Şimdi Ara

Teknoloji Odası Modifikasyonum (16 Mayıs Midi Update geldi) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
52
Favori
71.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _MostWanted_

ilk yorumumu yazmamdan bu yana 1 yıl geçmiş neredeyse. benim nacizane bir iki önerim olacak.
    zaten oda hemen hemen bitmiş ve mükemmel olmuş eline sağlık. ama o halıyla perde hiç uymuyor bence. renk olarak da tip olarak da. bence ikisinden birini değiştir (tercihini halıdan yana kullan derim ben çünkü halıyı pek beğenmedim. bir de tek koltuk olunca yeri geldiğinde yere oturulur şöyle daha rahat bir halı almak lazım.)
    bir de böyle bi oyun odasının duvarları boş kalmamalı. ilk önce normal birkaç tablo al diye düşünmüştüm ama odanın amacına yönelik bir iki film ve oyun posterini çerçeveletip asarsan çok güzel olur
    bi de playstation'ın vazgeçilmezi diyorlar ben demedim valla armut puf alsan bi tane güzel olabilir odaya.
    ben de bir iş sahibi olayım ilk iş oyun odası istiyordum. umarım seninki kadar güzel olur. bir de bu konu hakkında bir sorum olacak. teknolojiden anlayan birini bulmuşken sorayım. tamam led tvn baya büyük ama sinema perdesi kadar büyük bir şey evde yapılabilir mi? projeksiyon falan desek o da çok kalitesiz böyle tam sinema pürüssüzlüğünde film izleyebileceğimiz bir alet var mı? çok merak etmişimdir de...

o kadar fikir verdim bi de soru sordum kaale almamışsınız teşekkür ederim. ama yine de yeni kilit sistemi de güzel olmuş

quote:

GoldPunch

• quote:

quote:

ilk yorumumu yazmamdan bu yana 1 yıl geçmiş neredeyse. benim nacizane bir iki önerim olacak.
    zaten oda hemen hemen bitmiş ve mükemmel olmuş eline sağlık. ama o halıyla perde hiç uymuyor bence. renk olarak da tip olarak da. bence ikisinden birini değiştir (tercihini halıdan yana kullan derim ben çünkü halıyı pek beğenmedim. bir de tek koltuk olunca yeri geldiğinde yere oturulur şöyle daha rahat bir halı almak lazım.)
    bir de böyle bi oyun odasının duvarları boş kalmamalı. ilk önce normal birkaç tablo al diye düşünmüştüm ama odanın amacına yönelik bir iki film ve oyun posterini çerçeveletip asarsan çok güzel olur
    bi de playstation'ın vazgeçilmezi diyorlar ben demedim valla armut puf alsan bi tane güzel olabilir odaya.
    ben de bir iş sahibi olayım ilk iş oyun odası istiyordum. umarım seninki kadar güzel olur. bir de bu konu hakkında bir sorum olacak. teknolojiden anlayan birini bulmuşken sorayım. tamam led tvn baya büyük ama sinema perdesi kadar büyük bir şey evde yapılabilir mi? projeksiyon falan desek o da çok kalitesiz böyle tam sinema pürüssüzlüğünde film izleyebileceğimiz bir alet var mı? çok merak etmişimdir de...

o kadar fikir verdim bi de soru sordum kaale almamışsınız teşekkür ederim. ama yine de yeni kilit sistemi de güzel olmuş

quote:

GoldPunch

Çok özür dilerim, mesajınızı telefondan okumuştum PC ye geçince mesaj yazarım demiştim unutmuşum.

Halıyla perdeye katılıyorum, özellikle duvarlar sarı/krem iken beyaz tonlu halı uymadı gerçekten. Raf sistemi düşünüyorum şimdi ledli cam raf, bunların üzerine angry birds gibi oyuncakları alıp süslemeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur?

Armut puf olayı güzel olur aslında oda biraz küçük odayı daraltır diye de düşünmeden edemiyorum aslında.

Televizyonum 3,4 yıllık led değil ama şuanlık memnunum. Açıkcası şimdiki kafam olsa ben de kare şeklinde perde yaptırıp projeksiyon alırdım. FULL HD görübüt veren projeksiyonlar var ama hiç denemedim performansı nasıl olur diye.

Şimdi bu mesajı yazdıkça aslında heves geldi, teşekkür ederim. Acaba TV yi satıp odanın bir duvarını boydan boya perde mi yaptırsak ki...

Geç cevap verdiğim için tekrar özür dilerim, selametle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -Mitokondri-

Başka ne gibi değişiklikler düşünüyorsunuz\devamı gelecek mi

Devamı gelecek hocam fikirlerinizi bekliyorum şimdi ne yapmam gerek?
  • Hocam odanın son halinden bir kaç fotoğraf atarsanız aklımıza bir şeyler gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Çok özür dilerim, mesajınızı telefondan okumuştum PC ye geçince mesaj yazarım demiştim unutmuşum.

Halıyla perdeye katılıyorum, özellikle duvarlar sarı/krem iken beyaz tonlu halı uymadı gerçekten. Raf sistemi düşünüyorum şimdi ledli cam raf, bunların üzerine angry birds gibi oyuncakları alıp süslemeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur?

Armut puf olayı güzel olur aslında oda biraz küçük odayı daraltır diye de düşünmeden edemiyorum aslında.

Televizyonum 3,4 yıllık led değil ama şuanlık memnunum. Açıkcası şimdiki kafam olsa ben de kare şeklinde perde yaptırıp projeksiyon alırdım. FULL HD görübüt veren projeksiyonlar var ama hiç denemedim performansı nasıl olur diye.

Şimdi bu mesajı yazdıkça aslında heves geldi, teşekkür ederim. Acaba TV yi satıp odanın bir duvarını boydan boya perde mi yaptırsak ki...

Geç cevap verdiğim için tekrar özür dilerim, selametle :)

cevabınız için teşekkürler
    ledli cam raf olayı güzel olur bence de. hatta erdinç abinin oyun odasında da vardı ezionun falan oyuncakları çok güzel duruyordu. sevdiğin oyunların karakterlerini falan da koyarsın güzel olur. raf yaptırırsan önerdiğim afişlere gerek kalmaz çünkü bu sefer de çok kalabalık olur. armut pufu önerirken benim de aklıma odayı daraltıp daraltmayacağı düşüncesi geldi haklısınız boşuna yer kaplar. hala koltuğun arkadaşlarınız falan gelirse yetmeyeceğini düşünüyorum belki renkli minderler alabilirsiniz lazım olunca çıkartırsınız o hd projeksiyon olayı varsa süper bir şeymiş. küçüklükten beri evimde öyle bir şey olsa ne güzel olur diye düşünürdüm. bi araştırmak lazım. ama uzun iş tabi tekrar tvyi kaldır projeksiyon ayarla tavana monte et perde ayarla falan. olsa güzel olur bence ama pek masraflı olur. gözünüz yerse yaptırın ama. bunu yazarken aklıma how i met your motherda barneynin evi geldi onun da yatakodasında boydan boya bir lcd tv vardı güya çok iyiydi

• quote:

Önce koçtaşa girdim ve bu iş için 50 liraya vasat bir matkap ve uç seti aldım.

Teknoloji Odası Modifikasyonum (16 Mayıs Midi Update geldi)

Kapıda delik açmak kolay olmadı tabi, ilk defa matkapla bir şey deliyorum.

Not: Cihaz kapının koluna tam paralel olmadı biraz sola kaydırdım. Sağa kaydırsaydım çok yanda oluyordu sürtünme riskini gözönüne alamadım.

Hocam odanda sistemin de oldukça güzel böyle bir odan olsun çok isterdim inşallah ileride benimde böyle bir oda yapmak için fırsatım olur... Güle güle kullan...

• Projeksiyon televizyona göre çok az yer kaplamasına rağmen kabloları perdesi falan derken sinema odası dışında diğer odalar da özellikle odan küçükse pek şık durmaz. Alacaksın ve büyük ihtimalle duvara monte edeceksin ve kablo bağlantıları odayı kötü gösterecek ve piyasadaki iyi projeksiyonlar televizyonlara göre çok pahalı. Bide çoğu projeksiyon da birden fazla vga veya hdmi girişi yok ps3, xbox veya uyduyu aynı anda kullanıyorsan geçişleri kabloları çıkarıp yapmak zorunda kalabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygrammar -- 21 Ağustos 2012; 1:42:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım o odada 2 yılda kanser olursun Radyasyonu çeken bitkiler var onlardan koy cihazların yanına güzel görünüyor ve sadece suluyosun ayrıca küçük de. Çiçekle uğraşamam diyosan sana kurşundan bi tulum yaptıralım.
  • Benimde yapmak istediğim projeler arasındadır kendileri " Teknoloji odası ". Ben o odaları hep siyah düşündüm yani yaparsam diye. Kaliteli bir projeksiyon cihazı ile beyaz perdeye görüntü yansıtıldığında yandaki parlak renklerden yansıma yapmaması için. Ayrıca o monitörde oyun oynarken sim siyah bir odada pis tribe girilir :):) Hayırlı olsun odanız.

Maliyetini pm alabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingpin_88

Arkadaşım o odada 2 yılda kanser olursun Radyasyonu çeken bitkiler var onlardan koy cihazların yanına güzel görünüyor ve sadece suluyosun ayrıca küçük de. Çiçekle uğraşamam diyosan sana kurşundan bi tulum yaptıralım.

+1
    Dırek aklıma radyasyon geldı.o odada 1 gun gecırse seneye kanser olur
    Odayı havalandırsada yeter

Yalnız adam yapmıs

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

quote:

Arkadaşım o odada 2 yılda kanser olursun Radyasyonu çeken bitkiler var onlardan koy cihazların yanına güzel görünüyor ve sadece suluyosun ayrıca küçük de. Çiçekle uğraşamam diyosan sana kurşundan bi tulum yaptıralım.

+1

Yalnız adam yapmıs

tabi canım çok iyi olmuş da radyasyon hikayesi havalandırma ile zor gibi :d neyse canım limon sıkmayalım dediğim çiçekleri düşün hacım sen. güle güle de kullan taş gibi herşey.

• Adam ne yapmış öyle ya Azım açık izledim resmen. Allahtan xpredator varda odadan kurtarıyoz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

quote:

+1

Yalnız adam yapmıs

yav ne radyasyonu enerji tasarruflu ampul kadar radyasyon yayar LED monitör ve TV ler ama gerçekten bi kaktüs gerekbilir oraya :D

• Odan hayırlı olsun. Şu kapı kilidi sistemini aradım fakat bulamadım acaba Türkiye'de bunu bulabileceğimiz bir yer var mı?
  • ya GoldPunch masanin modeli galant dimi? aklimda benim de almak ama ankara ikea da bitmis beyazindan siyahi da odama yakismiyor. hayirli olsun bu arada, o kilit sistemi cidden havali duruyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknogezgin

Projeksiyon televizyona göre çok az yer kaplamasına rağmen kabloları perdesi falan derken falan sinema odası dışında diğer odalar da özellikle odan küçükse pek şık durmaz. Alacaksın ve büyük ihtimalle duvara monte edeceksin ve kablo bağlantıları odayı kötü gösterecek ve piyasadaki iyi projeksiyonlar televizyonlara göre çok pahalı. Bide çoğu projeksiyon da birden fazla vga veya hdmi girişi yok ps3, xbox veya uyduyu aynı anda kullanıyorsan geçişleri kabloları çıkarıp yapmak zorunda kalabilirsin.

Evet hocam projeksiyon zor iş.

quote:

Evet hocam, balkona onlardan alıp koymayı düşünüyorum ama balkondan kedar etki eder orası meçul.

quote:

Orijinalden alıntı: Nz9

Benimde yapmak istediğim projeler arasındadır kendileri " Teknoloji odası ". Ben o odaları hep siyah düşündüm yani yaparsam diye. Kaliteli bir projeksiyon cihazı ile beyaz perdeye görüntü yansıtıldığında yandaki parlak renklerden yansıma yapmaması için. Ayrıca o monitörde oyun oynarken sim siyah bir odada pis tribe girilir :):) Hayırlı olsun odanız.

Maliyetini pm alabilirmiyim.

Evet hocam karanlıkta Alan Wake oynamak çok güzel oluyor. O perde de işime yarıyor gündüz bile indirdiğimde zifiri karanlık oluyor. Buralara işiniz düşerse gelin beraber oynayalım.

quote:

Orijinalden alıntı: Byabsnn

Odan hayırlı olsun. Şu kapı kilidi sistemini aradım fakat bulamadım acaba Türkiye'de bunu bulabileceğimiz bir yer var mı?

Türkiye'de bulunmuyor hocam, kullanma klavuzları bile İngilizce değildi. Gittigidiyordan birisi Koreden getirtmiş onu aldım :)

quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

ya GoldPunch masanin modeli galant dimi? aklimda benim de almak ama ankara ikea da bitmis beyazindan siyahi da odama yakismiyor. hayirli olsun bu arada, o kilit sistemi cidden havali duruyor :D

Evet hocam galant. Beyaz benim odaya yakışmazdı, duvarlar krem rengi çünkü. Şimdiden hayırlı olsun sizin de.

• Arkadaşlar son sürat devam ediyorum.

Şimdiki yapacağım olay şu;

Odamda çekim bölümü hazırlayacağım. Şöyle olacak;

2 veya 3 metre civarında yeşil bir pano yaptıracağım. Fakat bu panonun arkası beyaz, önü yeşil olacak. Aynı hava durumlarında olduğu gibi. Oraya yazılımsal olarak görüntü ekliyorsunuz, arkanızda o görüntü oluyor. Buna da keyleme yöntemi deniyor. Bunu yeşil tarafıyla yapıyorsunuz. Beyaz bölümü ise kameranın işine yarayacak şöyle ki. Bayramda sonra hatta bugün yarın Sony'nin projeksiyonlu kamerasını alacağım. Çektiğim videoları ve fotoğrafları kameranın projeksiyonu yardımıyla bu beyaz panoya yansıtacağım.

Şimdi bu panoyu bilgisayar masasının arka duvarına asacağım. Tabii ki sadece çekim esnasında duracak. Zaten üniversitedeki bölümüm gereği de ileride yardımcı olacak (Sinema ve Dijital Medya)

Bu hafta alacaklarım:

Sony PJ580VE Projeksiyon özellikli kamera

http://www.sony.com.tr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-pj580ve

32 GB SD Kart

Ve Sony Uzaktan Kumandalı Tripod.

Odaya daha teknolojik bir hava katması açısından tripoda sürekli takılı durur kamera. Arkadaki ölü alanı da böyle değerlendrmiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 21 Ağustos 2012; 1:48:29 >

• quote:

Arkadaşlar son sürat devam ediyorum.

Şimdiki yapacağım olay şu;

Odamda çekim bölümü hazırlayacağım. Şöyle olacak;

2 veya 3 metre civarında yeşil bir pano yaptıracağım. Fakat bu panonun arkası beyaz, önü yeşil olacak. Aynı hava durumlarında olduğu gibi. Oraya yazılımsal olarak görüntü ekliyorsunuz, arkanızda o görüntü oluyor. Buna da keyleme yöntemi deniyor. Bunu yeşil tarafıyla yapıyorsunuz. Beyaz bölümü ise kameranın işine yarayacak şöyle ki. Bayramda sonra hatta bugün yarın Sony'nin projeksiyonlu kamerasını alacağım. Çektiğim videoları ve fotoğrafları kameranın projeksiyonu yardımıyla bu beyaz panoya yansıtacağım.

Şimdi bu panoyu bilgisayar masasının arka duvarına asacağım. Tabii ki sadece çekim esnasında duracak. Zaten üniversitedeki bölümüm gereği de ileride yardımcı olacak (Sinema ve Dijital Medya)

Bu hafta alacaklarım:

Sony PJ580VE Projeksiyon özellikli kamera

http://www.sony.com.tr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-pj580ve

32 GB SD Kart

Ve Sony Uzaktan Kumandalı Tripod.

Odaya daha teknolojik bir hava katması açısından tripoda sürekli takılı durur kamera. Arkadaki ölü alanı da böyle değerlendrmiş olurum.

Para bol heralde

• Daha önce soruldumu bilmiyorum ama mesleğiniz ve maaşınız nedir?
  • Bu arada merak ettim acaba dışarıda iken pili biterse nasıl açıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.