Şimdi Ara

Tek kasada birbirinden TAMAMEN bağımsız 2 Win 10 mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ana sorunum net aslında. Tam olarak başlıkta belirttiğim gibi birbirinden tamamen bağımsız 2 Win 10 kurmak istiyorum. Şu an 2 Windows 10 kurdum fakat hangisine girersem gireyim diğer diskleri de görebiliyorum.

2. Windows kurmaktaki maksadım, sıkıntılı, virüslü olma ihtimali olan dosyaları veya buna benzer işleri 2. Sistemde halletmek. Bu sayede virüs vb. dertler olduğu zaman umursamadan yoluma devam edeceğim. Zira içerisinde zaten önemli bir şey olmayacak. Aynı zamanda iş harici oyun vb. işleri de bu sistemde kullanacağım. Bu sebeple sanallaştırma vb. çözümler iş görmüyor maalesef.

İlk işletim sistemi de tamamen işimle alakalı olan dosyalarla güvenli şekilde kalmış olacak.

Sistemde 512 GB SSD + 2 TB HDD mevcut.

Ana sistem SSD üzerinde kurulu.

2 TB'lik diski 2'ye böldüm.

1. Parça 750 GB, 2. Parça 1250 GB.

1250GB olan parçasını küçültüp 500 GB'lik 3. Bir alan alan ayırdım ve 2. Win 10'u oraya kurdum.
    Fakat dediğim gibi şu an 2. Windows'a girdiğimde de ana işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'yi ve D diskini de görebiliyorum.

Doğal olarak herhangi bir virüs bulaştığında vs. ikisini de sıkıntıya sokacak.

Pc özellikleri önemli mi bilemiyorum ama ben vermiş olayım.

Ana Kart: MSI X570-A PRO

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X

Ekran: Asus DUAL RTX2070 OC 8GB GDDR6 256Bit DX12

Ram: Corsair Vengeance LPX 16GBx4 3000MHz DDR4

SSD: Adata XPG Pro ASX8200PNP-512GT-C 3D Nand 512 GB NVMe M.2

HDD: Seagate ST2000DM008 3.5'' 2 TB 7200 RPM 256 MB SATA 3

Kasa: Dark Guardian

Dediğim şekilde bir çözüm üretme yolu mevcut mudur? Böyle bir şey mümkün müdür? Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhmercan -- 19 Ekim 2019; 18:11:35 >

• Ayrı ı disklere kurarsan daha iyi olur hocam başlangıçta da hangi diski seçersem pc ondan başlar.
  • 2. Deneme windowsunun disk yönetimine girip diğer disklere verdiği harf atamalarını kaldırın. Diğer diskleri göremeyecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dual boot şeklinde kurup sizin için önemli olan dosyaların bulunduğu diski bitlocker ile şifrelerseniz sorun kalmaz. Diğerine de oyun moyun kurarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wakari_mayo

dual boot şeklinde kurup sizin için önemli olan dosyaların bulunduğu diski bitlocker ile şifrelerseniz sorun kalmaz. Diğerine de oyun moyun kurarsınız.
    moyun nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

moyun nedir

Alıntıları Göster
    Windows'da çalışanlara "oyun", Mindows'da çalışanlara "moyun" denir. Mindows 7, Mindows 8.x, Mindows 10 gibi değişik versiyonları vardır. Bu işletim sistemlerini MicropSoft çıkarır. Ortalığa mikrop yayar, insanı hasta eder.
  • Disklerin ikisini de görmesi sorun yaratmaz.
    Çünki 1 ci sisteme giren virüs 2. ci sistemde sadece dosya olarak kalır ama başlamaz veya calısamaz.
    virüs girmeyen win ile sistemi açtığın zaman virüslü dosyaları temizlersin.

Bu kadar çok virüs yeme riskin olduğuna göre hangi sitelerden kapıyorsun / giriyorsun onu da ayrı merak ettim

en son sub ayında crypto virüsü yedim. sonra çözüm bulup hallettim.
    Disk harflerini kaldırmak da güzel bir çözüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    ama çalışan işletim sistemi diğer calismayan işletim sisteminin dosyalarini gorebildigi icin o dosyalari bozma ihtimali yuksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Windows'da çalışanlara "oyun", Mindows'da çalışanlara "moyun" denir. Mindows 7, Mindows 8.x, Mindows 10 gibi değişik versiyonları vardır. Bu işletim sistemlerini MicropSoft çıkarır. Ortalığa mikrop yayar, insanı hasta eder.

Alıntıları Göster
    windows mobil mi demek istedin, mindowsu hiç duymadım
  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    Daha gençsin, ilerde duyarsın.
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Sistem ozellikler>Gelismis>Ortam Degiskenleri

gelindiginde acilan penceredeki mevcut kullanici(lar) ve sistem degiskenlerinden de virusler pekla yine her turlu bulasabilir .

Ben derim ki bu degerler yani yerler kolaycana formatlanabilecek bir surucude atamak ve olasi virus vs kapildiginda sadece o surucuyu harici onceden hazirlanmis bir bellekten veya harici usb DVD okuyucusuna boot ederek bicimlendirme. Bicimlendirme 3. parti bolca ucretsiz uygulamalar da var ...

Onun disinda kozmetiksel kendilerini engelleme vs icin de ayrica temizlik yapilir ...

Manuel temizlik bazen daha saglam olabiliyor . Tavsiyem : Microsoft un satin aldigi SysInternals Suit indirmek . Registry, autorun, gelismis gorev yoneticisi ile gozlem ve gerekli islemleri yaptirabilirsiniz ...

docs.microsoft.com
    Sysinternals Suite - Windows Sysinternals
    https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/sysinternals-suite

Bazen internet olmadan da temizlikte ise yarayabiliyor! ... Malum internetten sonradan gerekli seyleri indirmek varken bu olmadigi hallerde bile ise yariyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.