Şimdi Ara

Telefon fiyatları uçmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce fatura + telefon taksiti 132 tl olan iphone 6 plus 165 tl olmuş iphone 6s plusın taksiti 152 tlden 182 tl olmuş yemin ederim bu ülkede yaşanmaz ulan herseye vergi aliyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenanevrenpaşa -- 19 Ağustos 2016; 7:58:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 0.5 mi 0.7 mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben vergi zammi fiyatlara yansimadan 1 gun once aldim Lg g5 artik alirim bi hayirli olsununuzu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çekirge Bey

ben vergi zammi fiyatlara yansimadan 1 gun once aldim Lg g5 artik alirim bi hayirli olsununuzu

güle güle kullan
  • bu ülkede iphone 6 plus alacak adam zengindir gelip burda ağlamaz
    durumun yoksa neden alıyorsun evet vergi çok yapacak bir şey yok
  • O operatörlerden telefon alınmaz.

Milleti kazıklıyorlar o taksit rakamlarıyla millet bunun farkına varmıyor.

Git önce apple'in sitesine bakip fiyatı gör.

Sonra 182'yi 36 ile carp.

Sonra 165'i 36 ile carp.

Göreceksin 6000 lira civarı fiyat çıkıyor.

Sonra bi bak fiyat karşılaştırması yap.

Sonra al bakalım 6000 tl civarı rakama kaziklandin.MİLLET BU OYUNU BİLMİYOR.

Ceplere 12 taksit gelmesini bekleyin ya da yurtdışından bi zahmet alın ya koca koca aliexpress gibi siteler var.İ t gibi operatörlerin kucağına atilmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 19 Ağustos 2016; 9:14:54 >
  • 600 euro ya s7 edge almıstım hollandadan. peder burda 3300 tl diyince acıdım aldım. şimdi kaç bilmiyorum. fiyatlar mediamarkt fiyatlarıdır, hepsiburada da falan kaç tl bilemem. şunu da söyleyim arad 1000 tl fark var bunu da şöyle anlatayım amsterdama gidiş dönüş bilet alırsın bi kaç gün tatil yapar telefonu alır gelirsin. türkiye nin kasasına para koymaya gerek yok mecbur kalmadıkça gelen faturalar yüzünden falan asla vergi ödeyeceğim şeylere girmemeye çalışıyorum telefon tablet pc tv vs ölümüne yurtdısından gayri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KAAN n1 alın vergi bi tek ona gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 19 Ağustos 2016; 9:18:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikolayGulayev

600 euro ya s7 edge almıstım hollandadan. peder burda 3300 tl diyince acıdım aldım. şimdi kaç bilmiyorum. fiyatlar mediamarkt fiyatlarıdır, hepsiburada da falan kaç tl bilemem. şunu da söyleyim arad 1000 tl fark var bunu da şöyle anlatayım amsterdama gidiş dönüş bilet alırsın bi kaç gün tatil yapar telefonu alır gelirsin. türkiye nin kasasına para koymaya gerek yok mecbur kalmadıkça gelen faturalar yüzünden falan asla vergi ödeyeceğim şeylere girmemeye çalışıyorum telefon tablet pc tv vs ölümüne yurtdısından gayri

hocam bu nasıl bir cümledir ? TÜRKİYE NİN KASASINA PARA KOYMAYA GEREK YOK ne demek? tamam vergiler çok filan diyebilirsiniz de eger bu ülkenin vatandaşıysanız mecburen de vergi vereceksiniz.inşallah sizin gibiler yüzünden yurtdışından elektronik ürün getirtilemez

• Insanlar son model telefon alma yarisina girdikce bu fiyatlar dusmeyecek. Devlet de ne guzel alan var diye iyice bindirecek vergiyi. Bundan 2 3 sene once bir telefon 2000 lira oldugu icin pahali diyorduk. Simdi bu seviye 3000-3500 seviyesine cikti. 3 seneyi gecmeden bu seviye 5000 lirayi bulabilir. Ama yine de insanlar elimde ayfon olsun, masaya koydugumda havam olsun diye o kadar parayi bayilmaya devam edecekler.

• herkes bütçesine göre alsın. her şeyin fiyatı yüksek. yıllık tüfe %9 altında ama maliye politikaları devleti besliyor. konu bu değil.

ben de nominal gelirimin 1/3 oranında android telefon almıştım, illallah dedirtti, sonra 1 aylık gelirimi 6s e verdim, rahat ettim. çok mu? çok. ama verebilecek gücüm var. asgari ücret alıp 4bin tl ye telefon alamıyorum çok pahalı demek de abes. benim çevremde çok var, asgari ücret alıp operatörlerden 5bin tl ye taksitle iphone alan. akşam eve ekmeği de veresiye alıyor. kimseye karışmak haddimiz değil de, yapmayın. etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teomanda

quote:

600 euro ya s7 edge almıstım hollandadan. peder burda 3300 tl diyince acıdım aldım. şimdi kaç bilmiyorum. fiyatlar mediamarkt fiyatlarıdır, hepsiburada da falan kaç tl bilemem. şunu da söyleyim arad 1000 tl fark var bunu da şöyle anlatayım amsterdama gidiş dönüş bilet alırsın bi kaç gün tatil yapar telefonu alır gelirsin. türkiye nin kasasına para koymaya gerek yok mecbur kalmadıkça gelen faturalar yüzünden falan asla vergi ödeyeceğim şeylere girmemeye çalışıyorum telefon tablet pc tv vs ölümüne yurtdısından gayri

hocam bu nasıl bir cümledir ? TÜRKİYE NİN KASASINA PARA KOYMAYA GEREK YOK ne demek? tamam vergiler çok filan diyebilirsiniz de eger bu ülkenin vatandaşıysanız mecburen de vergi vereceksiniz.inşallah sizin gibiler yüzünden yurtdışından elektronik ürün getirtilemez

hocam tr den 1 tane s7 edge alana kadar hollanda dan 2 tane alırım. para mı saçıyorum da tr nin kasasına vereyim o parayı? ayrıca bana dönüşü olan bi şey de yok. şunu da ekleyeyim. tr neden araç üretmiyor diye post vardı. orada örnek olarak bi bmw koymuşlar. bmw nin ötv siz ve ötv dahil fiyatını yazmışlar. tr ötvsiz halinin 2 katı kâr ederek satıyor. durum buyken neden araba üretsin şeklinde bir posttu.

yani eğer siz 2 telefon alıp kullanmak yerine 1ini kendinize 1ini de devlete vermeyi göze alıyosanız buyrun. ben elimden geldikçe tr ye vergisi olmayacak şekilde ürün alıyorum tavsiye de ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teomanda

quote:

hocam tr den 1 tane s7 edge alana kadar hollanda dan 2 tane alırım. para mı saçıyorum da tr nin kasasına vereyim o parayı? ayrıca bana dönüşü olan bi şey de yok. şunu da ekleyeyim. tr neden araç üretmiyor diye post vardı. orada örnek olarak bi bmw koymuşlar. bmw nin ötv siz ve ötv dahil fiyatını yazmışlar. tr ötvsiz halinin 2 katı kâr ederek satıyor. durum buyken neden araba üretsin şeklinde bir posttu.

yani eğer siz 2 telefon alıp kullanmak yerine 1ini kendinize 1ini de devlete vermeyi göze alıyosanız buyrun. ben elimden geldikçe tr ye vergisi olmayacak şekilde ürün alıyorum tavsiye de ederim.

kardeşim yurtdışından aldıgın ürünlerin kontrolünü yapan gümrük memurları, o yollar vs bu vergilerle yapılıyor.bu kadar şikayetçiysen vergi ödenmeyen bir ülke de yaşa.ben 2 tl lik bir ürünün 1 tl sini vergi olarak verelim demedim demedim.buna ben de karşıyım bir vatandaş olarak.ama senin türkiye nin kasasına niye para koyayım söylemin bu ülkeye ihanet gibi geldi bana

• En komiği de şu oluyor metrobüsün o kalabalığında 3000 lik telefonu çıkarmaya çalışıyorlar. Ne ilginç bir ülke haline geldik ya
  • almayın abi sonra ağlıyonuz nedir bu tel manyaklığı he alıcaksan her işini gören orta yollu 600,700 tl arası tellerde var
  • I Phone almak zorunda mısın?
  • Kardeş bur türkiye ne bekli10

• Ülkenin durumunu özetleyen bi konu olmuş, adamlar iyi yaşayalım diyeceğine almayın diyor yazık başka ne denir bilmiyorum
    Abd de 1500 dolarlık maaşınla 600 dolara aldığın tel
    Türkiyede 430 dolarlık maaşla 1000 dolar
    Her öğün ekmek kemirdikleri zaman anlayacaklar ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.