Şimdi Ara

Tekir kedi almayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben kedilerin tam zamanlı olarak evde bakılmasına karşıyım, tabi sadece kedi değil diğer evcil hayvanlar için de aynı kanaatteyim ancak kedi bunların arasındaki en özgür ruhlu, kısıtlanmaya gelmeyen hayvan. Kedi de evin diğer bireyleri gibi dilediği zaman eve girip çıkabilmeli, ev onlar için çok küçük bir oyun alanı, normal bir kedi gün içerisinde sokakta epey yol kat eder, hatta pek çoğumuzun gunlük rutininden daha fazla mesafe kat ederler, doğaları böyle.

Terör estirme meselesine gelince kedilerle biraz haşır neşirseniz her kedinin bir kişiliği, huyu olduğunu bunların da insanlarda da olduğu gibi belirli 8-10 fenotiple eşlerek ayrıldığını fark etmişsinizdir. Her tekir terör estirmiyor, çok sakin, kenarda sürkeli oturmayı sevenleri de var. Erkekler genelde daha ağırbaşlı olur ve insanı epey severler, sırnaşmaya ve kavgaya bayılırlar. Dişiler insanı erkekler kadar sevmez, sırnaşmayı da o kadar çok sevmesler, kavgayı sevmeseler de erkeklere kavgada nal toplatırlar genelde. Mesele klasik tekirler (tamamen yeşil olanlar) insana daha doğuk, avcı ve şahsi gözlemime göre en zeki tekirlerdir. Oyun, eğlence ve sakinlik dengesi bence Holstein ineklerine benzer renklere sahip siyah ve beyazlı kediler, bunları da aynı desene sarı eklenmiş olanlar takip eder. Bunlar hem oyun oynar, her sevdirir hem de sakin de epey vakit geçirriler. En insan sevenleri ise sarmanlardır, kucaüa oturmaktan ve kendilerini sevidrmekten başka bir şey bilmezler, tabi kavga etmek dışında.

• ben evimde Scottish bakıyorum çok sessiz sakin uysal bir hayvan dişi

kardeşim sokaktan bir tane kedi bulmuş yağmurlu bir gün çamur içinde alıp onu veterinere götürüp temizletmiş vs çok uğraşmış ve masraf etmişti yanlız 15 gün sonra kedi nin pek uysal olmadığı sağı solu tırmalamaya başladığını görünce mecburen de olsa sokağa saldı çünkü çok agresif olmaya başladı benim kediyi götürüyoruz tıslıyo kavga vs derken

bence sokak kedileri evde bakmaya uygun değiller karakterleri gereği eve uyum sağlayamıyor veya zorlanıyor buda onları çekilmez yapıyor

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    halamların kedi vardı köyde. hem dışarıda hem içeride geziyordu. gece biz TV izlerken kedi de içeri gelirdi izlerdi. bi sabah uyandığımda kedi yatakta yanımda uyuyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinsi ile alakası yok. Benim kız British Shorthair, sabahın 5inde benim uyanmama sevinip evin içerisinde at gibi koşturur, kovalamaca oynamamı ister. 5 yaşına kadar böyleler zaten, ondan sonra durulmaya başlıyorlar. kısırlaştırınca da günün çoğunu yatarak geçiriyorlar; tabi canı isteyince yine oyun oynuyor.

• Cins kediler de bana asiri tipsiz geliyor. Kronik saglik sorunlari da cabasi. Kedinin sakinligi yukarida Sebastos Ozius'un da dedigi gibi belli olmaz. Sokaktan alinan kedi de gayet sakin olabilir. Tirmalama olayi icin de tirnaklarini kesmek lazim haftada 1.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

Scottish Fold kediler çok sevimli bir görüntüye sahiptirler ancak genetik bozukluklarının getirmiş olduğu hastalıklardan dolayı neredeyse hayatlarının çok büyük bir kısmında acı çekerler.

Lütfen bu tarz genetiği ile oynanmış kedileri satın almayin . Siz satın aldıkça bu tarz kediler üretilmeye devam edecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Hep bu söyleniyor ama acıya alınıyorlar sanırım hiç acı çekiyor görünmüyorlar

• Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

Veterinerler de söylüyor acı cekiyorlar diye zamanla belki alışıyorlardır onu bilemem ama yine de çok üzücü

• Moueson kullanıcısına yanıt

En çok sevilen kedi de o ya değişik durum

• Veterinerler genetik açıdan sağlıklı olmaları yüzünden sokak kedisi tavsiye ediyor, cins kedi önermiyor ama tekir ve sarmanlar terörist gibi gerçekten.

Kedi sahiplenecek varsa 3 renklilere falan bakabilirsiniz, dişi ve sakin oluyorlar bir tık daha. Tekir ve sarmanın adı çıkmış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 26 Ekim 2024; 17:35:11 >
  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

Bir kedi sokakta buyumuş eve alinmiş ise o kedi zor adapte olur bence olmaz. Hayvan nasil yetisirse ona alisiyor.

Ben evde 15 sene 2005 ten 2020 ye kadar kafessiz kuş besledim hem de kumru kuşu, güvercin gibi bir sey evde saga sola ucuyordu özgurce cami açsam da cikmiyordu evden bir yere gitmiyordu.

15 sene bokunu temizledim

• krstarica kullanıcısına yanıt

kuşların kafeslerde beslenmesine karşıyım hocam. kuşun yeri göklerdir. özgürce kanat çırpmalılar

• 4F3 kullanıcısına yanıt

Kafessiz takiliyordu zaten. Ölmemesi de ayri mucizeydi. Kac kere yerde ezmişimdir hatirlamiyorum. En az 15 20 kez ölumden donmuştur. Eceliyle gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klür134

Şu evde kedi köpek besleyenleri asla anlamıyorum.Evde ne huzur kalır ne sakinlik sürekli oraya buraya zıplayan sorun çıkartan canlılar ev için asla uygun değiller.
    Kedi aksine huzur getiriyor. Neşe getiriyor. Evdekilere de enerjisini saciyor. Huzur demek evde cit ses cikmamasi ya da sifir hareket demek degil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elyesa541997

Hep bu söyleniyor ama acıya alınıyorlar sanırım hiç acı çekiyor görünmüyorlar

Bu kedilerin hareketsiz olmasi zaten sıkıntı oldugunun en büyük göstergesi. Agriyan yerini ovacak hali yok. Kedilerin nabzi insanlarininkinin 2 kati civari. İnsanlara gore hareketli olmalari normal olan, hareketsiz olmalari olagan disi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Hocam ne huzuru çoğu kedi evde terör estirir.Sahiplerine saldıran bile var.Bazıları aşırı gergin ve saldırgan oluyor.Kedi köpek beslemek problemden başka birşey değil.Bir insan kendi özgürlüğünü neden kısıtlar ki.Sürekli onlarla ilgilenmek oynamak zorundasınız bakımını yapmak boklarını temizlemek sağlığıyla ilgilenmek yazarken bile içim daraldı.Hayatımı bana hiçbir getirisi ve faydası olmayan beni maddi ve manevi sömüren hayvanlar için harcamam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

benim kara kızım tek tüy dökmüyor. çok rahatım ben..

Tekir kedi almayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.