Teknosadan telefon almak isteyenler MUTLAKA OKUMALIDIR. TEKNOGARANTİ NEDİR ?
Hizmetiçi eğitim için gittiğim Aksaray'da telefonum arızalanmıştı. #Teknosa'dan 24.8.15'te Sony Xperia Z3 almıştım. Telefona : 1.899 TL, 1 yıl genişletilmiş garanti : 339 TL, toplam : 2,252 TL.
Garanti Süresi: 3 yıl 2018'e kadar.
TELEFONUMUN BAŞINDAN GEÇEN SÜREÇLER. 1--Haziran 2016 arızalandı #Teknosa'yı aradım. PTT Kargo ile #AİGSigorta'ya göndermem istenmişti, gönderdim. 2 arızadan birini yapıp gönderdiler.
2-- 2.1 : CİHAZI TEKNOSAYA BIRAKTIM Telefon Mart 2017 cebimde kapandı açılmadı. #AİGSigorta'yı aradım. Teknosa'ya elden vereceksiniz dediler. 40km yolu gidip #Zonguldak #Teknosa'ya verdim. Bu yolu bu olayda 3-4kere gidip gelicem BOŞ YERE hem de.
2.2 : CİHAZ GARANTİ DIŞI MESAJI Cihazı KVK'ya gönderilmiş. KVK 1 hafta sonra mesaj attı. Ve cihaz garanti dışı dedi. 1875 TL masrafı dedi. Kabul ediyor musunuz dedi?Hayır yazdım tabiki de.
Sanırım başka bir sıkıntı var diye. TURCELL'den VODAFONE'a geçiş talep ederek Hat üzerine İPHONE 6S Talep ettim. Türkcell de taahhütüm bitmemesine rağmen.
2-3: TEKNOSAYA GİDİŞİM ve CİHAZ YAPILACAK DENİLMESİ Teknosa'ya gittim. Sordum olayı. KVK: "cihaz daha önce açılmış, garanti dışı demiş." Şok oldum bu tespite. Zira başka kimse açmadı. Teknosa'nın yaptırdığı aig Sigorta hariç. "Pardon efendim. Biz bu telefonu yaptıracağız. Sürekli böyle sorunlar oluyor" dediler., Kesin yapılacak mı dedim? Evet efendim. Sizin cihazınız #TeknoGaranti kapsamında. 4 kez git gel 10 kusur arama. Hep kesin yapılacak dediler. Bakın kesin yapılacaksa, ben İPHONE telefon almıyacağım dedim. ALMAYIN sizin telefonunuz yapılacak dediler.
2:4 AİG Sİgortanın ARAMASI: SERTİFİKA DIŞI deyip GÖNDERMESİ Teknosa telefonu AİG'ye göndermiş. Orası 10gün sonra mesaj aradı :"Sertifika süresi dışı, red" dedi. Gönderdi! Şuan telefon bende.
2:6 Müşteri HİZMETLERİNDEN ARAMALARI 28.03.2017 de #TEKNOSA'dan aradılar. Önce onlar izah ettiler. Sonra ben buraya yazdıklarımı onlara özetle anlattım. Bana "KVK nın sözleşmesi böyle. Sigorta ya da başka bir yerde telefn açılırsa Garanti Dışı olur dediler." Ben de: "Olabilir. Bunu zaten söylemişlerdi geçen hafta. Bu benim sorunum değil. Bana Teknosadan "CİHAZ TEKNO GARANTİ KAPSAMINDADIR" dediler. Ve öyle de olmalı. Ben sizin talebiniz ve ÖNERİNİZLE #sigorta yaptırdıysam bu benim suçum değil." dedim.
Ve MAĞDUR OLDUĞUMU ANLADILAR. Dİyecek sözleri yok ki. "Bakın benim telefonımda TEK ÇİZİK DARBE AÇIK vs vs yok." Benim sizden tek isteğim Doğal olarak #TEKNOGARANTİ Kapsamında Cihazımı yapmanızdır"dedim.
Ve Biz AİG sigortayı arayalım. Size dönüş yapalım dediler.
2:7 ::: BEKLİYORUZ:::: ... ... ... EĞER ÇÖZÜM SAĞLARSAK BURAYA YAZICAM. SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.. ...
ŞUAN İÇİN SONUÇ : Dünya kadar para verip Teknosadan alıp Dünya kadar para ile #TEKNOGARANTİ ile uzattığım telefonum Garanti süreci içinde, darbe yok,hasar yok,çizik yok,kullanıcı hatası yok, AMA TAMİR EDİLMİYOR.
NEDEN ? 1.yıldaki sigorta bitmiş, devam eden KVK Garantisi ise teefon daha önce SİGORTADA AÇILDIĞI için DEVRE DIŞI KALMIŞ. YANİ. TEKNOSAYA güvenip itimat edip, aldığım cihazı üstüne bir de 300küsür para verip garanti uzatmam, çöpe paraymış.
İnanın. Yurtdışından telefon getirin. Vergisini verin açtırın. Yine de bulaşmayın dedim.
BANA KALAN: Çöpe giden PARALAR 10larca kez telefon görüşmesi, g verilen sözler Kilometrelerce yolu boşa gidip gelme 1 aydır beni oyalamaları, geçen zaman
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme