Şimdi Ara

Teknik Resim için Sistem acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarda proje çizimleri yapmak için Catia, Pro Engineer ve Autocad tarzı programlar kullanılııyorum.. Bazı çizimler çok detaylı ve yüzlerce parçadan oluştuğundan çok fazla kasıyor şimdiki bilgisayarımı.Sizden tavsiyem 1200YTL lik bir sistem için İşlemci, ram, anakart, anakart ve ekran kartı için tavsiyelerinizi almak...

Bu bilgisayarı su amaçlar için kullanacagım...

1-Agırlıklı olarak çizim (catia, PRO engineer ve autocad)
    2-Internet vs..
    3-Beni bu tarz programlar için 4-5 sene rahat idare edebilecek...
    4-Oyun oynamam...

Yardımcılara replerimi sakınmam..Teşekkurler...

• hocam core2duo ve 2gbyt ram baska birşeye gerek yok bunlar olsun yeter detayları arkadaslar verır bırazdan
  • quote:

Orjinalden alıntı: e129657

Arkadaşlar bilgisayarda proje çizimleri yapmak için Catia, Pro Engineer ve Autocad tarzı programlar kullanılııyorum.. Bazı çizimler çok detaylı ve yüzlerce parçadan oluştuğundan çok fazla kasıyor şimdiki bilgisayarımı.Sizden tavsiyem 1200YTL lik bir sistem için İşlemci, ram, anakart, anakart ve ekran kartı için tavsiyelerinizi almak...

2-Internet vs..
    4-Oyun oynamam...

ex6800 cpu
    4x1dual 667 yd 800mhz ram heyper-x kingston
    atı x1900xtx
    Asus P5B Deluxe/WiFi-AP

SEAGATE 73 GB SCSI DISK ST373207LC/LW hızlı olursa sistem yavaşlamaz http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1024&productid=bd15552
    kasan power ıda sen bul

25 yıl idare eder seni bu sistem rahat

• @fatal error

adam 1200 ytl komple sistem demiş. ben bu 1200 ytl lik sisteme tavsiye istediğini anladım yanlış anlamadıysam.
    --------------------------------------------------

dediğin programları kullandım. işlemci ve ram ihtiyacı çok fazla. işlemci e6300. ram 2 gb dual. bu sistem az da olsa overclock da olur. ekran kartı önemli değil ama oyunları orta çözünürlükte çalıştırır. daha iyi görebilmen için ekran 19 inç olması iyi olur. aşağıdaki fiyatlar inventus.com.tr den alınmıştır. sadece monitor fiyatı gigatek.com.tr den alındı. ama kargo parasıyla aynı fiyata gelir. paran yetmiyorsa ram i 1 gb al daha sonra bir tane daha alırsın. bunların hepsini inventustan tek seferde almanı tavsiye ederim. indirim de yaparlar.

MSI P965 Neo-F 106,99$
    INTEL E6300 195,99$
    iki adet KINGSTON 1GB; DDR2-667Mhz; Cas 5; Kutulu (133,99*2)$
    SEAGATE 250GB SATA300 Barracuda 7200.10 7200rpm; 16MB; NCQ 89,99$
    ASUS EN7300GS 256MB/64bit DDR2 72,99$
    NEC ND-3570 DVD yazıcı 33,89$
    CHENBRO kasa FSP 350W ATX v2.0 48,99$
    klavye fare INCA 9,99$
    SAMSUNG - 997MB 19" FLAT MAGIC BRIGHT 162$
    toplam 1.161$==1700YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox_doctor -- 1 Ekim 2006; 23:19:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

quote:

Arkadaşlar bilgisayarda proje çizimleri yapmak için Catia, Pro Engineer ve Autocad tarzı programlar kullanılııyorum.. Bazı çizimler çok detaylı ve yüzlerce parçadan oluştuğundan çok fazla kasıyor şimdiki bilgisayarımı.Sizden tavsiyem 1200YTL lik bir sistem için İşlemci, ram, anakart, anakart ve ekran kartı için tavsiyelerinizi almak...

2-Internet vs..
    4-Oyun oynamam...

ex6800 cpu
    atı x1900xtx
    Asus P5B Deluxe/WiFi-AP

SEAGATE 73 GB SCSI DISK ST373207LC/LW hızlı olursa sistem yavaşlamaz http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1024&productid=bd15552
    kasan power ıda sen bul

Hocam adam teknik resim için demiş

nasada uzay mekiği simülasyonu yapmayacak

• quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

quote:

quote:

2-Internet vs..
    4-Oyun oynamam...

ex6800 cpu
    atı x1900xtx
    Asus P5B Deluxe/WiFi-AP

kasan power ıda sen bul

Hocam adam teknik resim için demiş

nasada uzay mekiği simülasyonu yapmayacak

o 5 dedi ama ben ona 25 yıllık sistem önerdim hayatı boyunca resim cize bilsin die

• quote:

quote:

2-Internet vs..
    4-Oyun oynamam...

ex6800 cpu
    atı x1900xtx
    Asus P5B Deluxe/WiFi-AP

kasan power ıda sen bul

Resmen saçmalamışsın.O kullandığı programları bende kullanıyorum.En saçma olanı ekran kartı?x1900xtx.O kullanacağı programlarda x550 veya x1900xtx takmışsın hiç fark etmez.Bu tür programlar en çok işlemciye yüklenir.Yaptığı renderleri ram'e yükler ve ram'de bekletir.Yani işlemci+ram iyi olsun gerisi çok önemli değil.Önerim şu şekilde;

INTEL Core duo 2 e6300
    asus p5b
    2*1 ddr2 667 veya 800mhz ram (g.skill olabilir)
    500watt psu.
    Gerisi sana kalmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

quote:

quote:

2-Internet vs..
    4-Oyun oynamam...

ex6800 cpu
    atı x1900xtx
    Asus P5B Deluxe/WiFi-AP

kasan power ıda sen bul

Resmen saçmalamışsın.O kullandığı programları bende kullanıyorum.En saçma olanı ekran kartı?x1900xtx.O kullanacağı programlarda x550 veya x1900xtx takmışsın hiç fark etmez.Bu tür programlar en çok işlemciye yüklenir.Yaptığı renderleri ram'e yükler ve ram'de bekletir.Yani işlemci+ram iyi olsun gerisi çok önemli değil.Önerim şu şekilde;

INTEL Core duo 2 e6300
    asus p5b
    2*1 ddr2 667 veya 800mhz ram (g.skill olabilir)
    500watt psu.
    Gerisi sana kalmış.

evet ram ve işlemci çok öenmli.. okul labında 45 dakıka render beklediğimi biliyorum..

• Am2 3800 x2 ve msi 9f 550 940 + Asus Ati 9550 1x1 tvinmos ram
    chenbo kasa, 160 gb samsung sana yaklaşık 600-700$ a gelir.
    Buna bi de philips 19 lcd eklersin, olay tamam. Catia'nın layerleri etrafta uçuşur. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pal

Am2 3800 x2 ve msi 9f 550 940 + Asus Ati 9550 1x1 tvinmos ram
    chenbo kasa, 160 gb samsung sana yaklaşık 600-700$ a gelir.
    Buna bi de philips 19 lcd eklersin, olay tamam. Catia'nın layerleri etrafta uçuşur. :)

e6300@ ile 3800'ün tozunu atarsınız. Anakart biraz tuzlu ama işlemci fiyatları arasında uçurum yok. O önerdiğiniz ekran kartıyla da maalesef autocad verimsiz kullanılır. OpenGL desteğinin daha iyi olması sebebiyle Nvidia ekran kartlarına yönelinmesi daha doğru olur. Dandikten bir kasa ve Aopen ya da FSP güç kaynağı maliyeti düşürür. Kolay gelsin.
    (Kısaca 1200@ lık bir sistemle AutoCad ve diğer ihtiyaçlarınız için 5 yıl harcama yapmadan kullanabileceğiniz bir sistem toplanamaz.)
  • Bir makina ressamı olarak yorum yapma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.

3d programlar kullanıyorum. Hp nin 4 Gb ramli Quadro serisi ekran kartı olan bir workstation kullanıyorum.

3D programlarda tüm renderı ekran kartı yapar. Uyduruk bir ekran kartı takarsanız sisteminiz çakılır kalır çizim sırasında.

Core2Duo bir işlemci en az 2 Gb ram olmasında fayda var.
    Ekran kartı için FireGl yada Quadro dicem ama çok pahalı oldukları için alabileceğinin en iyisi kartı seç derim.

Pro Enginer in ın sitesinden sistem gereksinimlerine bir bakmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raskol

Bir makina ressamı olarak yorum yapma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.

3d programlar kullanıyorum. Hp nin 4 Gb ramli Quadro serisi ekran kartı olan bir workstation kullanıyorum.

3D programlarda tüm renderı ekran kartı yapar. Uyduruk bir ekran kartı takarsanız sisteminiz çakılır kalır çizim sırasında.

Core2Duo bir işlemci en az 2 Gb ram olmasında fayda var.
    Ekran kartı için FireGl yada Quadro dicem ama çok pahalı oldukları için alabileceğinin en iyisi kartı seç derim.

Pro Enginer in ın sitesinden sistem gereksinimlerine bir bakmanı tavsiye ederim.

ekran kartı 1900xtx olmasa bile 1800xtx olabilir daha güçlü render için + şaçmalamak biraz ters çünkü render işlemi yorucu ve zaman alan işlemler pc için ram ve hız yüksek olmalı + ekran kartıda güçlü olmalı arkadaşın dediği gibi firegl pahalı oldugu için x1900xtx yazmıştım yoksa 2000ytl verip fgl serisi alına bilirdi
    teknik cizim için 4 adet pc toplamıştım baya pahalı tutuyor ama inanınmaz hızlı sistemler oluyor

• Arkadaşlar, e129... nin bahsettiği programlar mühendislik yazılımları ve mühendislik yazılımlarında %99 gelişmiş render özellikleri bulunmaz o dediğiniz 3dsmax, rhino gibi endüstriyel tasarımcılara hitap eden, genelde görsellik ihtiva eden yazılımlarda olur.

Ben aktif olarak Catia V5 + Autocad kullanıyorum. Kullandığım sistem aşağıda yazılı. Çok yoğun dosyalarla çalışıyorum ( 1 model = 100mb olduğu oluyor ) montaj ve CAM modüllerinin yükünü düşünün artık ama P4 3.2 ghz işlemci ve 256 MB x600 gayet yeterli geliyor. Burda önemli olan RAM o da en az 1 GB olmalı gerisi hikaye çok da önemli değil. Pro/Engineer, Solidworks, Unigraphics, Ansys, Think3 gibi neredeyse tüm CAD+CAM+CAE yazılımlarını kullandım. Bu bakımdan en az P4 3.0 civarı işlemci, 128/256 MB bir ekran kartı ( çok uçmaya gerek yok x1300 yeterli ) ve 1 gb ram ideal. Olursa 2 olsa daha iyi olur. O bahsini ettiğiniz x1900xtx ler falan çok iyi render yapamaz bu arada onu da bilin bunun için 3Dlabs ve Quadro gibi donanımlar mevcut bunlarda çok üst düzey uygulamalar için. 3Dlabs lar da oyunlarda berbattır bizzat test ettim 3dmark2001 bile ölü.

Dostum millete inanıp 4 gb falan ram alma, x1900xtx falan hiç alma. Gerek yok. AMD ler P4 kadar iyi performans gösteremiyorum bu uygulamalarda. Intel tercih et.

Not: Makina Mühendisiyim. CAD/CAM dalında çalışıyorum. Sektöründe Türkiyenin en büyük firmasında çalışıyorum.

• Arkadaslar bende özel sektörde çalışırken HP Xenon işlemcili 1 GB ram quadro FX 5200 kartlı bi bilgisayarda çalışıyordum.Özellikle İges dosyalarını açarken deli gibi kasıyordu sistem.Resmen saç baş yolduruyordu 30 dk beklediğimi bilirim 250 mb İges açarken.Büyük montaj resimlerinde döndürürken falan epey bi bekliyordum.Sonra kendime bi bilgisayar topladım.Aman o da ne quadro Fx 5200 Catia'da benim x1600 pro mu çatır çatır yiyor .
    Zati Athlon 64 ile Xenon 'u hiç karşılaştırmıyorum.
    Ancak arkadaşa sorum şu....
    Evde kendin tek parça modelleme yapıyor ve fazla büyük montaj modelleme yapmıyorsan çok kasmana gerek yok standart parçlar işini görür RAm ile Hardiski biraz iyi al yeter.Yok işyerindeki projeleri evine getirip evde çalışırım diyorsan valla hiç kaşınma kanser olur saç baş yolarsın ona göre.....

• coretoduo dan şaşma. ekran karı ise ati xserisi olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.