Şimdi Ara

Tek başıma tatile çıkmayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle Üniversite öğrencisiyim ve sömestrda tek başıma bir seyahate çıkmayı düşünüyorum. 1000-1500 arası bir bütçem var. 13 Ocak ila 20 Ocak arası bi tatil düşünüyorum. Aklımdan Ukrayna da geçti (hem vizesiz hem tarihi binaları hoşuma gittiğinden gidip görmek istedim) ancak kiril alfabesi ve tek başıma olacağımdan çekindim. Marmaris geçti aklımdan ama kışın bilemedim. Kendimi vursam otostopa ordan buraya savrulsam dedim.
    Anlayacağınız bir sonuca varamadım.
    Sizin önerileriniz var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yaz çıktım otostopa tek başıma,kesinlikle tek başına deneyimlemelisin genel algının aksine tek başınaykende gayet eğlenebiliyorsun ayrıca çok daha fazla insanla tanışırsın,bu dönemde otostopla gidersin ama yolda kalırsan çadır ve malzemelerin uygun olması lazım ona göre bir plan çiz.

• Kişiden kişiye değişir ama tek başıma tatile çıktığımda sıkılmıştım
    Guzel yönleride oluyor ama 2 kişi ile tatile çıkmak daha eğlenceli
    Yalnız tatil arkadaşını iyi seçmezseniz tatili zehirde edebiliyor
    Yazın alanya-kemer tatili yapmıştım çok sıkıcı olmasada yinede tatil arkadaşı olunca daha eğlenceli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 3 Ocak 2018; 9:48:0 >
  • *Arnavutluk tiran

*Ukranya liviv

*Gurcistan tiflis

*Kibris girne hepsinde paramiz degerli gidilebilir

• 2 sefer yurtdışına çıktım biri samimi arkadaşımla diğeri de tek başıma .

Arkadaşımla çıktığımda , o daha öncede çıktığı için öncülük yaptı . (Konuşmalar vs .) Ben yanında neredeyse kimseyle konuşmadan döndüm . :)) Yeme-içme , gezi ve müzelere giriş vs. hep orta yolu bulmak için onun isteklerine uydum .

Tek gittiğimde , bütün konuşmaları vs. kendim yaptım . Canım ne istiyorsa isteğim kadar yedim . Canım hangi müzeye girmek istiyorsa , nereye gitmek istiyorsam hepsini yaptım . Bazen , yalnızlığı hissettim . Yalan yok . Hüzünlenmedim değil .. Ama, bu yalnızlık bile yeni şeyler keşfetmeme sebep oldu . Arkadaşım ile birlikteyken onunla muhabbet etmekten çevreyi tam keşfedemiyordum .Bu sefer oturdum insanları izledim . Çok güzel bir duyguydu . Tek başına sanki kendi ülkemde geziyormuşum gibi hissettim . Her gittiğim yerde fotoğraf çektirmek için insanlardan rica ettim . Bu bile çekingen olan insanlar için büyük birşeydir.

İşin özeti , bir plan yapıyorsanız arkadaşlı veya arkadaşsız kesin gidin gerçekleştirin .2. tatilim için arkadaşım sürekli erteledi ve 1 senem boşa gitti.Sonra tek gidebilirim dedim ve gittim .. Birilerini beklemekle birşey olmuyor. Ömür geçiyor.Hazır gençken yapmak istediklerini yap . Yukarıda artı ve eksilerini yazdım . Dil bilginiz iyi değilse arkadaşlı ,dil bilgisi konusunda kendinize güveniyorsanız tek de gidebilirsiniz. Arkadaşın tek faydası yanında muhabbet edecek birinin olması . Otel değilde hostel tarzı yerlerde kalırsanız arkadaşta edinebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Designer* -- 3 Ocak 2018; 19:34:24 >

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Arnavutluk a baktım da uçak bileti pahalı geldi

Ukrayna kiril alfabesi korkutuyor

Anne tarafım Artvinli haliylen Gürcistan tatil olaral cezbetmiyor.

Kıbrısta kışın tatil olur mu hocam deneyimim yok. Sırbistan hakkında ne düşünüyorsunuz bir de

• Bosnia kullanıcısına yanıt
    Otostop çekip nereye giderse mi daha iyi olur hocam yoksa belli bir rota üzerinde, o yöne uygun otostop çekmek mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gren kullanıcısına yanıt
    Kış tatili, kafa dağıtmak için bir öneriniz var mıdır hocam

• *Designer* kullanıcısına yanıt
    Yazınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Zaten samimi bir insanım normalde fazlasıyla da konuşkan. Çekingenliğim sonuçta yurtdışı, memleketimdeki gibi elinde sonunda sığınacak bir yer bulamama korkusu. Kafa dağıtma niyetli gidip depresyonda dönmeyelim

Türk Alman Üniversitesinde okuduğumdan Almanca öğreniyorum. Kendimi idare edebilir seviyesinde almancam var ve geliştirebilirim diye düşünüyorum. Bu zaman zarfında ne yazık ki ingilizcem geriledi ve sadece anlayabiliyorum.

• ingilizcen varsa sorun yok.

Ben gurcistan tiflise gittigimde 2 gurup insan gördüm.

Rus'lar ve Japonlar.

Ruslar kendi dillerinde konusuyor yillarca somurge ettiler.

Japonlar ingilizce konusuyor ve para getiriyorlar esnaf az cok ingilizce biliyor genclerde biliyor..

Otobuse bindim ingilizce biliyornusun dedim adam gurcuce konustu.

Gitmek istedigim magazanin resmini google dan bulup gosterdim onayladı bindim

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Pratiklik hayat kurtarır diye boşuna dememişler. Deneyimlerinizi aktarabilir misiniz hocam?

• Arkadaşlar maddiyattan önce ruhani olarak kesin kararlar almam gerektiğinin farkındayım. Fakat aklım cidden çok karışık, tatile çıkma sebebim de bu zaten.

Bir yanım git marmarise (gidiş dönüş uçak biletleri 140tl civarında) geç koylardan bir tanesine zaman öldür diyor.

Bir yanım al bileti git ukraynaya hostele at kendini sabah katedralleri, mimarisi hoş yerleri gez gör incele akşamında al alkolünü sokaklarda başı boş kaybol gezin diyor.

Bir yanım ehhhh bi tatile çıkalım dedik o kadar strese sıkıntıya giriyoruz bir sonuç yok daha kendin ne bok istediğini bilmiyor. Sal kendini nerden çıkarsan oraya git.

Lakin neler istemediğimi biliyorum. Ülke içi olacaksa en azından iklimi soğuk yerler olmasın. Yurtdışı olucaksa vize isteyip ve uçak biletlerinin tavan olduğu yerler olmasın.

Eğer bir yerlere yol alırsam da bu başlığı unutmayı düşünmüyorum en azından izlenimlerimi deneyimlerimi yazarım diğer arkadaşlar da faydalansın

• quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Yazınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Zaten samimi bir insanım normalde fazlasıyla da konuşkan. Çekingenliğim sonuçta yurtdışı, memleketimdeki gibi elinde sonunda sığınacak bir yer bulamama korkusu. Kafa dağıtma niyetli gidip depresyonda dönmeyelim

Türk Alman Üniversitesinde okuduğumdan Almanca öğreniyorum. Kendimi idare edebilir seviyesinde almancam var ve geliştirebilirim diye düşünüyorum. Bu zaman zarfında ne yazık ki ingilizcem geriledi ve sadece anlayabiliyorum.

Öncelikle , yurtdışına 3,4 sefer çıkmadıysan plansız bir şekilde gitme. Örn. kalacağın yerleri booking.com ile ayarla , orada gittiğim zaman ayarlarım gibi düşünme . Kalacağın yeri ayarladıktan sonra havaalanından oraya nasıl ulaşabileceğini araştır. Gezilecek yerler vs. ne kadar mesafede , nelere ne kadar para harcayacaksın bunları planlayarak git. Bu şekilde yaptığın zaman emin ol türkiyeden uçağa bitmişsin x şehire gidip ordan metroya binip oteline geçiyormuşsun gibi olacak .

Benim üniversitede ki eğitim dili ingilizce olduğu için çok sıkıntı yaşamadım . Senin ingilizce ne durumda bilemiyorum . Ama, benim tek gidişimde üniversite bitmiş üzerinden 1,5 sene geçmişti. Yani , 1,5 senedir birkaç yabancı dizi hariç ingilizce ile bir işim olmamıştı. Tam bitik durumdaydım .:) İlk aşamada pasaport kontrolünde neler sorulabilir vs. araştırmıştım ona göre gittim . Sıkıntı çıkmadı . Karşında ki kişiyi anlayınca zaten sıkıntı çıkmıyor . Sonra ilk otele giriş vs. derken bakıyorsun aynı şeyler artık sıradanlaşıyor . Daha çok konuşmaya başlıyorsun .Eğer geçmişte ingilizceyi güzel bir şekilde öğrenmişsen herşeyi hatırlamaya başlıyorsun. Şöyle bir durumda var .. Örn. bizim ülkede turist olduğunu düşün dışarıda insanlara yer soruyorsun, herkes ingilizce bilmiyor . Çoğu avrupa ülkeside bu şekilde herkes doğru düzgün ingilizce konuşamıyor . Tarzanca bile olsa kendini ifade edebilirsin . Bizde havaalanında , metroda vs. güvenlik görevlileri ingilizce bilmeyince hemen eleştirmeye başlarız ama , aynı durumla ispanyada turizmin başkentlerinden biri olan barcelona da denk geldim . Havaalanı güvenliği tek kelime ingilizce bilmiyordu .

Bu arada vazgeçme diye bu kadar uzun yazıyorum. :) Gezmek kadar güzel birşey yok . Şuan , kısmet olursa mart ,nisan aylarına plan yapıyorum yine tek başına gideceğim .

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

quote:

Öncelikle , yurtdışına 3,4 sefer çıkmadıysan plansız bir şekilde gitme. Örn. kalacağın yerleri booking.com ile ayarla , orada gittiğim zaman ayarlarım gibi düşünme . Kalacağın yeri ayarladıktan sonra havaalanından oraya nasıl ulaşabileceğini araştır. Gezilecek yerler vs. ne kadar mesafede , nelere ne kadar para harcayacaksın bunları planlayarak git. Bu şekilde yaptığın zaman emin ol türkiyeden uçağa bitmişsin x şehire gidip ordan metroya binip oteline geçiyormuşsun gibi olacak .

Benim üniversitede ki eğitim dili ingilizce olduğu için çok sıkıntı yaşamadım . Senin ingilizce ne durumda bilemiyorum . Ama, benim tek gidişimde üniversite bitmiş üzerinden 1,5 sene geçmişti. Yani , 1,5 senedir birkaç yabancı dizi hariç ingilizce ile bir işim olmamıştı. Tam bitik durumdaydım .:) İlk aşamada pasaport kontrolünde neler sorulabilir vs. araştırmıştım ona göre gittim . Sıkıntı çıkmadı . Karşında ki kişiyi anlayınca zaten sıkıntı çıkmıyor . Sonra ilk otele giriş vs. derken bakıyorsun aynı şeyler artık sıradanlaşıyor . Daha çok konuşmaya başlıyorsun .Eğer geçmişte ingilizceyi güzel bir şekilde öğrenmişsen herşeyi hatırlamaya başlıyorsun. Şöyle bir durumda var .. Örn. bizim ülkede turist olduğunu düşün dışarıda insanlara yer soruyorsun, herkes ingilizce bilmiyor . Çoğu avrupa ülkeside bu şekilde herkes doğru düzgün ingilizce konuşamıyor . Tarzanca bile olsa kendini ifade edebilirsin . Bizde havaalanında , metroda vs. güvenlik görevlileri ingilizce bilmeyince hemen eleştirmeye başlarız ama , aynı durumla ispanyada turizmin başkentlerinden biri olan barcelona da denk geldim . Havaalanı güvenliği tek kelime ingilizce bilmiyordu .

Bu arada vazgeçme diye bu kadar uzun yazıyorum. :) Gezmek kadar güzel birşey yok . Şuan , kısmet olursa mart ,nisan aylarına plan yapıyorum yine tek başına gideceğim .

Tekrardan teşekkür ederim hocam. Daha önce Japonya ve Benelux ülkelerini gidip görme imkanım oldu. 6 kez çıkmış bulunuyorum. İngilizcemin gerileme sebebi almanca. İngilizce başlayıp almanca noktalıyorum cümleyi Dediğim gibi ilk defa tek başıma tatil deneyimim olucak. İlk defa da aileme yük olmadan kendi paramla çıkacağımdan dört dörtlük geçmesini diliyorum. Anladığım kadarıyla siz de birden fazla kez tek başınıza tatile çıkmışsınız. Önerebileceğiniz yurtiçi yurtdışı bir plan var mıdır?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

quote:

Tekrardan teşekkür ederim hocam. Daha önce Japonya ve Benelux ülkelerini gidip görme imkanım oldu. 6 kez çıkmış bulunuyorum. İngilizcemin gerileme sebebi almanca. İngilizce başlayıp almanca noktalıyorum cümleyi Dediğim gibi ilk defa tek başıma tatil deneyimim olucak. İlk defa da aileme yük olmadan kendi paramla çıkacağımdan dört dörtlük geçmesini diliyorum. Anladığım kadarıyla siz de birden fazla kez tek başınıza tatile çıkmışsınız. Önerebileceğiniz yurtiçi yurtdışı bir plan var mıdır?

Rica ederim . Sen benden daha çok tecrübelisin ama bende ki cesareti gösteremiyorsun . :) O kadar yazı yazdırdın bana bende ilk defa gideceksin sanıyorum . Bence hiç düşünme nereye istiyorsan , bütçen nereye uyuyorsa direk git . Tek olup olmaman önemli değil cümleye ingilizce başlayabiliyorsan sıkıntı olmaz . :) Ben schengen bölgesinde ki ülkelerde tatil yapmayı sevdiğim için vizesiz olan kısımları pek bilmiyorum . O yüzden o tarz bir tavsiye de bulunamayacağım .Ama , şöyle bir durumda var .. söylediğin aralıklarda türkiye tatil yapmak mantıklı gelmiyor . Ama , avrupada ukrayna vs. tarzda vizesiz ülkelerde daha verimli olur. Benimde avrupayı tercih etmemin sebebi şehirlerde ki yapılar vs. etkilemesinden dolayı. Yani sende aynı amaçla gideceğin için avrupa daha mantıklı gözüküyor.

çok teşekkür ederim tekrardan hocam verdiğiniz emek için. Bakalım önümüzde neler olacak. Eğer sizde benim gibi yapı mimarisinden hoşlanıyorsanız Prag'ı tavsiye edebilirim size. Gittiğim zaman özel bir güne denk geldik veyahut her hafta çarşambaları mı bilmiyorum. Herkeste bir bayram şenlik vardı. Herkes sokaklarda meydanlarda delicesine içiyordu. Özellikle Meclisteki görevlerini bitirenler hemen meclis arkasındaki parkta toplanıp çevre barlardan içkilerini alıp yudumluyorlardı. Büyük parkın aşağısındaki Meydanda ise sabahleyin adeta bir turist akını gördüğünüz o koskoca tarihi meydan gece polis korumaları ilen festival alanına dönüyordu
    Sizin için o günden kısa bir kesit paylaşabilirim tabi o zaman yıl 2013

http://dosya.co/hi30a61m36nz/VID-20150620-WA0024.mp4.html

• quote:

çok teşekkür ederim tekrardan hocam verdiğiniz emek için. Bakalım önümüzde neler olacak. Eğer sizde benim gibi yapı mimarisinden hoşlanıyorsanız Prag'ı tavsiye edebilirim size. Gittiğim zaman özel bir güne denk geldik veyahut her hafta çarşambaları mı bilmiyorum. Herkeste bir bayram şenlik vardı. Herkes sokaklarda meydanlarda delicesine içiyordu. Özellikle Meclisteki görevlerini bitirenler hemen meclis arkasındaki parkta toplanıp çevre barlardan içkilerini alıp yudumluyorlardı. Büyük parkın aşağısındaki Meydanda ise sabahleyin adeta bir turist akını gördüğünüz o koskoca tarihi meydan gece polis korumaları ilen festival alanına dönüyordu

Rica ederim . Bu sene mart ayı için plandığımda prag - viyana - budapeşte rotasıydı . :) Kısmet olursa gideceğim .. Video içinde teşekkürler izledim .:)

Şimdiden iyi seyahatler :))

• herkesin tatil anlayışı farklıdır kimisi kulturel seyahat yapar gezer kimisi işin eğlencesindedir kimisi dinlenmek isityordur yani tatil şudur demek pekte doğru olmaz
    kişiye göre değişkenlik gösterir.bu yuzden bu konularda kendiniz karar vermelisiniz
    öncelikle tatil amacınızı belirleyin tabi birden fazla amac olabilir bunun için yeterli zamanı hesaplayın ama çokta planlamak tatlin macera kısmını bpzar tamamen plansızda olmaz
    yani kabataslak bir planınız olursa tatil dönüşü neden şunuda bunuda yapmadım durumu olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.