Şimdi Ara

TEK CPU VS ÇİFT CPU---PRATİKTE NE FARKETTİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DAHA ÖNCE TEK CPU'LU İŞLEMCİ KULLANAN ARKADAŞLAR!
    ÇİFT CPU'YA GEÇİNCE HAYATINIZDA NELER DEĞİŞTİ..BENCHMARK SCORLARI DIŞINDA TABİ..

• p4 2.8den core2duo 6300e geçtim standart kullanımda bariz bir şekilde daha hızlıydı.
    başka bişey değişti mi bilmiyorum
  • hocam tek cpu lu işlemci felan diye bişey yok
    işlemci tek çekirdekli,çift çekirdekl veya dört çekirdekli olabilir
    cpu zaten işlemci demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: querman

hocam tek cpu lu işlemci felan diye bişey yok
    cpu zaten işlemci demek

bENCE sERVER'DAN BAHSEDİYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTACON -- 10 Mart 2007; 1:37:22 >
  • ben pentium 2 350 mhz 320 ram den dual core 930 1 gb ram e geçtim nelerdegişmedikii pc nin açilşi pc nin oyun oynatabilmesii müziklerii daha çabuk açmak
  • bende pentium 4 1.9 ghz 256kb,fx5200 vvb. cache den aşağıdaki imzamdaki sisteme geçtim.Oyunlarda,normal windows performansında,pc açılışında,pc yük altındayken bayaa bi performans artışını farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 10 Mart 2007; 2:04:12 >
  • Ah şu 64bit desteğini ve çok çekirdekli işlemcileri olabildiğince sömürerek kullanma olaylarını vista il birlikte yeni çıkacak oyunlarda ve programlarda bi görebilsek, neler değişmiş tam olarak anlayabileceğiz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çift çekirdeğin bir çok avantajı var mesela winrar'la dosya açıyorsun+şarkı dinliyorsun+cd yazıyorsun+nette dolaşıyorsun cpu kasılmıyor şişmiyor tek çekirdekte yap bakalım ne oluyor
  • mesela ben sistemimi kasmak için elimden geleni ardına koymuyorum...
    masa üstüme aynı anda çok rahatca 1440*900 de ayrı ayrı serverlerde 3 tane online COD 2 açıyorum her bir oyundada fps yi rahat 75 alıyorum..toplam 225 eder
    sonra oyunları kapatmadan alt+enter yaptığımda çalışan oyunları görev çubuğuna indirip masa üstümü görebiliyorum ve + yanında 20 - 30 tane web sayfası açabiliyorum biryandan winamp biryandan youtubeden video izleme alışkanlığım var ayrıca yahoo hem msn den çenesi düşük arkadaşlar ile ilgileniyorum vs vssss...
    yani anlıyacağınız masa üstüm çorba gibi oluyor daha ne yapayım
    sistem F1 gibi çalışıyor sorun yok

zaten
    eski 2500+ amd işlemcimi bu sebeblerden dolayı kavurmuştum ve intele geçmek içinde iyi bahanem oldu

core 2 duo rulezz diyelim

• bi anda 10-20 tane internet sayfası açmak, proje için kaynak pdf ve word dosyaları, yazmak için açık word ve excel dosyaları, sunum için hazırlanan powerpoint, word dosyalarına aktarılmak üzere photoshopta bekleyen sayısız grafik ve çizim, projenin web sayfasını hazırlamak için açık frontpage ve access, iyicene şalter attığında bi kaç adam katledip rahatlamak için arkaplanda bekleyen ctrl+esc yapılmış quake4 veya herhangi bi strateji oyunu (büyük ihtimal WoW'dur o), aynı anda arkaplanda yapılan bi sürü download, benim gibi ertesi güne bilmem kaç yüz sayfa proje+sunum hazırlayan mağdurlarla yaptığım muhabbetlerin messenger pencereleri, uyku tutmaması sonucu izlenen cnbc-e'deki dizilerin tekrarı, o an beklemeye alınan winamp/media player ve usb'ye takılmış çayı/kahveyi sıcak tutan altlık...
    bilmiyorum ya farketmediğimden ya da çift çekirdekten, hepsinin açık olduğunun farkında bile olmuyor insan. klik klik klik diye fareyle dansediyorum masaüstünde

• quote:

Orjinalden alıntı: Penance

bi anda 10-20 tane internet sayfası açmak, proje için kaynak pdf ve word dosyaları, yazmak için açık word ve excel dosyaları, sunum için hazırlanan powerpoint, word dosyalarına aktarılmak üzere photoshopta bekleyen sayısız grafik ve çizim, projenin web sayfasını hazırlamak için açık frontpage ve access, iyicene şalter attığında bi kaç adam katledip rahatlamak için arkaplanda bekleyen ctrl+esc yapılmış quake4 veya herhangi bi strateji oyunu (büyük ihtimal WoW'dur o), aynı anda arkaplanda yapılan bi sürü download, benim gibi ertesi güne bilmem kaç yüz sayfa proje+sunum hazırlayan mağdurlarla yaptığım muhabbetlerin messenger pencereleri, uyku tutmaması sonucu izlenen cnbc-e'deki dizilerin tekrarı, o an beklemeye alınan winamp/media player ve usb'ye takılmış çayı/kahveyi sıcak tutan altlık...
    bilmiyorum ya farketmediğimden ya da çift çekirdekten, hepsinin açık olduğunun farkında bile olmuyor insan. klik klik klik diye fareyle dansediyorum masaüstünde

süper özetlemişsin olayı

• kasmaması çok + bir özellik fakat masaüstü kullanımda fark yok.Hatta ben,m eski p 2.4 daha çok verim veriyodu bana hızlı açılıyor felan filan.Şimdi diyeceksiniz ki kurduğun yazılımlarla felan alakalıdır.Hiçte bile.2 kasada duruyor ve yeni win kurduktan sonra denedim.Tuhaf bir durum biliyorum ama nedenini öğrenmek için neler vermem
  • cok sey

saka bi yana islemcilerle ilgili bir suru mimari degisikligi oldu yillar icinde. normal kullanim icin bile bu mimari degisikliklerinin etkisi buyuk. her ne kadar bu kullanici tarafrindan fazlaca farkedilemese de... elbette ki bir iki yil arayla aldiginiz makkinalarda bunu farketmek o kadar kolay olmayabilir. ama 5 sene once alinmis bir makinayla yeni alinmis bir makinanin islemcileri arasinda ciddi farklar vardir. bu suphe goturmez. hele bir de intelin son islemcilerindeki mimari degisim -ki bu intel icin devrim niteliginde bir degisimdir- radikal farkliliklarin hissedilir sekilde gorulmesini de saglayacaktir.

bu deisikliklerle ilgili

http://forum.donanimhaber.com/m_12125723/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_12242453/tm.htm

sayfalarında benim (earloflondon) ve ChipArchitect'in yazilarini okursan ve onun uzerine arastirirsan faydali olur kanimca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 11 Mart 2007; 20:22:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: querman

hocam tek cpu lu işlemci felan diye bişey yok
    cpu zaten işlemci demek

daha fazla da olabilir cekirdek sayisi asagidaki sparc islemcilerde oldugu gibi

http://shop.sun.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Sun_NorthAmerica-Sun_Store_US-Site/en_US/-/USD/ViewStandardCatalog-Browse?CategoryName=Sun_Fire_T2000_Se_1&CategoryDomainName=Sun_NorthAmerica-Sun_Store_US-SunCatalog

• Pentium 100 dan celeron 433 e sonra p3 500, sonrada celeronD 2.53 e geçtim.Anlıyacan bir celeron bi pentium geziniyom.Bunca tecrübeyle sana şunu söyleyeyimki işlemciden çok anakart daha önemli derim ben.Ferrari yi hızlı yapan motorundan çok süspansiyon gibi özellikleridir.Zira takarsın bi anadola oda ucardı...
    Bu yüzden iyi bi anakart sonra işlemci.Bende CeleronD 2.53 var.Celeron biraz yavaş olabilir ama 2.53 ü rahat 3.53te kullanınca fena birşey olmuyo.Bunun yerine bi 631 veya PD 805 alsam yeter.Bırakta oyun açılışında 3-5 saniye geciksin.Bırak 3-5 saniye geç açılsın.Önemli olan kesintisiz oynamaksa, ekran kartına yetişebiliyorsa açılışının ne önemi var.Bu nedenle her zaman teknolojiyi biraz geriden takip edip ve gerektiğinde hareket edip çok düşünüp az oynarsan sen kazanırsın ki benim gibi paran cebinde kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkacmaz -- 11 Mart 2007; 20:46:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hkacmaz

Pentium 100 dan celeron 433 e sonra p3 500, sonrada celeronD 2.53 e geçtim.Anlıyacan bir celeron bi pentium geziniyom.Bunca tecrübeyle sana şunu söyleyeyimki işlemciden çok anakart daha önemli derim ben.Ferrari yi hızlı yapan motorundan çok süspansiyon gibi özellikleridir.Zira takarsın bi anadola oda ucardı...
    Bu yüzden iyi bi anakart sonra işlemci.Bende CeleronD 2.53 var.Celeron biraz yavaş olabilir ama 2.53 ü rahat 3.53te kullanınca fena birşey olmuyo.Bunun yerine bi 631 veya PD 805 alsam yeter.Bırakta oyun açılışında 3-5 saniye geciksin.Bırak 3-5 saniye geç açılsın.Önemli olan kesintisiz oynamaksa, ekran kartına yetişebiliyorsa açılışının ne önemi var.Bu nedenle her zaman teknolojiyi biraz geriden takip edip ve gerektiğinde hareket edip çok düşünüp az oynarsan sen kazanırsın ki benim gibi paran cebinde kalır.

Çok makul bi yaklaşım ama gel gör ki insan hırsına mağlup oluyo e tabi kazananda her zaman ki gibi donanım üreticileri oluyo

• Wşndows performansı olarak XP'de pek farketmese de Vista, bu makinada çift çekirdek var dedirtiyor. İşletim sistemi dışında kullanılan özel bir yazılımın çift çekirdeği varsa o zaman da gözle görülür bir performans farkı yaşanıyor.
  • bu çift çekirdek tam bana gore birden fazla programı aynı anda calıştırımada cpu zorlanmıyor
  • Evdeki sistemim:
    Intel Pentium 4 650
    2 GB DDR 400
    WD Raptor 10000 RPM
    512 MB Radeon X1600 PRO

İşteki sistemim:
    Intel Core 2 Duo E6300
    1 GB DDR2 533
    Seagate Barracuda 7200 RPM
    256 MB Geforce 6600 LE

Oyun açısından karşılaştırmadım ancak günlük kullanımda (ofis programları, internet, photoshop, autocad, mp3, cd yazma...vb) pek bir farkları yok. Hatta çoğu zaman evdeki sistem daha hızlı. Haa... Çift çekirdekli olan pi sayısının 1 milyon basamağını daha hızlı hesaplıyor, bana ne faydası varsa???
  • quote:

Orjinalden alıntı: bumin1

bana ne faydası varsa???

Faydası şu conroe ile encoding+winrar ile dosya açma sıkıştırma ve bunun gibi çok şeyi daha hızlı yapaibleceğin anlamına geliyor 1 milyon basamağını daha hızlı hesaplaması

Senin evindeki sistemin hdd'si 10000rpm oda iyi sayılır hdd bakımından
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.