Şimdi Ara

Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
5
Favori
15.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek çok müşterinin bu kanunu kötüye kullandığını düşünüyordum hep. Bence iyi olmuş. Al telefonu, on gün kullan, sonra otu b.ku bahane ederek geri vermeye çalış. Biz akıllanmayız ya!

• Yorumlara bak .. iyi olmuş diyolar kafayı yiyecem ..Yok arkadaş bizim millette empati yeteneği yok

• galaxyg kullanıcısına yanıt

iyi olmuş dahasıda gelicek kıyafet e de geliyor bu kural. bu halka mustehak.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Ya son bir kaç yıldır alınan hiç bir karardan mutlu değilim. Gerçekten halk nasıl mutlu ben anlamıyorum ben bu ülkede gerçekten yaşamak istemiyorum artık ya yeminle bıktım .. Zam geliyor iyi olmuş , telefon iade edilemiycek iyi olmuş , iadeler ücretsiz iyi olmuş , motorine zam iyi olmuş , elektrikli araba zam oh iyi olmuş .. valla ben şaşırıyorum artık bu tepkisizliğe

• skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Bu alicinin sorumlugu, satici oraya hicbir sey yazmayabilir, sen aldiysan bilerek aldin demektir.

• Bilgisayar oem parçalarda 3-4 sefer başıma gelen olay. Keyfe keder adam anakartı, ekran kartını veya monitörü iade ediyor bana denk geliyor. Artık aldığımız ürünlerde kafa rahat olur en azından iade mi değil mi belli olur.

• Buraya iyi olmuş yazanların aldıkları şeyler inşallah ellerinde patlar da olmayan akılları belki bir yerden geri gelir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tr sartlarinda olmasi gereken durum. Iade urun gelince yasadigimiz durumlar bu yuzden oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

bed dua dönüp dolaşıp sahibini bulur.

• Kendileri bilir tüketiciler tavır alırsa büyük sorun kapıda demektir küçük satıcılar batma noktasına gidebilir elektronik ürünlerde tek taraflı düşünülmüş satıcı sahtekarsa ürün sahteyse iade olmadığı için iknada edemezsin e ne olacak tüketici hakem heyetine yüklenecekler kutusu açılmamış ürünleri bekletip satanlar oluyormuş 14 gün iade nedeniyle ondan dolayı da kutusu bile açılmamış olsa iade hakkı yok çözüm bu mu? iade gününü düşürün kardeşim 2 gün yapın ama kutusu açılmamış ürününde iadesi olsun bi zahmet ya düzgün işleyen sistemi de bozdular hayırlı olsun böyle bir sorunuda hem satıcılara hem de alıcılara danışmak gerekirdi ortak noktada düzenleme olmalıydı ayrıca bir kaç tane satıcı sıkıntıya girdi diye sistem değişiyor çok sürmez bu düzenleme tekrar değişir.

• jrbacktoback kullanıcısına yanıt

Mağazalar gönüllü olarak çalışmıyorlar, bunun masrafı var. Mağazada reyonları düzenleyen işçinin emeği, sergilenen ürünün bedeli, ödenen kira var ortada.

Ürünü sergileyip deneme imkanı sunan mağazaya gidip denedikten sonra, bu imkan için emek harcamayan tacirden ürünü satın almak hakkaniyetli değildir.

Tacir kişi ya mağaza açar, ürünü fiziksel olarak deneyebilme imkanı sunar; ya da mesafeli olarak satıldığında koşulsuz cayma hakkı ile bunu mesafeli olarak sağlar. İkisinin yükü vardır, ikisi de masraf gerektirir. Hiçbir cereme olmadan ticaret yapma rahatlığına kavuşmak istiyor bizdeki tacirler. "Hem ayranım dökülmesin hem de başıma nahoş şeyler gelmesin" istiyorlar. Kuş uçmaz kervan geçmez yerde dükkan açıp 16 milyonluk İstanbul'un, 5,5 milyonluk Ankara'nın her köşesine satış yapabilme konforunu onlara kazandıran tüketicinin koşulsuz cayma hakkı güvencesinin zeval görmesiyle beklentileri şimdi ne olacak acaba?

Lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince "me". İnternetten çatır çatır satış yapabilirken iyi, tüketici sattığın ürünü beğenmeyince "hüngür hüngür". Ne âlâ memleket ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 24 Ağustos 2022; 18:21:5 >

• Kolayına internetten elektronik almazdım.
    Gari hiç almam. Gerekirse beklerim Teknosa, Media Markt vatanda indirime girmesini.
    Artik kesinlikle güvenilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman olduğu gibi ülkeyi geriye götürecek hamleleri savunanlar olmuş. Beter olun demekten başka bir şey gelmiyor içimden. Binlerce yıldır ticaretin içerisinde olan konuyu, efenim işte aldıkları ürünü kullanıp sonra beğenmedim diye iade ediyorlar diyerek cayma hakkını iptal ettiler. Ulan kağıt üzerinde özellikleri yazıyor diye biz ne bilelim onun ne olduğunu, ürün gelecek, açacağız, kontrol edeceğiz, beğenirsek yolumuza devam edeceğiz, beğenmezsek iade edeceğiz. Bu kadar basit.

Cayma hakkı denen zıkkım zaten bunun için var. Şimdi bunu da kaldırmış oldular. Çok güzel oldu, artık millet internet üzerinden satın almaz, sizde satış yapamaz, bin beter olursunuz. Müstehak size. Zamanında Paypall sakal atmıyor diye kapattılar, ülke dışına döviz çıkıyor diye telefonlarda taksiti kaldırdılar, şimdi de bu, millete zarar vermekten başka hiç bir faydası yok şu hamlenin.

• Haberde gordum inanamadim foruma bakayim dedim gerçekmiş
    Hic bir zaman keyfi iade yapmadım ama mesela monster tulpar almıştım ekrani ışık sızması doluydu. İletişime geçtim gönderin gerek görülürse ekran degisir vs dedikleri için riske girmek istemedim (daha beter hale getirmeleri, sıfır aldigim cihazin ekraninin degismesi, gidip de bir seyi yok diye geri gondermeleri). Direkt cayma hakkımı kullanarak iade ettim.
    Artık böyle bir şansımız yok mesela

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt
    Kıyafetlerde beden uymazsa ve baska beden yoksa iade edilemeyecekse müşteri icin kötü bir durum
    Bir de ürünün anlatilan kalite, ozellik ile alakasi olmayabiliyor.
    Bu durumda ürün anlatıldığı gibi degil secmek yerine direkt cayma hakki secerek rahatca iade edebiliyorduk. Bu imkan da gidecekse internetten kiyafet de alinmaz artik.
    Mesela yagmurluk aldik, Birak yağmuru suyu itmeyi direkt emiyor Cayma hakkı hop iade..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ihtiyar.gamer İ kullanıcısına yanıt
    zaten türkiyeyi araba montajcıları ile teknoloji ithalatçıları yönetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 24 Ağustos 2022; 20:25:33 >
  • Bana göre en işlevsel haklardan birisi de cayma hakkıydı,internetten telefon aldım replika çıktı sorgusuz iade ettim,orjinal şarj aldım o da sahte çıktı iade ettim.Araba için double teyp aldım çalışmadı iade ettim.Tabi aldığım şahane çalışan ürünler de var fakat cayma hakkının kalkması beni alışverişten soğuttu bile artık çok ihtiyacım yoksa hiçbir şey almayı düşünmüyorum.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Analiz yapıp aldığın telefon eline hard brick biçimde gelince anlarsın.

• İçinden hıyar çıkarsa 10 bintl lik hiyar yeriz artik😂

• Yürürlüğe girdimi kanun, resmi gazetede yayınlanmış galiba

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.