Şimdi Ara

Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknopat ekran kartlarını incelerken kıyaslama bile yapmıyor bildiğim kadarıyla. Açıp oyun oynuyorlar o kadar. Bir de inceleme videolarında kağıt üzerindeki verileri okuyorlar. Kıyaslama yapmayan bir oluşumdur Teknopat. Niye kıyaslasın ki? Samsung güzel para akıtmıştır. Kıyaslamada kötü çıkarsa paraları kesilecek. O yüzden yapmazlar.

350TBW veriyi diğer muadil SSD'lere de aynı sürede uygulasınlar. Aralarında hangisi iyi-kötü ortaya koysunlar.

• Videonun büyük bölümünü izledim ancak bir sonuca varamadım, video başladığında neden sürekli markanın adı telafuz ediliyor, ekrana getiriliyor. Kasıtlı bir iş gibi. Aslına bakarsanız arkadaşların sonuçlarının doğruluğuna da güvenmiyorum gerçek olsa da yanlış okumuş da olabilirler.

• SSD 2 kere bozulup değişmiş ama nasıl kullanılmış? Belki iş kullanımı yapıldı o makinede. Belki de elektriksel bir sorun vardı. Bilemiyoruz.

Zaten 3. ürün de vaad edilen yazma miktarının 5 katına ulaşmış madem. Bence büyük bir sıkıntı da yok.

Şunu da söyleyeyim: Yıllar önce bugünün parasıyla belki 200-250 dolar verip OCZ Vector SSD aldım 120'lik. O dönemin en şöhretli markalarındandı ama yazılımı kötü olduğundan 2 ay içinde kendini öldürdü paramı geri aldım.

Sonra Kingston'un hiç beğenilmeyen V300 240 gb modelini yani en düşük serisini aldım ve 4-5 yıl sorunsuz kullandım. Taş gibi çalıştı performansı da tatminkardı. Sonra sanırım firmware hatasından o da aşırı donma yapınca yedeğimi aldım arkadaşa verdim. O da firmware update yapmış hala kullanıyormuş.

Eyvallah bunlar ekonomik ürünler, tabii ki farklar olacak ama ömür testinden geçemedi diyemezsin, geçmiş işte yani.

• Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terapistci -- 26 Haziran 2021; 21:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende samsung 970 Evo var 475 TB veri yazıldı hayla durumu iyi. 500 TB de bırakıcam ne olur olmaz. 100 TB ömrü kaldı. 67 yedek kalmış.

• napervasız kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    birilerini eleştirmek için onlardan daha iyi iş çıkarmak gerekiyor.

Bu mantıkla Technopat'ın James Donkey denen firmadan daha iyi bir SSD üretmesi gerekiyor ki, James Donkey'i eleştirebilsin.

[b]Not:[/b] Daha önce ne James Donkey ürünü kullandım, ne de Technopat videosu izledim, o yüzden o konuyla alakalı bir yorumum yok, sadece bu daha iyisini yapamıyorsan eleştiremezsin mantığını aşırı saçma buluyorum.

• Darkhardware kapandı, ortalık bunlara kaldı. Daha ağırını yazmıştım, hak da ediyorlar ama adli suça girer.

• İşim gereği sürekli disk alımı yapmaktayız kullanmak için alınan disklerin %90 ssd

Yıllarca normal SSD alımı yaptık artık nvme ssd almaya başladık.

7/24 çalışan sürekli yazma - silme işlemi yapan cihazlarımıza samsung ssd aldık ilk zamanlar hepsi neredeyse aynı zamanlarda bozulmaya başladı veya bozulma sinyali verdiler

Şuan elimde bozulan 3 veya 4 samsung ssd evo 2-3 yıl için de genelde bozuldu.

2 tane sandisk ssd ( plus versiyonu )

3 tane de kingston hyperx ssd ortalama 5 yıl 7/24 çalıştı bozulması gayet normal

Sandiklerin daha uzun gittiğini görünce son 3 yıldır sadece sandisk 3d modellerini alıyorum ve daha 3d modeli bozulan bir diskim veya bozulma sinyali veren diskim olmadı oysaki samsung ssdler genelde 3-4 yıl sonunda bozulma sinyalleri vermeye başladığı için bırakmıştım.

Bundan dolayı marka takıntım yoktur fakat ssd diskin teknolojisi ve üretimi çok önemli

James Donkey bu şekilde 7/24 kullanmak için almam ama ofisimde 3 yıldır kullanıyorum gayet de memnunum

Tatil vs genelde yapmam minimum günde 12-13 saat çalışır

Bu şekilde kötülenebilecek bir marka kesinlikle değil

Ayrıca ofiste 3 klavye de James Donkey onlar dan da oldukça memnunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Haziran 2021; 22:23:3 >

• Objektif ürünleri yorumlayabilen dünya genelinde bile gamers Nexus ve Hardware unboxed gibi bir iki kanal bulunmakta. Bunlar dışındakilerde bizim ülkemizdekiler gibi marka yalakalığı yapmamakla beraber bir yanlış yaptığında tepkilerini göstermekten geri kalmıyorlar. Bizimkiler aynı markanın farklı modellerini bile birbiri ile karşılaştırmasını koymaktan imtina etmekte aynı markanın bir modeli iyi biri kötü olur diye. Technotpat ise değerlendirme kanalları arasında makaleleri markalar tarafından kontrol edilen (ingilizcesi control of editorial direction) bir kanal olduğu kanaatindeyim. Gerçekten tam olarak subjektif bir kanal.

• Helva videosunu izlerken ben de eleştirdim. Daha iyi bir dille anlatılabilir, daha faydalı olunabilirdi. Zaten ucuz olduğu için tercih edilen ürün bunlar ve çok fazla beklenti ile alınmazlar. Bilgisayarı yoğun kullanan biri iseniz tavsiye etmiyoruz ama arada açıp gazete okuyup sosyal medyaya girip çıkıp kapatan biriyseniz tercih edebilirsiniz gibi yoğun olmayacak kullanımlara uygun dese anlardım. Ama herkesin kullanımını bir tutup tercih etmeyin demeleri kötü göründü gözümde. Anne babam mesela, ayda bir açar bilgisayarı, iki kart oyunu oynar kapatır. Gidip buna Pro serisinden Samsung SSD mi alayım? :D

• samsung evo 750 250gb im var , 19TB OLMUŞ 2 yılda

vadedilen ömür 70tb

• Videoyu izlersen dediğinin aynısını yaptıklarını görebilirdin. 3 tane aynı fiyat aralığında farklı markayı teste alıyorlar diğer muadiller bu dandirik üründen 3 kat daha fazla yazma ömrü sunuyor. Videoda onu anlatmaya çalışıyorlar da burdakiler neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil.

• ABD'li yayıncılar Xbox aldım yamuk çıktı vs yayınlar yaparken ya bozuk cihazı ya da servis raporunu da kanıt olarak videoya koyarlar. Öyle sözlü olarak aldım bozuk çıktı, beni mağdur ettiler vs diyemezsin. Orada adamı oyarlar. Ben bu SSD'nin 3 kez değiştiğine bile inanmıyorum. Etik değerleri olan bir yayıncı servis kağıtlarını da videoya eklerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 26 Haziran 2021; 23:14:33 >
  • Yukarıda sormuşlar ben de sorayım, sata limitlerini nasıl aşmışlar?

Ayrıca 3 ayda 3.5 milyon GB veri yazılıp silmeye dayanan bir disk dayanıklı bir disktir, bundan sonra SSD alırsam ilk tercihim bu marka olacak. Video biraz ters tepmiş sanki.Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 

Dip not: Adata ve Sandisk SSD'lere sahibim, Adata nuhnebi'den kalma bir laptop canlandırdı (16 yaşına bastı ve windows 10 ile çalışıyor) Oyun kasamda da sandisk takılı, bilgisayarın tamamen açılması 3.5 saniye Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 26 Haziran 2021; 23:45:5 >
  • Oraya çıkarsak dili mabadına kaçacak veletler çıkmış Recep Baltaş itici yok şöyleler böyleler diye ego tatmini yapmaya çalışmışlar, klasik dh. Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?  SSD ne ise aynen onu söylemiş adamlar baştan sona izledim ben bir sıkıntı göremedim. ''Bizim kıstaslarımıza uymuyor'' cümlesinden ne anlıyorsunuz ben de bunu merak ediyorum. Bütçe sorunu olmayanların asla tercih etmeyeceğini de zaten herkes biliyor eee neden bu tepki? Bir tek ömür konusundaki eleştirilerini aşırı buluyorum o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgakutukcu

James Donkey'i bilmem ama Transcend marka bir SSD'yi akrabama hesaplı diye almıştım. İçinde Phison S11 diye bir çipset varmış. Elektrik kesilip gelince SSD çöp oldu. Adam avukattı belgeleri de gitti içinde. Bu ucuz çipset genelde bu çin malı alt sınıf markalarda kullanılıyormuş. Bu yüzden WD, Sandisk ve Samsung gibi markalar dışında SSD almamaya dikkat ediyorum.

Avukata hesaplı ssd önermek mi Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 

• Neyse artık James Donkey ssd'si olan kullanıcıları çöp ssd diyerek forumlarından banlarlar :)

• Video biraz hızlı tempolu ama çok çok çok çok doğru.

İşte bu nedenle neredeyse hiç Türk teknoloji yayını takip etmiyorum. Recep Baltaş'ı ve teknopatı da katiyen etmiyorum. Adamlar inceleme yapmıyorlar çünkü tanıtım yapıyorlar sadece.

• aga bize ne teknopattan ? resmen komik içerik ayağına teknopat reklamı.

• Batman_Begins kullanıcısına yanıt
    2000 liraya i5 kasa toplama challange'tı biraz mecbur kaldım 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.