kamera kayıtlı yerde kutunu aç telefonunu al eline kameraya kaydederek kutuyu aç. sağlam sitelerden alışveriş yap. amazon gibi. hıyar gönderen sitelerden alışveriş yapanlara acımıyorum. |
Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (14. sayfa)
-
-
konfeksiyoncu değilim, elektronik eşya satmıyorum netten satış yapmıyorum ama cevremde bircok esnafı zor durumda bırakan zarar ettiren tüketiciler vardı. preslenmiş kapalı kutu ürünleri kullanıp kullanıp iade edenler, kıyafetleri giyip giyip parfümlü parfümlü lekeli bu beden bana olmadı deyip iade edenler ozamanlar niye kimsenin sesi cıkmıyordu? kanun sadece tüketiciyemi var? çok şikayet vardı insanlar amazonu dolandırmak icin çeşitli çeşitli yöntemler uyguladılar.
amazon.de gibi bi firma dunyada sadece Türkiye ye gönderimi kapattı acaba neden? kurunun yanında yaş da yanıyor böyle . bu durumu hak ettik biz.
-
Başkasının kullandığı 2. el olmuş ama geri iade edilip sıfır diye satılan malı alacağıma, gerçekten sıfır mal alıp servislerde sürüm sürüm sürünürüm daha iyi. Öbür kamilin bir daha satın aldığı ürünü iade edemeyeceği gerçeği, benim yaşayacağım rezillikten kat ve kat daha fazla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi kartı düzenlemesi harika olmuş.
-
Katılıyorum. Ama genelde telefon ve benzeri cihazlarda kutu açıldıktan sonra iade almıyor firmalar ve pazar yerleri.
-
Arkadaş ürünün kullanılıp iade alınması tamamen satıcı ile alakalı, zaten ciddi anlamda birkaçı hariç alan yok. Açılmış ürünü kimse almıyor, almaması da lazım zaten. Laptoptur, telefondur git gör sonra internetten al veya açmadan yollayacaksın bu kadar. Bende çok memnun değilim başkasının kullandığı ürünün bana gelmesini. Fakat sen benim hem açılmış ürün iade etme hakkımı, hemde iade edeceksemde servislere mahkum edersen bozuşuruz.
Servislerde sürünmemişsiniz sanırım daha önce, Apple’ın servisinde bile süründüğüm oldu. Türkiye’de servisler rezilliktir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıkıntı yok bu karar Amazon’a yarayacak diğer tokatçı satici kamiller sinek avlar bu saatten sonra.
"Üründe kusur bulunması veya yanlış ürün gelmesi gibi keyfi olmayan durumlar cayma hakkı dışında değerlendirildiği için satıcı bu durumlarda iade almak zorunda olacak."
Haberi doğru okuyun. Üründe kusur varsa koşulsuz iade edebilecekseniz. Ölü Piksel konusu ise can sıkıcı, zira ekran üreticileri 5 taneye kadar olan ölü pikselleri kusur olarak saymıyor. Biz ne yapıyorduk peki? Ekranında ölü piksel olan ürünü, "ben bunu beğenmedim," diyerek iade ediyorduk. Bu durumda artık binlerce lira verip aldığınız monitördeki kırmızı noktalara bakmaktan başka çareniz yok.
Özet: yine baştan aşağı yanlış, alelacele hazırlanmış bir yasa.
-
yalancı sahtekar tüketici için hak ettiler iyi olmuş.kötüye kullanıyorlardı.
iyi dürüst tüketiciler için kötü olmuş.malasef
sahtekar yalancı satıcı için yararına olmuş.malasef.
-
Bu sizin yazdığınız düzgün alisveris olmuyor İnternette satılan urunler siz deneyimleyin beğenmezseniz iade edin diye konmuyor eğer bu kadar rahat olsaydım bendeki parayla eve bütün elektronigi basar kullanırdım iade ederdim sürekli, utancimdan almıyorum kesin emin olmadıkça ama zararı benim gibiler görecek. ben sıfır aldığım kutusunda minnacık bir ezik göçük bile olmayan monitör kırık gelmişti 2-3 yıl önce ve değişim yaptırmıştım bu saatten sonra netten alışveriş sakat artık gıdadan fazlası alınmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 24 Ağustos 2022; 13:40:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tüketiciyi değil satıcıyı koruma kanunu
-
vallaa hicccc uyduruk yerlerden bu forumdaki bazı tipler gibi pintilik yaparak alışveriş yapamam. amazon icin iyi oldu. amazon.de de çalışan bir yakınımız Türkiye den alışveriş yapanlardan çektiğimiz kadar kimseden çekmiyorduk dediler. sırf günde 4 5 farklı müşteri hizmetleriyle görüşüp kargoyu bedava istemek için yalvaranlarımı ararsın , bedava 2. ürünü almak icin gelen ürün arızalı deyip 2. isteyenimi ararsın, adamlar en son amazon.de yi turkiye ye satışa kapattılar. ne oldu kurunun yanında yaş da yandı. hiç bişey alamıyoruz artık.
-
Aynen hocam forumda aşırı derece ölücüler var durduk yere iade edenler vs onlarda utanma duygusu olmadığı icin bu duruma geldik zaten
Niye düzgün alışveriş olmasın. Ürünü kullanmadım doğru dürüst aynı gün iade ettim. Hiçbir yerine zarar bile vermedim. Başka türlü nasıl düzgün alışveriş oluyor onu çözemedim. Keyfe keder iade etmedim diğerleri gibi. Günlerce de kullanmadım. Birini aynı gün diğerini ertesi gün iadeye verdim. O zaman ben ürünü aldım bu nasıl olsa elektronik alet kesinlikle iade edemem mantığı mı olsun. Alıp günlerce kullanıp yok telefon donuyor yok şu oluyor bu oluyor diye edenler gibi olsam haklısınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keyfi ürün iade edenlere karşı geç kalınmış bir önlem…
ben satıcıyım seni koruyan kanunlar gibi bizi koruyan kanunlarda var. bulundugum şehirde konfeksiyoncu bi arkadaşım vardı millet düğünde giyip giyip getiren bayanlardan dolayı intahar a teşebbüs etti. adam esnaflıgı bıraktı sırf bu yüzden.
bizim milletimiz çakal kardeşim. devlet de ne yazıkki çakal a çakal muamelesi yapıyor.. bu duruma tüm hepimiz getirdik. adam bu forumda amazon calışanını nasıl kandırıp 9000 tl lik monitoru (şuanki fiyatı 24500tl )nasıl bedava anlattını ağzından salyası aka aka anlatmıştı. daha bu elektronik . kıyafet e de geliyormuş düzenleme. bizim millet in aklı namussuzluğa düzenbazlığa çalıştığı müddetçe böyle ççoooook düzenleme gelir.
-
Hocam zaten bilinçli bir kullanıcı ne istediğini bilir ona göre alır iade etmez kolay kolay benim eski iş yerinde bir eleman vardı interrnetten indirimli telefon bilgisayar görünce alır 14 gün içinde daha yüksek ücrete satmaya çalışır satamazsa iade ederdi yada yine bir kadın arkadaşın topuklu ayakkabı alıp 2 gece düğün ve kınada giyip sonra sabunla vs silip iade ettiğini gördüm gerçekten böyle utanmaz ahlaksızlar yüzünden olan dürüst insanlara olacak mesela 2 ay önce adidas ayakakbı aldım büyük geldi yarım numara 2 saat içinde hemen iade ettim firmayı arayıp durumu anlattım sağolsunlar hemen yarım numara küçüğünü yolladılar fakat yeniz düzenlemeler ile bu hakkımız da yok olacak.
-
5-10 sene önce Paralel evrende Uganda 'da araç km lerine herkesin ulaşması için imkan getirildi ve halk dolandırılmaktan kısmen de olsa kutulmuştu.
Sonra ne oldu , galerici kalpazanların bazıları zarar ediyoruz diye zengin partisini ziyaret etti ve imkanı ortadan kaldırıp , halkın daha fazla dolandırılmasına el birliği ile imkan tanındı.
Zengin partisi ise kendine bağlılık yemini etmiş olanları korumanın mutluluğu ile gezegen halklarının anasını ağlatmaya devam etti
-
Aslında mantıklı buluyorum iphone 13 serisinde çok yaşandı bu olay adam diyo bir ay iphone 13 kullandım sıkıldım iade ettim sonra gittim iphone 13 pro aldım onun da rengini beğenmedim sonra gittim iphone 13 pro max aldım o da sarı ekran çıktı iade ettim para koy kullan sonra bi daha al avrupa daki adam telefonunu kolay kolay iade etmez yıllarca kullanır %100 iade hakkı olmasına rağmen ama biz sistemde açık mı gördük hemen saldıralım sanal kartla 30 gün izle sistemini sömürdüğümüz gibi ama bu yapılan ile kurunun yanında yaşta yandı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık tam olarak güvenilen memnuniyet oranı %100'ü zorlayan yerler hariç alışveriş yapılmaz.
Görerek alma artar. İnsanlar dönüşü olmayacak bir karar için daha ciddi görmek bakmak ister. Dürüst satıcıların suistimal edilen cayma hakkıyla kazıklanmasını önler. Sahtekar satıcılar da bayram eder. Bir sorumluluğum yok diyip uzarlar gerçekten kusurlu üründe bile.
Ama bunun böyle olacağı belliydi. Bu denli suistimal sonuç getirecekti illaki. Gerçekten sorun yaşayan dürüst tüketici mağdur olmaz umarım.
Gerçekten de yeni bir dönem elektronik e ticaret için. Köklü bir değişim. Etkisi büyük olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 24 Ağustos 2022; 15:28:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X