Şimdi Ara

Telefon kablosu kalın mı olmalı ince mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, internet hizim şu aralar biraz düşük. 15 mt duvardan adsl e c6 kablo var. Bunu sokup yetine 0.75 veya 1.00 m2 kablo taksam ne değişir. Birkaç yere sorduğumda dusuk akim kablolari ince olmali dediler, ne kadar doğru bir bilgi size sormak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu iyidir diyorsunuz da neye göre iyidir bir açıklama getirin bari!

ADSL hattının bağlı olduğu telefon kablosundan bahsediyorsanız belli standartlar icinde olmalı. Sinyal yuksek frekansta olduğu için kablonun kalın olması bobin etkisi göstererek sinyali sonumleyecektir. en basit örnekle pasif woofer filtreleri gibi. Çok ince olması da yeterli güç iletimi saglayamayacağından sinyalde kopma vs olacaktır. İmkanınız varsa fiberoptik sisteme geçmenizi öneririm. Yoksa piyasadaki yuksek kaliteli çeşitli kalite standartlarına uygun CE TSE RU vb belgeli ürünlere yönelin. Marka olarak legrand onerebilirim. Tabi yine bir araştırma yapın. Daha yuksek kalitede ürünler illaki mevcuttur..
  • Bosyok arkadasimiz biraz hızlı okumuş sanırım ondan kaynaklı.cat 6kablosu 400 metreye kadar hız düşümüne yol acmaz Merak etme.Sorun belliki ya telefon hatınızda yada bağlı olduğunuz santralden kaynaklı.speed test yaptırdınız mı ne kadar gelmesi gerek ne kadar geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 6 Mart 2013; 8:19:17 >
  • sen sinyal için desibel ölçümü yaptır veya santralle senin ev arasındaki hattı başka değiştir önce ev enson iş..
  • Cevaplar için tesekkurler. Evden süphelenme nedenim alt komsumuzda da ayni adsl ve ayni kampanya paketini (8mbps e kadar sinirsiz) kullaniyor olmamiz. Onun duvardan adsl e 5mt standart telefon kablosu var ve hizi 7mbps cekiyor. Ayni zamanda ben òlcüm yaptigimda 5mbps yi gecmiyor. Çoğu zaman 4 e kadar dayaniyor. İnterneti ortak kullanmıyoruz. Baskasinin girip mesgul etme olayina karsi kablosuz sifresini modemi resetledikten sonra degistirdim yine fayda etmedi. Tek sorun kablo mu oluyor acaba? Yoksa ttneti arayip durumu anlatayım mı?
  • ADSL sinyalinin aküden geldigini veya dc Voltaj olduğunu düşünüyorsanız devamını okumanıza gerek yok.

İhtiyacınız olan tüm bilgi su linkte

en.m.wikipedia.org
    Asymmetric digital subscriber line - Wikipedia
    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_digital_subscriber_line#section_2

Okumaya usenenler için frekans konusunu açıklayım

ADSL sinyali 25 khz ile 1 mhz arasında iletim sağlıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• komşunuz telefon hattı ayrı sizinki ayrı telefon hattı her durumda kopuk olmadığı sürece çalışır ancak adsl hattın parazit bağlantı eki gibi şeylerden db değerleri düşer santralı arayıp sizinle santral ile aranızdaki hattı değiştirmesini isteyiniz o olmadı telekoma başvurup desibel değeri ölçütürün aynı şeyi ona gelene söyleyin söyleyin modemin aldığı db leri kayıt altına alın ölçüm değişimden sonra tekrar bakın yükselmişmi hızınınız artılmasını isteyin tabi önce şurayı inceleyinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_45650895/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lesitin ve kadircitak çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ve attığınız linklerle çok şey öğrendim diyebilirim.
    15 lik kabloda arada 1 tane bağlantı yeri olduğunu hatırladım, oraya güzel kalın bir şekilde lehimledim ve hızım 6 mbps ye kadar dayandı. Benim için buda bir başarı oldu.

IP adresimden bu bilgilere ulaşabildim bu değerler şu an için galiba normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 6 Mart 2013; 21:24:15 >

• Arkadaşlar birde benim sorum olacak.. balkona taşıyacağım pcyi geçici bir süreliğine bir kaç günlük... priz evin içinde balkonda yok yani..  Telefon kablosu kalın mı olmalı ince mi? şöyle bir kablo alacağım bu kablonun kesiti incemi olmalı kalınmı ? bunada yardımcı olurmusunuz :;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KükenmezTalem

Arkadaşlar birde benim sorum olacak.. balkona taşıyacağım pcyi geçici bir süreliğine bir kaç günlük... priz evin içinde balkonda yok yani..  Telefon kablosu kalın mı olmalı ince mi? şöyle bir kablo alacağım bu kablonun kesiti incemi olmalı kalınmı ? bunada yardımcı olurmusunuz :;)

Hazır alacaksanız zaten standart 1.5mm² olur. Kendi yapacağım diyorsan gene 1.5mm² kullanmanı tavsiye ederim ama 1~2 metre arası bişey olacaksa 1mm² kabloda kullanabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.