Şimdi Ara

TEKNIK UNIVERSITE MÜHENDİSLİKTE NE KADAR ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar mühendislikte teknik üniversite neden önemlidir hacettepe veya galatasarayın mühendislikleri kötü müdür teknik değil diye? Oralarda okuyan veya fikri olan arkadaslar yardımcı olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Teknik Üniversite Mühendislikte Ne Kadar Önemli

Mühendislik alanında kariyer yapmayı hedefleyenler için teknik üniversiteler, önemli bir eğitim seçeneği sunar. Teknik üniversiteler, mühendislik disiplinlerinde sağlam bir temel sağlamak ve öğrencileri endüstriyel ihtiyaçlara hazırlamak üzere tasarlanmıştır.

Teknik üniversiteler, diğer üniversitelerden bir dizi önemli avantajla ayrılır:

• Mühendislikte Teknik Üniversite Farkı: Teknik üniversiteler, mühendislik alanında uzmanlaşmıştır ve bu da onlara mühendislik eğitimi için uygun altyapı, kaynaklar ve öğretim kadrosu sağlayan bir avantaj sunar.
    • Teknik Üniversite Avantajları: Teknik üniversitelerde, öğrenciler en son teknoloji laboratuvarlara, araştırma olanaklarına ve endüstri işbirliklerine erişim kazanır. Bu, onların teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine ve endüstrideki en son trendlerden haberdar olmalarına olanak tanır.
    • Teknik Üniversite Nedir: Teknik üniversiteler, mühendislik alanında lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri sunan yüksek öğretim kurumlarıdır. Mühendislik bilimleri, bilgisayar bilimleri ve ilgili alanlarda uzmanlaşırlar.
    • Teknik Üniversite Farkı: Teknik üniversite mezunları, sağlam teknik beceriler, analitik düşünme yetenekleri ve sorun çözme yetenekleri ile tanınırlar. Bu özellikler, onları mühendislik alanındaki çeşitli rollerde başarıya hazırlar.
    • Teknik Üniversitede Mühendislik Okumak: Teknik üniversitelerde mühendislik okumak, zorlu ama ödüllendirici bir deneyim olabilir. Öğrenciler, mühendislik ilkeleri, tasarım ve analiz hakkında kapsamlı bir bilgi edinirler. Ayrıca, takım çalışması, iletişim ve liderlik becerilerini geliştirirler.

Sonuç olarak, mühendislik alanında başarılı bir kariyer hedefliyorsanız, teknik üniversiteler önemli bir eğitim seçeneğidir. Özellikleri ve avantajları sayesinde, öğrencilerine mühendislik alanında üstün bir hazırlık, endüstrisel ihtiyaçlara uygunluk ve kariyer başarıları için gerekli becerileri sağlarlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Off teknik universite de teknik üniversite uninin verdigi egitim teknik olmasiyla orantılı değildir. hacettepe teknik değil ama yıldızdan iyidir bence teknik uninin tek muhabbeti kaynak, bolume harcanilan para bakımından artılarıdir biraz baska bölüm olmadığı icin. takilmayin teknik uni muhabbettine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam peki ben galatasaray bilgisayar düşünüyorum da bu universitenin teknik olmaması iş hayatında sıkıntı olur mu? yani işverenler üniversitenin teknik olup olmamasını çok önemser mi?
  • Dostum ama hacettepe sağlık alanında tercih edilen bir üniversite odtü ıtü ytü mühendislik alanında güzel universiteler. Bu teknik üniversiteler varken gidip hacettepe de okumak saçmalık olmaz mi ?

• Odtu itu bogazici bilkent ayri bi seviye onları kastetmedim.

• hocam zaten benim puanım odtü itü bilkent boğaziçi bilgisayar mühendisliğine olmuyor ondan sonra gelen galatasaray hacettepe vs. oluyor. ikisi arasında hangisini seçmeliyim veya başka bir üniversite öneriniz var mıdır? Görüşlere açığım
  • senin için önemli değil nereye gitsen sonuç kpss
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jharlequin

hocam peki ben galatasaray bilgisayar düşünüyorum da bu universitenin teknik olmaması iş hayatında sıkıntı olur mu? yani işverenler üniversitenin teknik olup olmamasını çok önemser mi?

gs bilgisayar iyi bir bölüm okulun referansları da iş hayatında çok yardımcı olur sana. teknik diye isme takılma. kaldı bilgisayar mühendisliği teknikle en az alakalı olan mühendislik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jharlequin kullanıcısına yanıt
    Yok hocam alakası yok cidden mezun olduğun uni piyasada iyi bi yerdeyse sen de iyiysen(senin iyi olman daha onemli) olay bitmistir.

ki gecen gun ege'nin tanıtımina gittim ege bilgisayar bolumunu tanitan asistan pamukkale bilgisayardan cikan bi ogrencisinin silikon vadisinde olduğunu söyledi.

Ben olsam galatasaray Fransizca oldugu icin tercih etmezdim. Ondan sonra hacettepe ve ytu var.
    hacettepenin daha iyi oldugunu düşünmeme ragmen ytu yazardim diyebilirim çünkü istanbul sektörün içinde okumak okurken bir seyler yapmak için.Bunu hacettepede de yaparsin ama istanbul daha genis

• hocam hiç bir şekilde dil sorunum yok(ingilizcem almancam ileri seviyede) ben her zaman çok olay yabancı dil öğrenebilen biri olmuşumdur bu sorun olarak görülmemeli bence.hocam yıldızı da düşündüm ama orda okuyan ve mezun olan arkadaşlarım kesinlikle oraya gitmememi önerdi bu durum da beni yıldızdan uzaklaştırıyor
    O zaman galatasaray hayırlı olsun diyelim :D ama gsu nun eğitimini de iyi araştır ordan memnun olmayanlar da vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan Belfort -- 12 Temmuz 2015; 19:33:41 >
  • dil sorunun yoksa 3. bir dil için galatasaraya git mezun olunca hiç bir şey olmasa bile 3 dili olan biri olmuş olursun ki bu büyük bir artı
  • Burda teknik üni ile diğer üni arasında fark yok diyen kendini kandırmaktan başka bişe yapmıyor boş boş konusuyor,mühendislik iş sektöründe teknik üniversite olması tercih nedenidir diye adam ararlar,üni neye yogunlasırsa onda daha basarı gösterir mesela hacettepede sağlık bölümleri,müh bölümleri varken odtü itü ytü de sağlık yok tamamen mühendisliğe yönelik laboratuvarlarda cabası,hacettepede ameliyathane varken ytüde yüksek gerilim laboratuvarı var bilmem anlatabiliyomuyum.

• huytergan kullanıcısına yanıt
    bilgisayar müh. labın pek önemi yok demişlerdi yukarıda zaten - yazılım için daha çok bahsediyoruz-
  • dankota D kullanıcısına yanıt
    Ben genel olarak konuştum,yukarıda ne söylendiği umrumda değil teknik ünide okuyamayanın teknik üniyi yermesine cevap verdim

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: jharlequin

hocam peki ben galatasaray bilgisayar düşünüyorum da bu universitenin teknik olmaması iş hayatında sıkıntı olur mu? yani işverenler üniversitenin teknik olup olmamasını çok önemser mi?

dostum kusura bakma da sen mühendis olma.

yine de ciddi cevap verecek olursam, hayır önemsemezler.
  • bursa teknik erzurum teknik neyin nesi oluyor:)
  • teknik üniversite demek üniversite kaynaklarının ağırlıklı olarak mühendislik dallarıyla doğrudan bağlantılı teknoloji alanlarında kullanılması demek. Bünyesinde hem tıp hem mühendislik fakülteleri bulunan üniversitenin yeterince bütçesi varsa bu iki alanda kaliteli eğitim vermemesi için hiçbir neden yok. Olmazsa olmaz değildir ama mühendislik alanında üniversiteyi öne çıkaran bir etmendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raphaël -- 13 Temmuz 2015; 1:16:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.