Şimdi Ara

Tek molexten ekran kartı için tek 6 pin çıkış alabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, elimde eski 600w psu var ancak 1 tane bile ekran kartı için çıkış yok. Elimde 7870 var ve 2x 6pin istiyor. Molexlerden 2 farklı şekilde dönüştürücü kullanabiliyorum;

1. Si 2 ucu molex olup tek 6 pin çıkışı olan aparata, yeni bir 6pin i 2x6 pini çeviren aparat ekleyerek halletmek

2.si tek molexten 6 pin olacak şekilde 2 tane kullanmak.

3. Si de hepsini çöpe atıp yeni psu almak ancak 400₺ ye yakın para ödemek istemiyorum :) 30₺ ye halledebilirsem çok sevincem.

Hali hazırda 2xmolex to 1x6pin aparatım var 1. Seçenekteki sorun olmazsa eğer öyle kullanmak daha kolay olacak benin için. Yardımcı olan her arkadaşıma şimdiden çok çooook teşekkür ediyorum. İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Molex konnektörü max 11 amper destekler. Bu kablonuzun kalitesine göre düşebilir tabi.
    6pin konnektör ise 75w verebilir yani 6.25 amper.
    Normal şartlarda 75w rahatlıkla verebilir ama kablolar inceyse veya kalitesi düşükse sıkıntı olabilir. Kablo erimesi vs gibi. Bu yüzden 2 tane molex'i 6pin'e çeviren bulabilirseniz almanızı tavsiye edeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elimde şuan ondan var. 2 tane molexi 6 pin e çevirdim. Ancak toplamda 2 tane molex var ve daha boş molex kalmadı. Ve benim bi 6 pine daha ihtiyacım var. Şimdi 6 pini 2x6 pine çeviren aparatı kullansam sorun olur mu onu merak ediyorum

• EmreShn kullanıcısına yanıt
    264w veren yerden 150w çekeceksiniz teoride sorun olmaz. Ancak pratikte ne olur bilemiyorum.
    Etmenler olarak
    -Kablo inceliği
    -Kablodaki bakır yoğunluğu
    -Kablonun ne kadar eski olduğu gibi gibi bir çok neden var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır teşekkür ediyorum hocam. Sipariş verdim direk deneyerek görücem artık :)

• Arkadaşlar tek 6 pin sadece 75w güç sağlayabilir diye bişey okudum. Şimdi 6 pine 2 tane 6+2 pin dönüştürücü aparat taktığımda 6 pin bu 2x 6 pini beslemede sorun yaratacak diye düşünüyorum. Aksi taktirde besleyemez ise bu ürün neden üretilip satılıyor bu konuda bilgisi olan bi arkadaş var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreShn -- 28 Aralık 2019; 18:12:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.