Şimdi Ara

Tekirdağ N.Kemal Üniversitesinde okuyanlar bi' bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben bu sene büyük ihtimal buranın makine mühendisliğini kazanıp geleceğim. Burayı iyi bilen, burda okuyan kişilere bir kaç sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.

Öncelikle mühendislik fakültesi konum olarak çok mu kötü bir yerde. Bahçesi gibi bir yeri yok mu?
    Ve Çorlu'da olduğunu duydum. Çorlu nasıl bir yer. Öğrenci için güzel mi. Cafe, bar falan var mı?
    Tekirdağ'ın merkezine ulaşım kolay mı?
    Ve en önemlisi insanları çağdaş tipte insanlar mı? Gerici veya örümcek beyinli insanlar çok var mı?
    Rahatlığına düşkün biri olarak orada 4-5 yılımı geçirebilir miyim?

Şimdiden yazacak olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

• Ben sana bildiklerim yazayım. Ben başka üniversitede okuyorum ama yazlık tekirdağda işte :D
    Çorlu ile Tekirdağ arası uzak bunu bilmeni isterim. Ha diyince gidemessin yani. Yanılmış olmayayım ama 25 km vardır araları. Gidiş fiyatını tam bilmiyorum ama ben çorlu ve Tekirdağ arasındayım. Tekirdağa yakınlığım 10 km kadar. Tekirdağa giderken 2.5 lira ödüyorum. Heralde sen 5 liradan aşağı vermessin.
    Sana aktarabileceklerim bu kadar. Umarım orada okuyan başka bir öğrenci konuya dahada bir aydınlık getirir.
  • Ben de bir Tekirdağ'lı olarak yazayım.. :)

Herşeyden önce insanlardan yana sıkıntın olmasın. Trakya, genel hatlarıyla Türkiye'nin en modern bölgesidir diyebilirim. İzmir kıvamında düşünebilirsin. O konuda hiçbir sorun yaşamazsın. İnsanlar genelde rahattır, kimse kimseye karışmaz, öğrencileri severler - sayarlar, yardımcı olmaya çalışırlar. İyi içerler, iyi içen adamı severler.

Ancak, Çorlu 'bence' sıkıcı bir yer. Cafe - Bar pek yok. Varsada hepsi aynı tipte, keyifsiz yerler. Tekirdağ'a göre daha büyük bir ilçe Çorlu ama bu sadece nufus için bu şekilde. Sosyal ortam ve keyif olarak Tekirdağ Çorlu'ya birkaç boy fark atar.

Çorlu - Tekirdağ arası 40-45km. Ve yaklaşık 40dk sürüyor araçla. Ama sürekli gel git yaparım diye düşünme. Yol öyle şehiriçi gibi olmadığından sıkıcı geçiyor; bir süre sonra pff dersin. Bir de çorlu kışın pis dondurur bilgin olsun.. Bildiğin karasal iklim!

Sormak istediğin başka birşey olursa cevaplamaya çalışırım.

• Aslında benim için ulaşım gerçekten sorun değil hani 40-45 dakikanın benim için sorun olabileceğini düşünmüyorum. Soğuk ise hiç sorun değil onu saymıyorum bile:)

Büyük ihtimalle Çorlu'da bir yurtta kalacam ve hafta içi -ya da derslerimin olduğu gün- Çorlu'da kalırım. Her gün dışarı çıkacak değilim, ders çalışacağım zamanlar olacak. Diğer günlerse merkeze geçerim diye düşünüyorum. Hele hafta sonları rahatça sabah merkeze gidip yiyip, içip, gezip akşam tekrar Çorlu'ya dönerim. Yani bu şuanki düşüncem. Anladığım kadarıyla Çorlu ile merkez arasındaki mesafeyi ve o mesafenin sıkıcı geçeceğinden dolayı tek bir sorun olur diye düşünüyorsunuz ama ben zaten şuan bile yaşadığım şehirde şehir içi mağazalara veya gezilecek yerlere gitmek için en aşağı yarım saatimi harcıyorum.

Beni sevindiren şey insanlarının iyi olması. Benim için bu gerçekten önemli bir noktaydı. Bilgileriniz için teşekkür ederim. Eğer sorum olursa buradan sizinle paylaşırım, tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.