1.400 motor 98 renault eski kasa clio mu,99-2000 model citroen saxo mu ?
İkisininde birbirine göre artısı var,renault malzeme olarak bariz derecede daha önde,kaliteli.+Yaygın ve ucuz servis.Fakat motor teknolojisi eski.
Citroen ise 8 valf enjeksiyonlu yani motor teknolojisi daha yeni fakat malzeme kalitesi ve servisi renault kadar iyi değil.
Hangisi tercih edilmeli ? Neden ?
Teşekkürler
tek nokta enjeksiyon da 8 valf olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: individual
tek nokta enjeksiyon da 8 valf olabilir.
Nasıl yani ,biraz daha açarmısın ? 2 sistem arasınd yakıt tüketimi yönünden ciddi bir fark yok mu ?
Tek nokta enjeksiyon olmasının yada çok nokta enjeksiyon olmasının, 8 valf yada 16 valf olması ile ilgisi yoktur.
Soruya gelirsek; ikiside birbirine denk araçlar. 2.el değerine bakarak Clioyu tercih ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: insideman
Tek nokta enjeksiyon olmasının yada çok nokta enjeksiyon olmasının, 8 valf yada 16 valf olması ile ilgisi yoktur.
Soruya gelirsek; ikiside birbirine denk araçlar. 2.el değerine bakarak Clioyu tercih ederim.
Hımm anladım,bana da clio sanki biraz daha üst segmentte bir araç gibi geldi,yani daha lüks gibi
reno al parça + usta heryerde bulursun. piyasa arabası olduğu için sıkıntı çekmessin. cıtroen için böyle bişi konuşamıcam yanlış bilgi vermek istemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: bbrroomm19
reno al parça + usta heryerde bulursun. piyasa arabası olduğu için sıkıntı çekmessin. cıtroen için böyle bişi konuşamıcam yanlış bilgi vermek istemiyorum.
Teşekkür ederim,renault ta karar kıldım,dediğiniz gibi 2 side 10 yaş üstü araç,muhakkak sorun çıkarır,renault gerek servis gerek işçilik yönünde daha ağır basıyor.Yakıt tüketimleri de hemen hemen aynı gibi.Kararsız kalmak kadar kötü bir durum yok
clio al hocam citroen daha konforludur ama clio 2.el değeri ve kolay satış avantajı var.
citroen e ne istiyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: m.ersin
citroen e ne istiyorlar
Aynı,piyasaları 10-12 bin tl arası...
reno temizse cok masraf cıkartmaz bütçeyi sarsmaz 8 valf motor kullanışlıdır ... citroen temizi 10 bin tl klimalı olan bulunurmu acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_mig
quote:
Orijinalden alıntı: bbrroomm19
Teşekkür ederim,renault ta karar kıldım,dediğiniz gibi 2 side 10 yaş üstü araç,muhakkak sorun çıkarır,renault gerek servis gerek işçilik yönünde daha ağır basıyor.Yakıt tüketimleri de hemen hemen aynı gibi.Kararsız kalmak kadar kötü bir durum yok
ewt kararsızlık kötü bişey
hocam dediginiz araçların biri karburator digeri enjeksiyon ise 0.2 lt falan fark eder en fazla ama biri 16valve biri 8 valve ise 0.6-1lt arası fark oluşur.
ancak benim anlamadığım araba dedigin piston başına en az 2 valve olur
yani 1.4 bi araç 4 silindirse en az 8 valve olur yani ha karbüratör olmuş ha enjeksiyon
yani daha açık yazacak olursam
8valve 1.4 karburator olabilir ohv motor 8valve 1.4 enjeksiyon olabilir sohc motor (tek nokta dedikleri) 16valve 1.4 enjeksiyon olabilir dohc motor.
yani tek nokta zaten 8 valve bide o var = ) başlık sanki yanlıs olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: sissil
hocam dediginiz araçların biri karburator digeri enjeksiyon ise 0.2 lt falan fark eder en fazla ama biri 16valve biri 8 valve ise 0.6-1lt arası fark oluşur.
ancak benim anlamadığım araba dedigin piston başına en az 2 valve olur
yani 1.4 bi araç 4 silindirse en az 8 valve olur yani ha karbüratör olmuş ha enjeksiyon
yani daha açık yazacak olursam
8valve 1.4 karburator olabilir ohv motor 8valve 1.4 enjeksiyon olabilir sohc motor (tek nokta dedikleri) 16valve 1.4 enjeksiyon olabilir dohc motor.
yani tek nokta zaten 8 valve bide o var = ) başlık sanki yanlıs olmuş
sohc motorda mpı olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme