Şimdi Ara

tek hattan 2 kablosuz modemi kablolu bağladım ayarları için yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dükkanımla iş yeri aralarındaki mesafe 39 metre (adsl kablosu çekdiğim için net biliyorum :)evdeki modemle ilgili ttnet le birsürü problem yaşadım kendimce bir çözüm arıyorum ve şimdi işyerimle evin arasında bir kablo çektim. şimdi iş yerinde airties ttnetin verdiği bir modem var evimdede tp-link modem var yine ttnetin verdiği bir cihaz bunları ayarını nasıl yapabilirim biraz araştırdım ama pek birşey cıkaramadım benim yapmak istediğim iki yerdede kablosuz kullanabilmek yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

• Ayarını nasıl yaparım derken ne demek istedin pek anlayamadım, kabloyu çekmişsin kullanıyorsun, güzel. kablolu olarak kullandığın iki ayrı noktadaki interneti kablosuz mu kullanmak istiyorsun? Eğer öyleyse ihtiyacın olan her iki nokta için kullacağın birer Access Point. Modeminde AP varsa onu da kullanabilirsin, zor birşey değil.
  • evet evin içinde kablosuz kullanmak istiyorum access point dediniz bir cihazmıdır ? ben forumdada araştırdım ama bir türlü kafam basmadı ne olur yardımcı olun. hani adres yerine 192. 168.vs.vs yazıp ordan ayar yapılıyor ya ordan yapıcam heralde ben bu konuda biraz acemiyim şü anda kullanıyorum ama kabloyu pc ye takıyorum birde ben oğlumla usa dan konuşuyorum tango diye bir programla internetten cepden eskiden cep i vifi den modeme bağlanıp konuşuyordum ama simdi yapamıyorum eskiden evde de internet vardı şimdi kablo çektim dolayısıyla yardımınızı bekliyorum .

işdeki modem : tp-link td854w1 4 portlu bir modem ve benim dükkanda sabit internet var (kamera sistemi olduğu için)
    evdeki modem : airties rt206 1 portlu bir modem
  • sanırım evine ethernet kablosu çektin ve pc ne girip kullanıyorsun.
    Rt-206 ile kablosuz dağıtabilirsin ancak cihaz tek port olduğu için pc ne kablo giremezsin.
    Olsun pc m de kablosuz yayına bağlanacak donanım var dersen sorun yok.
    Yapacağın rt-205 in arayüzüne gireceksin 192.168.2.1 ile.
    Öncelikle ip adresini 192.168.1.250 yapacaksın.
    Dhcp server relay yani aktarıcı girip 192.168.1.1 gireceksin.
    Kablosuz ağ ismi şifre v.s. Ayarlayacaksın. Gelen kabloyu takıp yayına başlıyacaksın bu kadar.
    Yada uğraşamam ayrıca kablo lazım dersen 38 liraya tplink 740n router alıp gelen kabloyu girersin. Cihaz hem 4 port kablo çıkışı verir hemde kablosuz yayın yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardımınız için teşekkürler ama ben biraz acemiyim arayüzü ............250 yapabildim ama diğerini beceremedim nerelere giricem resimli anlatabilirmisiniz zahmet olmassa yada bu modemle bu ayarı yapılmış birlink falan varsa oda yardımcı olur bu arada benim evdeki modem RT-206 v4 bir işe yarıcaksa bu modemin router özelliği varmış saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.