Olay bundan ibaret sen endüstri mezunusun. |
Teklif Edilen Maaş 8k (2. sayfa)
-
-
Ona 500 dolar diyeceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum sen yazdığım şeyi anlamadın ki. Önce anlamaya çalış hemen laf yetiştirme.
İş buldun sukredecen burası Türkiye hiçbir beklentin olmasın o maaşları alanda yok algi yapiyorlardir kendilerini büyük göstermek için.
Haftaya 490 dolar
Dostum senin kapasitene göre anlatacağım mecbur kaldım.
Mesela
Turkiyede 4500 lira alan bir amele kendini sıksa maaşının 3 de 1 inin bankaya atar. Aylık 1500 lira bir köşeye atar. Senede 18 bin lira yapar.
Almanya'daki amele de aynı kendini sıksa ayda 500 euro bir kenara atar. 3 de 1. Bu da yıllık 6000 euro yapar.
Burada basit olsun diye 3de1 dedik. Almanya da daha fazla bile atma imkanın olabilir asgari ücretin mantığı budur. Yani türkiyedeki pay olarak yüzde kaç tasarruf ediyorsa almayadaki en az onun kadar oransal alarak kar eder.
Soru şu 1 sene sonunda 18 bin lira mı.
6000 bin euro yani 120 bin lira mı.
Almanya'da 3 de 1 bir köşeye atamıyorum diyorsan turkiyede hiç atamazsın onu da hesap eden oransal düşün. Zor senin için ama biraz matematik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19150A2DA -- 29 Ekim 2022; 23:39:0 >
Bi halt anlamıyorsun.
Ne iş yapıyorsun kardeş, Ar-Gede çalşıyorsan 8K çok az. Yeni başladıysan çok normal.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Almanya'da olursan 20x türk lirası biriktirirsin diyorsun 1 yılda
kafalar zehir
Gerçekte olacakları söyleyim
1500-2000 eur maaş alacaksın
1+1 ev kiraları zaten 1 maaş kadar.
5 tane göçmen işçiyle aynı evde yaşayacaksın
Her gün makarna
işin sonunda max 3000 EUR biriktirip döneceksin
-
Asgarî ücretin hayvan gibi oranlarla yükselmesi nitelikli personeli yok eder. Yılbaşında asgarî ücret 10k olursa o 8k olan maaşın asgari ücret olur. Asgari ücretin üstünde çalışanların yüzde 90 inin maaşını asgari ücret ile aynı oranda arttirmiyorlar. 2017 de 3 asgari ücret alan ben şu anda asgari ücret yol yemek alıyorum. Yas 50 ye geldi iş de bulamıyorum mühendisim. Kaldık böyle belediye şirketinde,, yasa var kipirdiyamiyoruz. Yalan vs diyene özelden bordro atarım.
Elektrik mühendisi olarak bir firmada çalışıyordum asgari ücret veriyordular. Sadece mühendislikte yapmıyordum nerde el ayak getir götür işi var hepsini bana yaptırıyordular, yeni mezunuz sıkıntı yok dedik fakat kendi işinin dışına çıkınca insan üzülüyor...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben bu hesabı yaptım. Gerçi yıllar önce ABD de yaşadım 1 yıl. Orda da yaklaşık bir hesap vardı. O sıralar İstanbul'daki yasantima göre daha rahat, geceleri haftada 2 pup hafta sonları komşu eyalete git eylen gez tarzı yaşıyordum. 2000 dolar civarı para harcıyordum tüm yaşam giderlerim içinde. Tabi az da olsa orda da enflasyon var. Şimdi olsun 3000 dolar.O zamanlar Türkiye'de aynı şekilde hafiften rahat yiyip içip gezebilmem için Tr de asgari ücret 550 - 600 TL bir şeydi.Benim ozaman o zamanki yasantim Tr den gelen biri için rahat ama bir ABD li için kıt kanaatin bir ustuydu. Aynı hayatı o yıllarda tr de yaşamak için 6-7 bin maaş almam gerekirdi. Günümüzde aynı aktiflik ve harcama lüksünü dusundup tr de ne kadar kazanmam gerekirdi dediğimde yaklasik 25 bin falan kazanmam gerekiyor.
Avrupa için fiyatları kiraları kazanclari günümüz şartlarında inceledim. Evet 20 kat falan kesinlikle yok ama ülkeden ülkeye değişmekle birlikte alım gücü olarak 3 kat ile 5-6 kat arası fark var şu an. Yani asgari ücret ve devlet destekleri de dahil hesaplandığında en kötü 2 -3 kat rahatlık farkı var. Kaldı ki asgari ücret Türkiye'de toplumun yüzde 60 i demek. Bu asgari ücret 90 larda çok dusuktu ama bakkal çırağı ofisboy falan alırdı. Böyle beyaz yakalilarin bile asgari ücretten çalıştırıldığı bir ulke değildik. Şimdi Avrupa'nın çoğu ülkesinde asgari ücret ile çalışan oranin bizimkinin kat kat altında.500 ile 800 Euro civarı ufak mufak daire bulunuyor. ortalama 1800 Euro kazanan biri çok rahat verir bunu ki bu mesela Almanya'da çok normal. Bunu asgarinin bir tık üstü çalışan sayarsak, Türkiye'de 6000 - 7000 TL kira alan birinin tek başına 5.000 kira vermesi ki o fiyata ev bulmak büyükşehirlerin uzak ilcelerinde bile bir mesele, imkansıza yakın. Öte yandan Avrupa'daki enflasyona rağmen beslenmede ve temel ihtiyaclarda her kalem malzemeyi ben kendi maasimla 100 adet alıyorsam adamın maaşı 400 - 700 adet arası alıyor.
Kaba tabirle bizle 3-6 kat arası ülkeden ülkeye ve yaptigi ise göre fark var. Zaten bu bizim iki katimiz olursa Avrupa'da toplumsal patlama yaşanır. Ayda 400 gram kıyma ve başını sokacak ev için ohh thanks god diyecek kadar ezik bir Avrupalı tanımıyorum.
Fox ta aylar önce haber spikeri çok doğru söyledi. Kendimize avrupalınin gittiği sinemayı, gezmesini tatilini hak görmüyor sukrediyor ve tokluktan başka birşey talep etmiyoruz. Neyi talep ediyorsak onu bize veriyorlar aslında. Avrupalı insan olmanin gerekliliklerini tatilini sinemasini yemeğini kendine hak görüyor onu talep ediyor onu alıyor diye.
Hep yonetenleri sucluyoruz ama açliktan ölmedik diye büyük güçlerin önünde diz çöküp teşekkür ettigimiz için bizim hakkımız bukadar. Avrupalı iyi kötü yaşayacak biz ise markette kıymanın eşek etinden olanını bulup 500 gramı 3 e boldurmek için internette saatler geciricez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
18.000 TL ye tr de elektrikli scooter
6000 Euro'ya Almanya'da golf alırsın. Nokta !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 30 Ekim 2022; 3:48:44 >
şimdi ne kadar alıyorsunuz hocam
-
Hocam şu evde oturmama engel bir durum mu var niye tüm maaşı gömmek zorundayım ? Bilmediğim bir durum var ise aydınlatın lütfen. Kalan para Almanya alım gücünde bana yeter zaten. Karı koca calistin mi kralsın hatta.
housinganywhereApartment for rent for €611 in Berlinhttps://housinganywhere.com/room/1877820/de/Berlin/konstanzer-stra-e
Mühendislik dışında başka işler de yapınca kendi alanımda pek gelişemiyeceğimi farkettim ve çıktım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu attığın daire çok ucuz
muhtemelen oda kiralamadır bu
kanadada bile böyle daireler bunun 2.5- 3 katı kirası
-
Kardeş o slimshady anlasaydı zaten Almanya'da doktor olurdu şimdiye :D uğraşma boşver. He he de geç...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Ekim 2022; 2:49:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X