Şimdi Ara

telefon jackı nasıl takılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
19.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lap topum gelmeden önce network işlerini halletmek istedim. arkadaşla ethernet ve dsl için kabloları yaptık ancak telefon hattını odama çekmek için soketleri takabilmem lazım. ancak telefon kablosuna nasıl soket takılır, özel bir dizilim var mı onu bilmiyoruz. acil cevaba ihtiyacım var çünkü yarın (pazar) malzemeleri geri vermem lazım.
    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

• ana telefon hattının olduğu yerden odaya kadar ölç kaç mt kablo gerekli ise elektrikçilerde hazır uçları çakılmışlardan veya istediğin uzunluğa göre jakı çaktır birde spliter al tamamdır veya gerekli aletler varsa her hangi bir sırası yok zaten 2 telli kablo
  • onu yapmayı ben de biliyorum arkadaşım ama bizim elektrikçi paragöz biri olduğu için onunla muhatap olmak istemiyorum. kablolar çekildi bağlantılar yapıldı ama jack takmam lazım
  • o jakların bi pensesi var o olmadan yapamassın malesef
  • pense var bende. takma işlemini yapıyorum. tek tarafın jackını takıp diğer tarafı açık bırakınca hat çalışıyor ama 2 tarafa da jack takınca çalıştıramıyorum. 6 tane jack harcadım. elimde de fazla kalmadı yani hata imkanım yok. taneyle de satmıyor uyanıklar.
  • wallaha bilemiyorum ki tam oturmuyo yada iki tel birbirine deyiyo olabilir. nası tek tek satmıyolar soketleri ben elektrikçiyim ben satıyorum. sizin ordaki biraz çakalmış
  • bizim buradaki acayip çakal. gidip ona taktırsam kabloya 1 mt kablo için 10 ytl para ister uyanık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • izmirdeysen gel buyur yapıverirdik beraber.
  • yok kardeş ama istanbuldayım sağolasın :)
  • Jackları Sıkmak İçin Sıkma Pensesi + Jack LAzım . Atölyede Paso Sıqıyoruz ;)
  • arkadaşım okumuyormusunuz bende o ürünler var diyorum sen hala aynı şeyi yazıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dkom

arkadaşım okumuyormusunuz bende o ürünler var diyorum sen hala aynı şeyi yazıyorsun.

• o nesneleri çakarken demek ki iyi çakamıyorsun. voltmetre al bir tane de çakma işleminden sonra kablo uçlarında kısa devre kontrolü yap. ya da bunun için özel aletler var ondan al kontrol için. jack çakınca olmuyor diyorsun demek, iyi çakamıyorsun, götür başkasına çaktır.
  • arkadaşım soket çakılmaz bir kere, kilitlenir.
    soketin nasıl takıldığını, iyi takıp takamayacağımı biliyorum.
    eğer mesajı okuduysan ethernet kablosu yaptık diyorum. orada 8 kabloyu takabiliyorum da burada 2 kabloyu takarken mi bilemeyeceğim. ayrıca bir bilene de taktırdım 2. ucu taktıktan sonra hat çalışmıyor işte.
    benim sizlere sorum bir dizilim olup olmayacağıydı. yani renklerin sıralamasında bir önem var mı? 2 tel diyeceksiniz bunu da biliyorum ancak olmuyor işte. yemin ederim deli oldum.

yani şurda bi soru sordum 2 gündür jackal971 hariç aptal muamelesi yapılıyor burda deli olacağım yaa

• şimdi tam olarak kabloyu nereye takıyorsun bilmiyorum ama şunları dene istersen
    1) yaptığın kabloyu mesela bi arkadaşına götür onun telefonuna tak bakalım çalışıyormu
    2) yada hazır preslenmiş bir kablo al tak bakalım belki taktığın cihaz kitliyordur hattı.

bir dene istersen yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
  • Ebay'den soket pensesini 10 dolar + posta ücretine alırsın.
  • ben daha ne diyeyim yaa. başımı nerelere vurayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkom -- 13 Şubat 2008; 12:02:28 >
  • Öncelikle geçmiş olsun iletişim en büyük problem.

Size tavsiyem multimeter alıp voltaj değerini ölçmeniz. Eğer voltaj yoksa kısa devre bölümüne geçirip iki tel birbirine değiyor mu değmiyor mu ona bakın ve kablolarda kopukluk var mı yok mu diye bakın.

Birde tam olarak topolojiyi yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim...
  • teşekkürler arkadaşlar bu konu 1 seneden de eskiydi :)
    ben o işi hallettim :) jack takınca yine çalışmadı ben de evdeki hazır jacklı kabloları kesip kullandım. Odama telefon hattı çekmek için kullanmıştım. amacım tek telefon kablosundan (5 telli) geliş gidiş odama hat çekerek modemi odaya taşımaktı. çünkü modemin bağlı oldğuu numaranın telefonu başk abir odada kullanılıyor. kablo karmaşası olmadan bu işi çözebildiğim için memnunum. evde nedense benden başka kimsenin anlamadığı bir kablo sistemi oldu :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.