Şimdi Ara

Tek kırmızı ışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir merakımı gidermek istiyorum hata yapmamak adına. Yayalar için olan şu tek başına sarı ve yeşil olmayan kırmızı ışıkta yol müsait ise geçmek serbest diye biliyorum sonuçta bir yola bağlanmıyor veya trafik akmıyor aynı yol üzerine devam ediyoruz. Bu güne kadar bu şekilde yaptım mbs ler çıktığından beri insanlar kırmızı gördümü duruyor kafam karışıyor ben bu şekilde yol müsait ise geçiyorum bu güne kadar bir cezada gelmedi evime acaba şansımamı ceza yemedim yoksa kural gerçekten bildiğim gibi mi? Bazen emin olamıyorum mbs nin olduğu yerlerde bekliyorum ne olur ne olmaz diye

• Sağa dönüşte yaya yol ver diye bir olay var, bazı ışıklarda yazar fakat araç kullananlar üstünlüğü hep kendilerinde gördükleri için buna uyan kişi sayısı çok azdır insanımızı buna uydurmak için koyulan ışıklarıdır. Kırmızıda dururum bakarım yaya yoksa devam ederim kuralında bahsettiğiniz gibi olduğunu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 10 Aralık 2011; 18:16:53 >
  • Tek kırmızı ışıkta durulur, bakılır, yol müsaitse geçilir..

Ana yollara çıkarkenki DUR tabelalarıyla aynı şey.. O tabelayı görünce sonsuza kadar durmuyoruz, durup-bakıp-geçiyoruz..
  • Tek kırmızıyı görmesine rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışan insanların arasına yavaş yavaş giren insanlara sınır oluyorum.

Ben de dururum, sağa sola bakarım yaya yoksa geçerim.
    Ama kesin kuralı ben de tam bilmiyorum. Kanun ne der, ceza keserler mı? Blmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Tek kırmızı ışıkta durulur, bakılır, yol müsaitse geçilir..

Ana yollara çıkarkenki DUR tabelalarıyla aynı şey.. O tabelayı görünce sonsuza kadar durmuyoruz, durup-bakıp-geçiyoruz..

• Tek kırmızı ışık nedir? İlk defa duydum böyle bir ışıklandırma ismi.
  • Eger yanip sonuyorsa durup yaya yoksa gecmeniz lazim.
    Eger duz yaniyorsa sonene kadar beklemeniz lazim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırmızı ışık
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kırmızı Işık: Yolun trafiğe kapalı olduğunu ve mutlak bir duruş yapılmasını bildirir. Bu ışık yanmakta iken, aksine bir işaret yoksa, hiç bir yöne hareket edilemez.

Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık: İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi)

Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık: Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.

Sen kanunu soruyorsan kanun bu. Fakat ceza yermiyim gecsem ne olur diyorsan onu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 12 Aralık 2011; 5:50:10 >
  • sarı ışık yanıp sönüyorsa yavaş kontorollü geçceksiniz

eger kırmıız yanıyorsa durup gecceksiniz
  • Arkadaşlar merhabalar.Benimde kafamda bir kaç soru var bu tek kırmızı ışık ile ilgili.

Geçen akşam saat 22:30 - 23:00 sıralarında Ankara bahçeli 7.cadde çıkışındaki milli kütüphanenin orada ışık yeşil yandıktan sonra sağa doğru dönüş yaptım.Baktım tek kırmızı ışık yanıyor.Şöyle bir duraksadım fakat kimse yok diye geçtim fakat tam geçerken 3-4 yaya'nın yola indiğini ve geçtiğini gördüm yani tam ben geçerken onlarda yoldan geçiyordu ama onların geçmesini engelleyecek şekilde geçiş yapmadım gayet rahatdı.Arkadaşlar sizce ceza yermiyim ? Eğer ceza gelirse bu ana kırmızı ışık cezası yerine mi geçiyor yoksa ayrı bir cezası mı vardır ? Bilgisi olanlar cevap verirse çok çok sevinirim.

Görüşmek üzere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.