Şimdi Ara

telefon çağrısı ile otomatik balık yemleme makinası yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese çok selamlar olsun öncelikle kendi fikrimle neredeyse hiç masraf etmeden yaptıım bir projeyi paylaşmak istedim.Öncelikle öğrenciyim memleketten uzakta kendi evimde kalıyorum ve akvaryumda balık besliyorum. fakat malumunuz sömestır için ailemin yanına dönücem ve balıkları yemleme konusunda sıkıntım vardı basta otomatlı yemleyici satın almayı düşündüm sonra neden kendim yapmıyorum ki diyerek bu fikir çıktı.evde yapılan diğer otomatli yemlemelere baktım ama uygun görmedim ve evde bosbos duran eski cevirmeli zilli telefonu görünce içindeki mekanizma ve sadece internet amacıyla alınmış kullanılmayan bir telefon hattına sahip olduğum aklıma geldi.Ama dediğim gibi telefon numaranız bilinmiyorsa kullanmıyorsanız benim gibi bu proje yapılabilir çünkü millet her aradıında balıklarınız yemlenecektir. geleli cihaza cihazın yapım asamasında foto çekmek aklıma gelmedi. ama ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışıcam öncelikle eski zilli telefonuun üst kapağını açıp yalnızca zillerini söktüm, daha sonra zillerin tam altındaki deliklerden sadece bir sırasını zile vuran tokmak koluna paralel olan 5-6 delik balık sayınıza göre delik sayısını az veya çok yapabilirsiniz delikleri sıcak siliikon yardımı ile kapadımbakır bir teli kıvırıp bos bıraktığım deliklerin üzerini kapatacak sekilde ve diğer ucu ise zil tokmak koluna silikonlanacak sekilde kıvırdım ve zilin tokmak kolunna silikonladım bu sayede telefon çaldığında zilin çalması yerine titreşerek açık kalan deliklerin üzerini hızlıca açıp kapatacak ve yem düşmesini sağlayacak buraya kadar herşey tamam olduğuna göre bu kıvrılmış telin kapattığı deliklerin tam üzerine gelecek sekilde huni şekilli plastikten bir yem deposu hazırladım ve telin hareketini kısıtlamayack sekilde silikonladım ve bu kadar akvaryumun üzerine koyup istediğinz yerden telefon numarınızı çevirip çaldırma sayısı ile düşecek yem miktarına bakıp dünyanın neresinde olursanız olun balıklarınızı yemleyebileceksiniz :D:D:D hemde ne fatura ne elektrik nede baska bişey sadece çaldırma ile :D:D

makinamın videosuhttp://www.youtube.com/watch?v=T-_BmFyH3Hg

resimde eklicem arkadaslar

• alttan görünüm

• alt delikler

• Güzel bir sistem mantıklı :)
  • öylede işte ev telefonunu arayan çok kişi varsa yandı balıklar :D:D buna özel telefon hattıda alınmaz anca kosulllar varsa işte ::D
  • yokluk öğrencilere neler yaptırıyor :)
  • bence patentini al süper bişey olmuş
  • video ölmüş devre şeması falan var mı arkadaslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.