Dün bir arkadaşla Antalya'da iki tane Teknosa gezdik. Ne hikmetse Teknosa elemanları, PHILIPS 42PFL7674'ü göklere çıkardılar: Paneli 1. kaliteymiş, en doğal renkleri veriyormuş, pixel hd işlemcisi ödül almış, 100 hz en iyi bunda çalışıyormuş, fiyat-performans olarak 1 numaralı ürünmüş...
Neyse, ben "8404 nasıl?" dedim, onu da çok övdüler, hatta Philips'in en üst serisi olduğunu söylediler. Ben de "9 serisi en üst seri değil mi?" dediğimde biraz afallayıp, 9 serisinin LED olduğunu belirttiler(!) Bir sürü yalan-dolan...
Daha önceleri de Teknosacılar hep Philips gazlıyordu. Ne iştir anlamadım?...
bu tip yerler genelde stok eritmek ve eski serileri paraya dönüştürmek icin elemanlarına gazlama yapmaları yonunde talimat verirler..ellerindeki en cok sayıdaki paneli ya da eski serileri elden cıkartma amacındalar belli..
onun dışında "doğal renk" verme dışında soyledikleri yanlış bilgiler...
ya satıp kurtulacaklarki daha yenisi gelsin. karşısındakine mitralyöz gibi saydırırlar
merhaba arkadaslar.
bende bugun 42 inc ambilight 8404 aldım (koddan emın deılım) ama 3 bine yakın bir fiyat odedım 8 serisi birde blu ray oynatıcı hedıye ettıler. ekran cercevesı cok ınce. sımdılık memnunum
bunu tüm teknosaya maletmen bence yanlış çünkü mesela izmirde de birçok teknosa bayii genelde lg yi gazlar bimekse gitsen toshiba derler, vatan a gitsen ilgisi yok konuyla ama oem ürünlerinde en iyi biziz der, sonuçta bu böyle, tabiki adamlar elindeki malı eritmeye çalışacak bu gayet doğal, onun için forumlar var ve pek buralara takılanları sevmez o arkadaşlar, çünkü genelde gidip ordaki elmanı bunaltırız
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
Dün bir arkadaşla Antalya'da iki tane Teknosa gezdik. Ne hikmetse Teknosa elemanları, PHILIPS 42PFL7674'ü göklere çıkardılar: Paneli 1. kaliteymiş, en doğal renkleri veriyormuş, pixel hd işlemcisi ödül almış, 100 hz en iyi bunda çalışıyormuş, fiyat-performans olarak 1 numaralı ürünmüş...
Neyse, ben "8404 nasıl?" dedim, onu da çok övdüler, hatta Philips'in en üst serisi olduğunu söylediler. Ben de "9 serisi en üst seri değil mi?" dediğimde biraz afallayıp, 9 serisinin LED olduğunu belirttiler(!) Bir sürü yalan-dolan...
Daha önceleri de Teknosacılar hep Philips gazlıyordu. Ne iştir anlamadım?...
Yalovadaki teknosadada durum aynı sadece philips satmak istiyorlar. İşin ilginç yanı diger marka lcd lerin görüntü ayarlarını igrenç yapmışlar haliyle insanları daha kolay etkiliyorlar.
alla alla, izmirde de LG naptı bunlar parselledi mi ülkeyi yaw ??
quote:
Orijinalden alıntı: mimarsinan
Yalovadaki teknosadada durum aynı sadece philips satmak istiyorlar. İşin ilginç yanı diger marka lcd lerin görüntü ayarlarını igrenç yapmışlar haliyle insanları daha kolay etkiliyorlar.
Ben de dün Teknosa'nın birinde (Kartal) Philips LCD'leri inceledim. 42PFL7674 ile diğerleri arasında bariz kalite farkı vardı. Yardım eden eleman oldukça iyi niyetli bir şekilde biraz daha ucuz olan diğer bir modeli övüyordu. Benim gözüm ikide bir buna kayıyor çünkü kalite bariz farklı. Yayını sordum dvd dedi, konser dvdsi. Ama sanki diğerleri vcd bu ise blu-ray gibi idi, inanılmaz pixel farkı vardı. Sonunda 2 lcd'nin bütün ayarlarını fabrika ayarlarına getirttim. Hatta eleman da baya uğraştı aynı görüntüyü verdirmek için. Sonunda diğeri biraz daha iyi oldu ama hala 42PFL7674'ün görüntü kalitesi çok daha yüksekti. Dediğine göre bunda en son ev en hızlı renk işlemcisi varmış. Menüsünde diğerinde olmayan bir takım renk ayarları da vardı. Ben çok beğendim. 1700 küsürlük 3604'e bakmaya gitmiştim, ondan daha kalitelisini bana gösterirken bunu gördüm (10 taksit bonus fiyat 2564 çekiyolar bu arada) ve çok hoşuma gitti. Sanırım bu modeli alacam.
quote:
Orijinalden alıntı: caution
bu tip yerler genelde stok eritmek ve eski serileri paraya dönüştürmek icin elemanlarına gazlama yapmaları yonunde talimat verirler..ellerindeki en cok sayıdaki paneli ya da eski serileri elden cıkartma amacındalar belli..
onun dışında "doğal renk" verme dışında soyledikleri yanlış bilgiler...
+ Bahsedilen modelin satışına pirim koymuşlardır her çalışanda bunu deh dehler
istanbulbilişimde daha ucuz fiyatlar..
quote:
Orijinalden alıntı: umaykut
bas gaza yavrum... ulen ne gazlama var bu aralar forumda
Sadece teknosamı? hayır diğerleride aynı tezgahtan iş götürüyorlar. Dün akşam evkurdaydım Ağırlıklı samy,lg,Fihilips satıyorlar ama eski nuh nebiden kalma modeller. Ama standaki satıcıcıları dinlensen zannedersin Pio 5090 satıyor, Ballandıra ballandıra anlatıyor Ne yapsın yurdum insanı kuzu kuzu dinliyor. Koltuğunun altına veriyorlar bir tane alıp götürüyor evine . Sağlıcakla kalın.
Ben ankaradayım. Bi teknosa 7674 ü pohpohladı. Bir diğeri LG lf2500 ü pohpohladı. Adam külliyen yalan söylüyo. Daha sattığı malın özellikelrini bilmiyodu. ikisi arasında ne fark var diyorum biri full Hd diyo. Halbuki ikiside full hd. 7674 100 hz ve 80 bin kontrast.
Ben kararımı verdim 7674 ün eşdeğeri olan 7404 alacam. Ama stoklarda yok. Gelecek diyolar bekliyorum..
öle gerçektenn..adamlara soruyosun bişey hiçbir bilgi yok hep kalifiyesiz elemanlar..sanki karpuz alıyosunn gibi davranıyorlar..az buz değil 1500-2000 tl para bayılıyonn...evkura gittimm adam bi lakayıt davraanıyo kavga edecektimm..... ama onlarada hakveririm adamlara asgari ücret veriyorlar sonra ayakta bkeltiyorlar akşma kadar. bu piyasada sorun var temeline bozzuk..
quote:
Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82
quote:
Orijinalden alıntı: umaykut
bas gaza yavrum... ulen ne gazlama var bu aralar forumda
gazlama yapan yok.. azıcık araştırma yaparsan gerçeği görürsün yawrum..
"Gaz" isteyen bana gelsin yaw
Ama ben bu uyanık Satıcılardan farklı olarak "harbi" gaz veririm
Bir dünya insansa benden bu gazları alarak panel sahibi oldular
++ Satıcıları geçin bir kalem ve sadece uyanık olun yeter!! Satıcı dediğin o an neyi satıyorsa;zaten "en iyisi" odur,onun için gerisi teferruattır!
Eğer LCD'lerden anlamıyorsanız. Teknoloji ürünleri satan mağazalar genelde gazlarlar. Ürünleri takip edip genel bilgi edinip bu şekilde ürün alırsanız sizin için daha iyi olur.
Arkadaşın gazlama olayına kesinlikle katılıyorum hem gazlıyorlar,hemde hiç bir teknik bilgiye sahip değiller,müşteri memnuniyeti en son planda tamemen ticari kaygıyla hareket ediliyor..
Gazlama hakkında kesin bir şey diyemem ama, şundan eminim Teknosa da ayrıcalıklı müşterisinden dönen sorunlu veya az kullanılmış ürünü sıfır gibi satıyor ve çoğunluklada üründe arıza çıkıyor. problemlede ilgilenmiyor fark almadan değişim yapmıyor. kendi şahit olduğum birçok alışveriş var buna benzer... Ama ne hikmetse hangi arkadaşıma ısrarla Teknosa dan alışveriş yapma desem, beni arayıp yaa işte bir cihaz var uygun şöyle ucuz şöyle hediyesi var ne diyorsun diye soruyorlar, bende nerdesiniz diye soruyorum (bunların içinde aynı mağazadan daha önce ciddi sorun yaşamış insanlar var) nerden arıyorlar bilin bakalım?... Satış işini biliyorlar ne diyeyim...
banda istanbul maltepe teknosada samsung b651 i gazladılar.hatta adamlar led tv ile kıyaslıyorlar.