Şimdi Ara

Teknik serviste çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben otomotivi sevdiğim için ileride bununla ilgili yapmak istiyorum ve teknik serviste usta olmak bunun için ideal. Zaten daha önce de yaz aylarında sanayide yedek parçacıda çalışıyordum.
    Konuya dönecek olursak bunun için hangi bölüm okunmalı? Kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım?

Not:Konu otomotive alakalı olduğu için burda açtım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yasin kaç lise mu okuyacaksın üniversite mi?

En kisa yol sanayide çekirdekten yetişmek

• Açıktan lise bitir uniyi de aynı şekilde. Torbil bulursan yetkili servise gir. Asgari ücrete tabi ol ama bunun eğitim olduğunu unutma. Kendini öne çıkar fazla çalış seni eğitimlere göndersin. Makine ve motor bölümleri ise bu iş için uygundur aynı zamanda elektronik ve yazılım.

• Yurtdışında pdr kursuna gidip 6 ayda tüm sanayilerde tanınırsın. Boşuna uğraşmana gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık otomotiv teknolojisi bölümü okuyup yaz dönemi stajlarını teknik servis gibi bir yerde yaparsan istediğin yerlere gelebilirsin kendini geliştirmek içinde üniversiteyi ilerleyen yıllarda 4 yıllığa tamamlayıp yanına birde yabancı dil eklemeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 12 Mart 2018; 2:29:35 >
  • Teknik lise motor yüksekokul otomotiv mezunu biri olarak başka bir meslek seç diyorum

Usta olmak istiyorsan çekirdekten yetişmen lazım. Okul bitirip anahtar tutmayı bilmeyen bir dünya insan var.

Yetkili serviste iş olanağı kısıtlıdır. Tutunman için Bir fark ortaya koyman lazım.

Moralini bozmak gibi olmasın liseyi bitirip yetkili serviste işe giren 3 kişiydik.

Eğer lise okuyacaksan motor seçersen yetkili servis konusunda 1 adım öndesin. Stajda kendini gösterirsen devam edersin. Ama lise mezunu isen hiç kurcalama derim.

• Kim ne derse desin bu iş okulda öğrenilemez, tamam tekniğini öğrenirsin fakat uygulamasına gelince anahtarı tutamazsın.O yüzden sanayiye direk atılın işin aslını öğrenin.Sonra çıraklık okuluna gidersiniz kalfa belgesi alırsınız diye uzar gider...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Yasin kaç lise mu okuyacaksın üniversite mi?

En kisa yol sanayide çekirdekten yetişmek

Universite 1. Sinif hocam bırakacağım bu bölümü.

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

Yurtdışında pdr kursuna gidip 6 ayda tüm sanayilerde tanınırsın. Boşuna uğraşmana gerek yok.

Hocam dediğinizi Google'da aradım ama net bir şey bula madım. Mümkünse konuyu biraz daha açar mısınız? Ya da konu ile alakalı paylaşabileceğiniz bir site var mıdır?

• MemberOfDH kullanıcısına yanıt
    Pdr (paintless dent repair) yani "boyasız göçük düzeltme". Google a "pdr car repair training" yazınca bir takım kurslar çıkıyor.

Bu meslek günümüzde hızla yükselmekte. Millet eline boya ölçer almış, sıfır otomobilin üstünde santim santim boya taraması yapıyor. Eskisi gibi kimse boyalı işçilik istemiyor. Alınan işçilik ücretleri de epey tatmin edici. Bu işi uzmanından kitabına göre öğrenip isim yaparsanız para sayma makineniz benden hediye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.