Şimdi Ara

Teklif Edilen Maaş 8k (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
4.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam kimse bu ülkede şunu anlamıyor. Lisede okusan ilkokul terk de olsan ünide okusan farketmez. bizim ülkemiz işçi gücüne bakan bir ülke. Ya vasıf kazanırsın yada paşadan babadan birşeyler kalır fabrika holding felan yürür gidersin.

En kral üniyide okusan sana verecekleri şuan 8 bin tl başlangıç parası. Şuan herkes dışardan veya bir şekilde üni bitirmiş bana 15 20 k para versinler diye iş arıyor. Millet etrafta kaynakçı pimapenci tornacı mobilyacı arıyor bulamıyor. Şuanda bir kaynakçı 15 bin tl den aşağı çalışmıyor. Çünkü 1 balkon korkuluğu 20 bin tl, bir teneke çatı 70 bin tl ye yapılıyor usta 1 haftada yapıyor bu işleri ayda 4 iş alsa 280 bin tl para yapar malzemeyi çıksan 80 bin tl en kabasından kalıyor kar.

O yüzden mühendis te olsan başlangıçta dişini sıkıp bi 3 5 sene onların verdiği paraya çalışacaksın. sonra işi öğrenip vasıf kazanınca kendi maaşını kendin belirlersin. Sektörde aranan adam vasıflı adam oldun mu onlar seni arıyor zaten.

• 4ikaos kullanıcısına yanıt

forumda makine ee mezunları en az 15k ile başlıyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8k iyi. İnşaat 5.5-7 arası alıyor.

8000₺ başlangıç ücreti mi kaldı, o parayı teklif eden bir şirket gördüm, onu da hiç düşünmeden reddettik. Ben anlamıyorum, ya benim tüm çevremde sıkıntı var ya da forumda bir sıkıntı var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

11.5k alıyorum

aldığın paranın hakkını ver diye laf yedim yöneticimden

kendi cebinden veriyo sanki

ne hakkı zaten yaşama maaliyeti 8.5k diyemedim

• Benim arkadaş istanbulda teknoparkta yazılımcı sizinle aynı maaşı alıyor. Kocaelide arkadaş yaklaşık 8k alıyor. Hani 15k maaş alıyordu herkes :( İstanbulda zaten kiralar çok pahalı...

• Allah kolaylık versin hepimize hocam. 2.5 sene önce minimum peşinat ile ev aldım ve banka tak diye parayı koydu önüme. Şimdi evi değiştireyim diyorum, aradaki farkı vermiyor banka. Maaşım kadar ödeme çıkıyor. Nasıl çözeceğimi düşünüyorum kaç gündür. Yıl başına kadar ev değiştiremezsem yıl başından sonra hiç değiştiremem. Asgarî ücrete yüksek zam yapılacak haberleri dolaşıp duruyor. Bu da ev dahil her şeye zam geleceğinin habercisi. 1 milyonluk evler 1.5 milyon olur artık...

• hocam suankı piyasada yenı mezunsanız cok iyi o para 1-2 yıllık mezunsanız

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Yıllar içinde pek artmıyor ama

• hocam buyuk bir ofiste fılan bulursunuz tecrubenız arttıkca 20-30k alan yok mu veya kendı ofısınızı acarsanız sınırsız 100k bıle alırsınız zamanla

• marslan1999 kullanıcısına yanıt

Hocam ülkenin her şehri aynı şekilde ilerlemiyor. İstanbul da 10 k ile başlatırlar ama kiralar 6 7 k dan başlıyor. İzmir de 7 8 k ile başlatıyorlar ama kiralar 3 4 k dan başlıyor. Ben izmir deyim mesela, Yeni mezun makina mühendisi veya gemi inşaat mühendisi biri geldiği zaman 8 k ile başla sonra bakarız diyorlar. Mesela polyesterci vasıflı eleman aranan eleman ona bile 8 k teklif ediliyor ilk etapta.

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

İstanbul dışında yeni mezun iş tecrübesi olmayan birine 15 bin tl maaş veren şirketi bana söyle de Genel müdürünü arayıp tebrik edeyim hocam :D

Makine mühendisiyim, o paraya ne ben ne de arkadaşlarım başlamadı.

Hocam izmir de 10 15 bin tlye yeni mezunu işe almazlar

Daha fazlasını veren yerler biliyorum, sadece isim vermek istemiyorum ancak bu tip yerlerin olduğunun garantisini veririm.

Nerede bu yerler istanbul mu?

Kaç alıosun

• keşke yükselebileceğim ve kendi işimi bulsaydım da 7-8 binden başlasaydım.

Hayır, çeşitli şehirlerde var, İzmir de dahil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Avukat değilim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.