-Arkadaşlar geçen yıl samsung f 480 almıştım spot olanından; -1 yıllık kullanım süre zarfında hep VODAFONE hat kullanmıştım, Avea nın yıkılan paketini duyunca ona geçtim ama şimdide telefonu kullanamıyorum sorun şöyle ki; -Telefona Avea hattımı taktığımda eğer 3g(umts) modu kapalı olduğunda tel çekmiyor sınırlı servis yazıyor ya da avea yazsa bile çekim gücü tek diş bile yok. Ancak 3g modu açık olduğun telefonla işlem(arama,mesaj,internet v.s ) yapabiliyorum ama her yerde 3g yok . Teli tekrar vodafone ve turkcell hatlarla denedim onlarda çalışıyor. Bunun sebebi ne olur diye araştırdığımda avea nın diğer iki operatörden farklı olarak 1800 mhz bandını kullandığını öğrendim ve çekim gücü düşük olan tellerde çekmiyormuş.
**Kısaca sorunum F480 nin 1800 mhz lik bandın anteninde sorun var. Çözümü var mıdır nasıldır?**
Arkadaşlar bugün boş bir günümdeydim ve sokağa çıktım, cadde boyu elimde tel avare avare dolandım. Tel 1800 mhz de yani avea edge de çekiyor mu diye; evet çekiyor lanet olası ama bizim sokağa girdiğim anda sinyal falan kalmıyor hepsi gidiyor. telefonun çektiği son noktayla bizim evin arası 100 metre, herkesin avea hattı bizim evde çekerken benim ki çekmiyor anladım ki antenle ilgili bir sorun bir çaresi yok mu bu işin?
quote:
Orijinalden alıntı: mancc
Arkadaşlar bugün boş bir günümdeydim ve sokağa çıktım, cadde boyu elimde tel avare avare dolandım. Tel 1800 mhz de yani avea edge de çekiyor mu diye; evet çekiyor lanet olası ama bizim sokağa girdiğim anda sinyal falan kalmıyor hepsi gidiyor. telefonun çektiği son noktayla bizim evin arası 100 metre, herkesin avea hattı bizim evde çekerken benim ki çekmiyor anladım ki antenle ilgili bir sorun bir çaresi yok mu bu işin?
Bence sorun Avea ile ilgili. Turkcell'e geçmenizi tavsiye ederim, her yerde çekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: DHD
quote:
Orijinalden alıntı: mancc
Bence sorun Avea ile ilgili. Turkcell'e geçmenizi tavsiye ederim, her yerde çekiyor.
evde aynı telefondan var o çekiyor benimki çekmiyor adalet midir bu :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme