Şimdi Ara

Telefon direğinden eve kadar hat çekme nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Müstakil olan bir eve telekomdan internet aboneliği başlatmak istedim ama telekom altyapı yok diyerek başvuruyu reddetmiş. Evin altyapısına baktığımda telefon direğinden evin girişinden olan telefon kutusuna kablo çekilmemiş. Direkle ev arasındaki bağlantı yok. Sorum şu; bu kablolama işlemini türk telekomun yapması gerekmez mi?

Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Direğinden Eve Hat Çekme

Eve telefon veya internet hattı çektirmek istiyorsanız, telefon direğinden eve hat çekme işlemini gerçekleştirmeniz gerekebilir. Bu işlem genellikle Türk Telekom tarafından gerçekleştirilir.

Türk Telekom Kablo Çekme Ücreti

Türk Telekom, telefon direğinden eve hat çekme işlemi için bir ücret talep eder. Ücret, hattın uzunluğuna ve konumuna göre değişiklik gösterir. Güncel ücret bilgileri için Türk Telekom'un resmi web sitesini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Eve Telefon Hattı Çektirmek

Eve telefon hattı çektirmek için öncelikle Türk Telekom'a başvurmanız gerekir. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra, Türk Telekom yetkilileri evinize gelip gerekli incelemeleri yapacaktır. İncelemeler sonucunda, hattın çekilip çekilemeyeceği ve varsa çekme maliyetinin ne kadar olacağı belirlenecektir.

Eve İnternet Hattı Çektirmek

Eve internet hattı çektirmek için de Türk Telekom'a başvurmanız gerekir. Türk Telekom, hem ADSL hem de fiber internet hizmetleri sunmaktadır. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra, Türk Telekom yetkilileri evinize gelip gerekli incelemeleri yapacaktır. İncelemeler sonucunda, hangi internet hizmetinin evinizde kullanılabileceği belirlenecektir.

Türk Telekom Eve Kablo Çekme

Türk Telekom, eve telefon veya internet hattı çekmek için kablo çekme hizmeti sunar. Kablo çekme işlemi, Türk Telekom'un yetkili ekipleri tarafından gerçekleştirilir. Kablo çekme işlemi genellikle birkaç gün sürer.

Türk Telekom Kablo Çekme

Türk Telekom, telefon direğinden eve hat çekmek için gerekli olan kabloları sağlar. Kablolar, evinize kadar yeraltından veya havadan çekilebilir. Kabloların çekilme şekli, evin konumuna ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kabloyu çekmek için aylarca bekletirler haberiniz olsun eğer gidip siz müdürlüğe baskı uygulamazsanız arkadaşımında evinin önünde direk vardı 6-7 ay beklettiler çekmek için kabloyu sadece 10 metre kablo kullandılar 10 metre kablo çekmek için 6-7 ay çöpe gitti gidip baskı uygulayın eğer baktiniz gelip çekmiyorlar farklı bir adres gösterin evinizin yakınında olan ekipler bağlantı için geldiklerinde evinize altyapı çekilmediği için farklı adres gösterdim derseniz o direkten o kabloyu çekeceklerdir ben öyle yaptim çektiler sorun yaşamadım ekiplerin insafına kalmış bir olay bu canı isteyince çekebiliyor istemezse çekmez
  • Farklı adres göstermeye gerek yok. Ben Ümraniye'de oturuyorum. Bizim eve çekilmiş herhangi bir kablo yoktu. Türk Telekom'dan internet isteyince telefon direğinden eve kablo çekti. Herhangi bir ekstra ücret istemedi.

Turkcell Superonline, Vodafone falan telefon direğinden eve çekmiyor ama Türk Telekom çekiyor. Çekmiyorlarsa müdürlüğe söyleyin. Durum böyleyken böyle deyin. Başka yerlere çekiyormuşsunuz bizim eve niye çekmediniz falan deyin. Zorlayın biraz... İcabında 444 1 444'ü arayın. Onlara da söyleyin. "Ellere var da bize yok mu?" deyin. İtmeden, dürtmeden iş yapmıyorlar demek ki.
  • Türk telekomun yapması gerekir fakat işi yokuşa sürüyorlar. Ben nakil yaptırdıktan sonra 3-4 ay uğraştım bunun için, sonuç olarak "siz çekeceksiniz kabloyu" dediler. Gittim 250 metre kablo aldım kutudan eve kadar çektim. En baştan kendim çekecektim de belki firma işini yapar diye başvuru yaptım iki ayda sinir hastası ettiler. Teknik servis elemanı megabit ile megabaytın farkını bilmiyor, ek yapılan kabloda stabilitenin azalacağına inanmıyor. Hat zayıflaması ve snr marjin değerlerini gösterip anlattığımda boş gözlerle bakıyor. Boşver aklından ne geçiyorsa, kablonu bir toptancıdan al ve yanına elektrikçini al kendi işini kendin hallet. Bana 600-700 liraya mal oldu ama sonunda internetim var. 4 aylık fatura da 300 lira yapıyor kullanamadığım interneti ödedim 4 ay

Allah düşmanımın başına böyle isp vermesin

• Söz konusu sahada boş port olmaması veya lokasyonun abone hizmetine uygun olmaması -gerekli ekipmanların talep edilmesi montajlanması vb- durumunda abonelik işlemi başlatılamamaktadır. Bu durumda bina ile saha arasında kablolama yapılsa bile hizmet başlatılması için gerekli yükümlülüklerin -eğer yer yoksa yeni port temini vb işlemler- yerine getirilmesi gerekmektedir.Bu süreçler içerisinde ilgili saha abonelik alımına müsait olmamaktadır, ilgili saha -lokasyon- abonelik alımına müsait olduğunda yeni abonelikler başlatılır. Eğer sahada uygunluk varsa ve abonelik için müsaitse sahadan binaya kadar olan kısımda kablolama işlemini işletmeci yapacaktır.
  • superbox al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.