Şimdi Ara

Tek Çekirdek Performansı Ne İşe Yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu Tek Çekirdek performansı denen şeyin ne olduğunu biliyorum ama nasıl bir etki yaptığını bilmiyorum. G3258'in Tek Çekirdek Performansı İ5 4570'den fazla ve karşılaştırma sitesinde G3258 kazanıyor. Bence sır Tek Çekirdek Performansı yüksek olduğu için G3258 kazanıyor çünkü performans bakımından İ5 4570 daha iyi. Acaba Tek Çekirdek Performansı nasıl etki yapar onu anlatabilir misiniz ? (Render'ı karıştırmayın, sadece oyun preformansı.)

• g3258 4.5 ghz de iş yapar. ama multiplayer oyunlarda ani fps düşüşleri oluyor
  • İyide G3258'i sormadım ki.
  • Bazı özel programlar ve bazı oyunlar lslemcinin yalnızca bir yada iki çekirdeğini kullanabiliyor. Eğer arkaplanda başka işlemde yapılmayacaksa ve tek işe odaklı kullanım olacaksa, bu tür durumlarda çekirdek performansı ön planda tutulur. Hem maliyet hem performans olarak daha üstünlük sağlar.

Örneğin ht desteği olmayan bir oyunda 3258, i5 4670 kadar performans verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Bazı özel programlar ve bazı oyunlar lslemcinin yalnızca bir yada iki çekirdeğini kullanabiliyor. Eğer arkaplanda başka işlemde yapılmayacaksa ve tek işe odaklı kullanım olacaksa, bu tür durumlarda çekirdek performansı ön planda tutulur. Hem maliyet hem performans olarak daha üstünlük sağlar.

Örneğin ht desteği olmayan bir oyunda 3258, i5 4670 kadar performans verir.

4 çekirdekli i5 lerde ht desteği yok. yani g3258'in çekirdek gücüne bağlı oyunlarda (cs:go gibi) aynı performansı vermesini beklemek saçma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratungor06 M kullanıcısına yanıt
    Şöle anlatayım birgün forumdan r9 290x olan bir arkadaş pm attı stok hızda Fx8350 ile kullanıyormuş. Euro Track Similator'de düşük fps alıyorum neden diye sordu ortalama 35-40 fps alıyordu sanırsam gpu % kullanımları düşüktü . Euro Track Similator 'de benim bildiğim tek çekirdek performansını seven 2-3 çekirdek kullanan bir oyun zaten benim pcdede yüklü genelde 2-3 çekirdek yüke giriyor diğerleri yatıyor.Arkadaşın işyerinde i7 3770k varmış sanırsam kartı oraya gidip denemiş ortalama 50-60 fps almış Gpu % kullanımları yüksekti. Yani bu tür durumlarda iş görüyor oyun anlamında ama bf4 te mesela bu kadar fark yoktur ss'de atmıştıda bulamadım fikir versin diye yazayım dedim.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Yani oyunlar çoklu çekirdeği yaygın olarak kullanacağı zamana kadar tek çekirdek performansı oyunlarda etkili mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratungor06

Oyun motoruna göre değişir ama şu an dediğin gibi tek çekirdek performansı çoğu oyunda etkili.Yani oyunlar çoklu çekirdeği yaygın olarak kullanacağı zamana kadar tek çekirdek performansı oyunlarda etkili mi ?

Oyun motoruna göre değişir ama şu an çoğu oyunda tek çekirdek performansı önemli.Dx12 ile çoklu çekirdek kullanımını geliştirmeye başlıyacaklar tek çekirdeğe bağımlılık azalacak dx11 göre ama genede bence tek çekirdek performansı önemini çok kaybetmez diye düşünüyorum yani dx12 gelicek diye i5 4460-4590 alacakken fx8350 alma derim ne olcağı belli olmaz yada 29 temmuzda windows 10 çıkacak işlemci almayı düşünüyorsan dx12 testlerini bekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 19 Haziran 2015; 9:03:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki işlemcinin tek çekirdek performansı overclock ile artar mı ? Yoksa sadece GHz'mi ?
  • muratungor06 M kullanıcısına yanıt

artar

• g3258 i5 4570den iyi olacağı yerler toplam iş yükünün düşük olduğu oyunlarda geçerli onun dışında tek çekirdek performansı şöyle açıklayayım

Farzı misal

minecraft 2çekirdek

gta5 4çekirdek

bf1 6çekirdek

bf5 8çekirdek

elinde 1000çekirdekli sistem olsada oyunların kapasitesi böyle bu yüzden tek çekirdek performansı önemli g3258 minecraft gibi daha basit oyunlarda i5 e göre daha fazla performans sergilerken çok çekirdek kullanabilen oyunlarda i5 daha iyi performans verecektir...(Artık tek çekirdek performansının önemi kalmıyor uygulamaya göre)

Kısaca 12thread sistemlerden 5600x ve 11400f günümüz şartlarındaki en ekonomik işlemciler hertürlü oyuna yetecek güçte ve çok iyi tek çekirdek performansına sahip

8thread ise i3 10100f de güzel bir tercih olacaktır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.