Şimdi Ara

Telefon ve amper ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu şarj aletleri 1,2,3,4... Amper var ve amper artıkça şarj süresi azalıyor belli bi miktarda. Araştırdım internette ve telefonun amper alışı kaç ise amper artsa bile tel sadece o amper ile şarj oluyor ve diğer fazla kalan amper teli ve bataryayı ısıtıyormuş.
    Benim sorum amperin işlevi ile ilgili değil.

Telefondaki şarj yerinin kaç amper aldığını Nasıl anlarız ? Kutudan çıkan şarj aletinin üstünde ne yazıyorsa o mu oluyor ?
    Benim tel 5S amper değerini Nasıl anlarız mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• Kutuda yazanın üstündeki A ile şarj edersen hızlı vs dolar ama turbo takılmış araç motoru nasıl erken bitiyorsa bataryanın ömrüde onun gibi bitecektir.

Örnek veriyorum apple yapamaz mıydı yüksek A değerli şarj ile ile 10dakikada %100 dolu yapmayı ömürü etkiliyor şarj neyse onu kullanın.

Pilin kimyası bozuluyor

• Hocam tamam bi şey demiyorum. Telefonu aldım şarjı yok mesela kaç amperlik şarj alacağımı nerden bilecem? Yani tel kaç amperlik şarj olması gerek. Nasıl öğrenirim.

• Hiç fark etmez...

Kaliteli birşey olsun yeterli.

Cihaz zaten ihtiyacı kadarını alacak...

Standart olarak iPhone'lar 1A şarj cihazları ile geliyor; fakat 2.4A veren 12W olan iPad şarj cihazınıda kullanabilirsin.

https://support.apple.com/en-us/HT202105

Your iPad comes with a USB power adapter. You can also use this adapter with your iPhone and iPod.

Yıllardır sorulur ve yanlış bilinir bu konu :-)

Voltaj aynı olduktan sonra, ki 5V usb şarj cihazları, ilgili şarj cihazının amper değerinin bir önemi yok...

Cihaza göre değişen bir durum zaten.

Eski iPhone'lar için ister 1A ister 2.4A olan şarj cihazı kullanın, yine ihtiyacı olan 1A seviyesinde kullanıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=Y_X821UlWYw

Ama 6 ile birlikte, biraz daha fazlasını kullanabiliyor:

https://www.youtube.com/watch?v=jmuWCVyiyGM

Sonuç olarak, tek olumsuz bir yanı "biraz" daha fazla ısınması olabilir (batarya ömrünü etkiler fikrini sunanlar burada haklı ama zaten 2 kat hızlı şarj olma ve çok ısınma gibi birşey zaten olmuyor) ama genelde öyle bir sorunda olmuyor...

Ben yıllardır iPad şarj cihazı kullanırım hem tablet hem cep telefonunu tek cihaz ile şarj etmek için...

Sonuç olarak amper değerinden ziyade "kesinlikle" kaliteli bir şarj cihazı olsun; mümkünse orijinalini alıp geçin...

Aynı şekilde kablonuzda kaliteli birşey olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 5 Aralık 2015; 22:49:34 >

• Arkadaşlar ben mi anlatamıyorum acaba. Soru çok açık. Adam bana teli satıyor ve 1 amperlik şarj koyuyor kutunun içine. Bu demek oluyor ki o telefon giriş (alış) olarak 1 amperliktir. Şimdi bende diyorum ki ben niye güveneyim Adama, belki telefon 2 amperlik alış alıyordur. Buna anlamak için bi program var mı ?

• 5V. 1A yazıyorsa doğrudur ben şimdi kendi orjinalime baktım böyle yazıyordu.

Ancak şarj aleti orjinalmi yan sanayi mi anlamak istersen şarj aletine giren usb kablosunu çıkar birleşim demiri bar yönü sola bakıyorsa orjinal

Bak burdanda orjinal olduğunu anlarsın

https://support.apple.com/tr-tr/HT204566

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 6 Aralık 2015; 0:27:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meneter kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun cevabını zaten yazdım yukarıda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneter

Arkadaşlar ben mi anlatamıyorum acaba. Soru çok açık. Adam bana teli satıyor ve 1 amperlik şarj koyuyor kutunun içine. Bu demek oluyor ki o telefon giriş (alış) olarak 1 amperliktir. Şimdi bende diyorum ki ben niye güveneyim Adama, belki telefon 2 amperlik alış alıyordur. Buna anlamak için bi program var mı ?

Herhangi bi tekno mağazada yada telefoncuda kutusu acılmıs bir cıhazın şarj aletıne bakabılırsın orjınalı kaç amper cıkıslıymıs.
    Bunun için bir program falan olacagını sanmam ayrıca apple bölümünde sordugunuz için söyleyeyim henüz 1 A den yüksek şarj aleti konulmadı hiç bir ıphone modelinin kutusuna

EDİT: cihaz 5S miş orjinal sarj baslığı 1A dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaSCaL_ -- 6 Aralık 2015; 0:42:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Online Store'da inceleyebilirsiniz. Universal Travel Kit diye bir paketi var. İçerisinde iPad şarjı diye tabir ettiğiniz 2.0A değerlerine yakın değer veren şarj başlığı çıkar ve arkasında tüm Apple cihazlarda kullanabilirsiniz yazar. 4S'ten beri iPad şarjlarını her cihazda kullandım. Ne ömrü azaldı ne başka bir şey oldu. Isınma konusuna itirazım yok. Ancak 6S 1700mAh civarı 6S Plus 2700mAh civarında, kutudan aynı şarj cihazı çıkıyor. (1A'lik). Burada biraz Apple'a kızmıyor değilim, iPad'lerde batarya kapasitesine göre amper takviyesini hemen yapıyorlar da, iPhoneda biraz umursamıyorlar gibi. Siz başka üreticiden de aksanız Apple onaylı ise sorunsuz kullanırsınız. Belkin muvit vb. bir çok aksesuar üretici var. 2A'lik şarj başlıkları mevcut ve Apple onaylı. Gönül rahatlığı ile kullanın. Hiç bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bambogie -- 6 Aralık 2015; 1:08:23 >
  • Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.

• quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.

Hocam yorumlara baktim millet atip tutmus zannediyorum ki elektronikle hic bir alakasi olmayip form sitelerinden bulduklari bilgiye dayanarak soyluyorlar bunlari.

Bir sarj cihazinda 1 amper ile 2 amper arasi sayisal anlamda frekans cok yuksek gorulmesede aslinda cok buyuk bi rakamdir.
    Cihaz 1 ampere gore tasarlandiysa 1 amper alir kavramida kesinlikle yanlistir.
    Her telefonun sarj akim trasformator entegre yani Bi nevi akimi bataryaya iletip veya batardaki enerjiyi anakarta dagitan parcacik vardir.
    Gereginden fazla akim ne yapar peki.
    Entegre yorulmasina bi zaman sonrada islev gormemesine neden olur.
    Eger cidden degisimini bilmeyen teknik servisede teslim edersen cok ufak bi hatanin yuzune hatalar zincirine cihazini kurban vermis olursun.
    Bu yazdiklarim kendi yorumun degil bilakis tecrubemdir.
    İpad 3 umun sarj cihazi iphonumun entegre yorulmasina neden oldu ve cihazima yeni anakart takmak zorunda kaldim.

Donanim haber uyelerine ricam lutfen bilmediginiz konularda yanlis yonlendirmeyin.
    Eger her ikiside ayni olsa apple gereksiz ar-ge ile ugrasmayip her kutuya standart sarj cihazi koyardi.
    Umarim bilgilendirebilmisimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac4601

quote:

Hocam yorumlara baktim millet atip tutmus zannediyorum ki elektronikle hic bir alakasi olmayip form sitelerinden bulduklari bilgiye dayanarak soyluyorlar bunlari.

Bir sarj cihazinda 1 amper ile 2 amper arasi sayisal anlamda frekans cok yuksek gorulmesede aslinda cok buyuk bi rakamdir.
    Her telefonun sarj akim trasformator entegre yani Bi nevi akimi bataryaya iletip veya batardaki enerjiyi anakarta dagitan parcacik vardir.
    Eger cidden degisimini bilmeyen teknik servisede teslim edersen cok ufak bi hatanin yuzune hatalar zincirine cihazini kurban vermis olursun.
    İpad 3 umun sarj cihazi iphonumun entegre yorulmasina neden oldu ve cihazima yeni anakart takmak zorunda kaldim.

Donanim haber uyelerine ricam lutfen bilmediginiz konularda yanlis yonlendirmeyin.
    Eger her ikiside ayni olsa apple gereksiz ar-ge ile ugrasmayip her kutuya standart sarj cihazi koyardi.

Sizin dediğinize göre Apple yüksek amperli şarj cihazı kullanabilirsiniz diyerek cihazları uzun vadede çöp yapmak istiyor. İlginç. Başınızdan geçen olay da, şanssızlık olmasın. Yıllardır yüksem amperli şarj aleti ile şarj eden biri olarak ne benim başıma geldi, ne de sizin olay dışında bunun iddiasını eden duydum. Biraz daha teknik bilgi verirseniz sevirim bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: bambogie

quote:

quote:

Sizin dediğinize göre Apple yüksek amperli şarj cihazı kullanabilirsiniz diyerek cihazları uzun vadede çöp yapmak istiyor. İlginç. Başınızdan geçen olay da, şanssızlık olmasın. Yıllardır yüksem amperli şarj aleti ile şarj eden biri olarak ne benim başıma geldi, ne de sizin olay dışında bunun iddiasını eden duydum. Biraz daha teknik bilgi verirseniz sevirim bu arada.

iPhone 6 ve 6s için (muhtemelen 4s üstü tümü için)

5W iphone Şarj cihazında 1A çeker.

12W iPad Şarj cihazında 1.65A çeker.

Yaklaşık 1 saat erken şarj edebilirsiniz. (0'dan 100e)

Neden Apple 12W vermiyor iPhone'a, ama 12W'u da öneriyor?

"Sadece Boyutu ile alakalı olması sebebiyle" deve şarj aleti koymuyor.

Kısaca 12W olanı pile zarar marar vermez.
    İyice inciğini cinciğini böcüğünü soran varsa,

Ön bilgi:

her pilin belli bir şarj döngüsü vardır, o dolunca kapasite düşümü ve devamında daha az şarj tutmaya başlar ve DEĞİŞİM gerekir.

Ön bilgi hazmı sonrası:

5W olanı ile 24 ay sonra pili değiştireceğinize,
    12W olanı ile 22-23 ay sonra değiştirirsiniz..

Karar sizin.

• Ac4601 kullanıcısına yanıt
    tşk hocam bilgilendirdiğiniz için.. peki cihazın kaç ampere göre tasarlandığını nasıl anlarız, var mı bir program ?
    kullanma kılavuzu demiş bir arkadaş orda geçer mi ?
  • nefendim kullanıcısına yanıt
    tşkler hocam..
  • quote:

tşk hocam bilgilendirdiğiniz için.. peki cihazın kaç ampere göre tasarlandığını nasıl anlarız, var mı bir program ?
    kullanma kılavuzu demiş bir arkadaş orda geçer mi ?

Apple için soruyorsanız, iPhone ve ipad'de zaten 12W kullanımını öneriyor.

Diğer elektronik cihazlar için teknik özelliklere ve bu konuda ölçüm yapmış arkadaşların yazı ve videolarına bakmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Orijinalden alıntı: bambogie

quote:

quote:

iPhone 6 ve 6s için (muhtemelen 4s üstü tümü için)

5W iphone Şarj cihazında 1A çeker.

12W iPad Şarj cihazında 1.65A çeker.

Yaklaşık 1 saat erken şarj edebilirsiniz. (0'dan 100e)

Neden Apple 12W vermiyor iPhone'a, ama 12W'u da öneriyor?

"Sadece Boyutu ile alakalı olması sebebiyle" deve şarj aleti koymuyor.

Kısaca 12W olanı pile zarar marar vermez.
    İyice inciğini cinciğini böcüğünü soran varsa,

Ön bilgi:

her pilin belli bir şarj döngüsü vardır, o dolunca kapasite düşümü ve devamında daha az şarj tutmaya başlar ve DEĞİŞİM gerekir.

Ön bilgi hazmı sonrası:

5W olanı ile 24 ay sonra pili değiştireceğinize,
    12W olanı ile 22-23 ay sonra değiştirirsiniz..

Karar sizin.

Yani. Mantık sizin dediğiniz gibi olmalı. Evet 1A'likle şarj ederken ve 2A'likle şarj ederkenki ısı farkına bir şey diyemem. Akımla doğru orantılı ısı, haricinde ben bir sıkıntı görmedim. Hatta vakitten kazandım. Sizin dediklerinize ek olarak, aslında o iş kutu ve talıma maliyeti değil. Senede 50 60 milyon birim telefon satan bir firma düşünün. İşte 1A'lik şarj aleti misal $4. 2A'lik şarj aleti, kasası değişik iç aksamı değişik. $10. Aradaki $6 (bunlar kesin rakamlar değildir. Örnek amaçlı verilen rakamlardır. Gerçeği yansıtmamaktadır.) 50 60 milyon ünite içerisinde ciddi para yapıyor. iPad'te neden var diyenler olacak. iPhone ile iPad'in yıllık satış rakamları farklı, haliyle maliyetleri de. Bir de böyle bakmak lazım. Zaten zavallı Apple'ın hiç parası yok. Müşterisine nerede kıyak geçsin de yüksek hızlı şarj aleti ile falan versin. Ancak karşılıyordur zaten. $5-$10 dolardır zaten kazancı falan. Bir de dip not, boyut deyince 1A'lik İngiltere prizlerine uygun olanların boyutu neredeyse iPad şarjları kadar hala. Boyuttan ziyade bana o durum hala duygusalmış gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bambogie -- 7 Aralık 2015; 13:53:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.