ritüeli kılıç kaldırmadır.

Mustafa Kemal'in mezun olduğu okuldan mezun olan teğmenler tabi ki onun askeriyiz diyecek yoksa şıhlarınızın, hocalarınızın, tarikatlarınızın askeri olmasını mı bekliyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 16 Kasım 2024; 17:33:28 >

• Terörist başının meclise çağrıldığı zamanda Atatürk'ün askeri olduğunu söyleyenleri ihraç etmenin anlamını siz çıkarın.

Cahil olabilirim böyle düşünüyorsan bir şey yapamam. Acaba bana cuvaldızı batırırken kendine iğneyi neden batırmıyorsun. Mevzu resmi yemin töreninden sonra yapılan yemin mi yoksa orada kullanılan siyasi ifade mi?

Sana diyorum ki Atatürkü sevmek, onun askeri olmak, onun düşüncelerini benimsemek tabi ki siyasi bir tavır değildir. Olması gerekendi ama bunu slogan haline getirip kullanırsan o sloganın ne manaya geldiğini bilmen lazım.

30 senedir yapılan bir şey neden şimdi gündem oldu bunu düşündün mü. Acaba siyasi bir içeriğin olayı tamamen değiştirmesi olabilir mi cevap.

Mesela Irak savaşında Allahu Ekber denilip kafa kesenler vardı. Allahu Ekber ifadesi tek başına çok iyi güzel bir ifade ama o zaman kullanıldığında ifade ettiği şey farklıydı. Bir ifadeyi slogan haline getirirsen o ifade siyasi olur bu kadar basit. Hani bir ben anlamay çalış.

Sonra eleştir..

daha da yazayım burada resmi törenden sonra yapılan organizasyon değil bu organizasyonun Mustafa Kemalin Askerleriyiz şeklinde sloganik olarak bitmesi siyasi bir duruştur. ki attığım linkin de amacı bu sloganın siyasi bir slogan olduğunun ifadesidir. Mesela ya allah bismillah allahu ekber demenin siyasi bir geri planı olması gibi

Ulusal Kanalyoutube
    Türkiye ve dünya gündemindeki son dakika haberleri ve sıcak gelişmeler Ulusal Kanal'da! ABONE OL: https://www.youtube.com/channel/UC6T0L26KS1NHMPbTwI1L4Eg?sub_confirmation=1 KATIL: https://www.youtube.com/channel/UC6T0L26KS1NHMPbTwI1L4Eg/join HABER: https://www.ulusal.com.tr CANLI YAYIN: https://www.youtube.com/c/UlusalKanalTV/live SOSYAL MEDYA: https://twitter.com/ulusalkanal https://www.facebook.com/UlusalKanal https://www.instagram.com/ulusalkanal UÇ-824 #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/shorts/kMCWo3cB9I0?si=1_Vvzsy1u5G9q_0m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 16 Kasım 2024; 16:41:51 >

• Tarikat ve cemaatler ile ne alakası var. Malum şahıs talimat veriyor soruşturma açılıyor. Yaşadığınız ülkeyi tanıyın.

• Bu ülkenin kurucusu ile aynı okulda okuyup mezun olan subaylara , kendi aralarında toplanıp Cumhuriyetin ilkelerine ve devletine bağlı kalacağına dair yemin edip Mustafa Kemal'in askeriyiz dedikleri için, siyaset yapıyor diyemezsiniz. Asker siyaset yapmaz, Asker atasının yolundan gider, bunu ifade etmekten çekilmez. Atatürk'ün askeriyiz sözünü gururla söyleyemeyecek bir asker yoktur.

Bu cümle zaten siyaset üstüdür, bir siyasi slogan olamaz, bir parti tarafından sahiplenemez, tıpkı Türkleri temsil eden bozkurtun, bir siyasi partinin güdümünde olamayacağı gibi siyaset üstü kalmalıdır.

Zamanında fetö neydi, kimlere neler neler verildi, kimler nerelere getirildi, Türk Ordusuna, Subaylarına nasıl kumpaslar kuruldu, neler yaşandı, daha sonra sonuçları ne oldu beraber gördük izledik. Şimdi bu teğmenler, aynı okuldan mezun oldukları ve örnek aldıkları kişi olan Atatürk'ün askeriyiz dediler diye meslekten atılırlarsa , bu bana göre normal bir ceza değildir, benim içime sinmez.

Hukuk devletinde bazı kesimler Atatürk'ü sevmiyor, bazı kesimler bu sözü duymak istemiyor diye sırf onlar memnun edilecek diye bu konu uzatılmaz, insanlar kanunsuz cezalandırılmaz. Zamanında izlediğimiz kumpaslar ve sonuçlarından sonra yakın tarihin tekerrününü umarım tekrar yaşamayız. Sonra da kandırıldık, affedin sözünü umarım tekrar duymayız..

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 16 Kasım 2024; 17:6:27 >

Bu ülkenin kurucusu ile aynı okulda okuyup mezun olan subaylara , kendi aralarında toplanıp Cumhuriyetin ilkelerine ve devletine bağlı kalacağına dair yemin edip Mustafa Kemal'in askeriyiz dedikleri için, siyaset yapıyor demiyorum. Mustafa Kemalin Askerleriyiz ifadesi CHP çatısı altında çıkmı bir ifade siz istediğiniz kadar bu böyle değil diyin istediğiniz kadar bunun siyasi olmayacağını söyleyin bu cümlenin karşılık geldiği yer siyaset arenasıdır. Ki benzer tartışmaları daha kısa süre önce yaşadık bozkurt işareti mhpnin mi türklüğün mü diye. Sen bir işareti yada sloganı alıp kendine monte edersen artık o işaret ya da slogan seni ifade eder siyasallaşır. Zafer işaretini hadeplilerin kullanması da benzer durum. Mesela hiç tanımadığın biri hiç alakasız yere zafer işareti yaparsa ne düşünürsün?

Atatürk'ün askeriyiz dediler diye meslekten atılmıyorlar Slogan olarak Mustafa Kemalin Askerleriyiz dedikleri için atılıyorlar(haber doğruysa) Bunun çok örneği var simgeler önemlidir. Gökkuşağı eskiden bir anlam ifade etmezken siz şimdi gökkuşağı sembollü tişört giyip dışarı çıksanız sana nasıl bakarlar. Bana sorarsan bakın burada kendi fikirmi yazıyorum bu teğmenler daha 2000li. Benim gözümde daha çocuk. Mustafa Kemalin Askerleriyiz ifadesinın siyasi temelleri atılırken bunlar daha ilkokula falan gidiyordu. Bu sloganı da slogan olsun diye söylemediklerine eminim ancak olayı da tüm gerçekliği ile ifade etmek zorundayız ki gelecek nesillere doğru bilgiler aktaralım.

Atatürkü sevip sevmeme konusuna girmeyeceğim ama şunu düşünün. Empati yapın. (ben müslüman değilim bunu da yazayım da sonra laf olmasın) Cb olarak görev alırken karşı tarafınızdaki parti Mustafa Kemalin Askerleriyiz diyerek siyasi arenada sizi sıkıştırmaya çalışıyor. Aradan 10-15 sene geçiyor bu sefer eli silah tutacak ordu mensupları bu sloganı atıyor. Ne düşünürsünüz?

• siyasi kılıç sallamanın bedeli olur orası askeriye kepsiz bile çıksan cezası var.

bu aklı kimden almışlar aslında onun üstüne gidilmeli.

30 yıldır yapılan şeymi neredeymiş o 30 yıldır hiç kaydı yok nedense .  bence size 30 yıl diye yutturmuşlar havaya şövalye gibi kılıç sallamalı bir yemin töreni görmedim ben.

g3 tüfeği türk bayrağının üstüne koyulur yemin edilir bildiğim gördüğüm tören o sittin senedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Kasım 2024; 19:41:46 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Fetöcüler ordudan atılıyor diye yıllarca laf söyleyip şimdi "siyasi bu" diye bunu savunmaktan daha siyasi bir şey yok. Atatürk yerine "Erdoğan'ın askerleriyiz" deselerdi madalya falan verirdiniz. Olay bu, sizin tarafınız yıllardır belli.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

sen kılıç sallamalı tören göster bana neredeymiş o serin hikaye?,eee de erdoğanın askerleri zaten onlar cb o, sev sevme baş komutan o, Atatürk vefat edeli 80 küsür sene oldu o saygı sevgi amaçlı söylenen birşey.

mansurun veya ekon seçimle gelsin cb olsun, onun askerleri olsun benim için hiç problem değil ama şu an baş komutanları Rte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Kasım 2024; 19:50:1 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Neyse ordunun parti ordusu olduğunu, Atatürkçülerin bu yüzden atılmaya çalıştığını anlamışsın galiba. O zaman akp sonrası da akplileri ordudan atılmasını desteklersin, değil mi?

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Sadece ordu mu? AKP’liler bu rejimden sonra bir virüs gibi nereye sızmışlarsa cerrahi operasyon yapılıp atılmalılar. Bunları tanımak da kolay olur zaten tipe bakınca akp olduğunu anlıyorsun

• Savaş çıkarsa ülkeyi imamlar mı koruyacak
  • Stoa kullanıcısına yanıt

Reis'in asker kaçağı katil oğlu Ahmet Burak Erdoğan koruyacak

• Net anlaşılır bir cümle kuracağım sadece bu konuyla alakalı ''AKP Bir Milli Güvenlik Sorunudur.'' beka sorunu diyorlar ya beka sorunu bizzat Erdoğan hükümeti kendilerini çok güzel tarif ediyorlar.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 16 Kasım 2024; 20:40:34 >
  • batı sevdalısı darbecilere yer yok asla olmayacak. Geçmişte çok çekildi bunlardan bu zihniyetini devletin hiçbir kademesinde yeri yok asla olmayacak. Türk asleri olmaktan çok NATO askeri batı sevdalısı oluyor bunlar.

Bunun geçmiş dinazorları bazı tv kanallarında çıkıp mavi vatan saldırganlıktır. Sınırımızda ypg olsun diyen sorunlu zihniyetler ile dolu

• "Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!”

Şu 4 cümle bayağı rahatsız etmiş anlaşılan. Evirip çevirip nereden dokunabilirim diye şekilden şekle girmişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 16 Kasım 2024; 21:3:34 >
  • Bu ülkeye 40 yıl terör belasını yaşatan, binlerce evladını şehit eden, terör örgütünün lideri ve bebek katili denen haini utanmadan Meclis’e konuşmaya davet edenler, Harp Okulunu birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu’nu ihraç edilmesi için Yüksek disiplin Kuruluna sevk ettirmişler...

Suçu neymiş ; Mustafa Kemalin Askerleyiz demişmiş..

Bu ülke nereye gidiyor diye soranlara cevabınız bu olsun .

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.