Şimdi Ara

Telefon veya internet aboneliği olmayanlar için Türk.Net'e geçiş şekli tavsiyesi (adsl için) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
14
Favori
11.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Görkem !

quote:

Orijinalden alıntı: eBRiHanceR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

quote:

aynen bende bu durumdayım günlerdir çırpınıp duruyorum heryerde bişe okuyup bilgi almak için. türknet sadece ilk bağlantıda sorun çıkarıyor, kullanım esnasında çok baş ağrıtmıyor diye anladım okuduğum tüm yorumlarda. dolayısıyla bu taktiği denemek gerekiyor. yanlız şöyle bir durum var; türknet sitesinden adresimi sorgulatınca vdsl çıkıyor, ttnet sitesinden sorgulatınca adsl çıkıyor. fiber vs yok yani. yine de türknete geçersek vdsl kullanabiliyoruz değilmi ?

Aşşağıdaki linkten deneyip ss atın hocam.

http://www.vodafone.com.tr/Internet/fiber-sorgulama.php?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

kullanıcı adı ve şifre istiyor hocam. vodafone net sahibi olmak mı gerekiyor buna bakabilmek için

binanda superonline ya da vodafone fiber olunca yapıyor onu(ben öyle anladım) varsa ev telefonunu yazıp dene

bir de şurada sol altta hız sorgulama var detay vermiyor ama bağlantı tipini görürüz (telefon numarası ile)

https://www.fixnet.com.tr/anasayfa

hocam ben daha hiçbirşey bağlatmadım eve. yeni bağlatacağım işte sorunda burada zaten telefon vs yok. nasıl öğreneceğim türknette vdsl hizmeti alıp almayacağımı, fiber olmadığı görülüyor superonlinedan bakınca "Adresinde Turkcell Superonline ADSL/Yalın ADSL var" ibaresi çıkıyor.

Sen TürkNet ten sıfır abonelik başvurusu yap sıkıntı yaşar isen iptal eder tt hazırnet yöntemini denersin ama yorucu olabilir

hazırnet ile başvuruyu başlatıp sonra direk türknete geçiş daha mantıklı değilmi. port sorunu vs gibi ilk bağlantıda çok süründürdüklerini okudum yorumlarda.

hazırnet ile adsl alırsınız unutmayın. port olayı adsl de değil vdsl de var.

dediğinizi tam anlamadım bu internet port vs gibi olaylara uzağım biraz. ttnetin hazırnet olayı ile başlangıcı yapıp neti bağlatmak işimi hızlandırmayacak mı yani ? direk hiç uğraşmadan türknete mi başvurayım diyorsunuz. insanlar neden hazırnet ile başlatıp türknete geçiş yapıyor peki vdsl değilde adsl mi kullanıyor onlar ?

altyapısı sadece adsl destekleyenler için

• quote:

valla arkadaşlar umdum gözü 16 mbps falan TürkNet e başvuru yaptım bir şekilde vdsl portu isteyeceğim artık olmadı eski abonelikteki portu versinler ya

Türknetten direkt olarak vdsl almak en iyisi, ilk etapta şansını bu şekilde denemeni öneririm. Ttnetten internet açmak, geçiş vesaire derken daha yorucu olur.

Türknette internet olursa kullanırsın ama baktın olmuyor, hazırnet tarifesiyle internet açarsın. Sonra ttnet ofisinde iptal birimine gidip taahhütsüz ya da taahhütlü taahhütlü vdsl tarifelerinden birini alırsın. Ttnette vdsl portunu aldıktan sonra türknete geçiş talebinde bulunursun, çıkacak faturada ise sadece kullandığın gün kadar internet ücreti ödersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayata gülümse

quote:

valla arkadaşlar umdum gözü 16 mbps falan TürkNet e başvuru yaptım bir şekilde vdsl portu isteyeceğim artık olmadı eski abonelikteki portu versinler ya

Türknetten direkt olarak vdsl almak en iyisi, ilk etapta şansını bu şekilde denemeni öneririm. Ttnetten internet açmak, geçiş vesaire derken daha yorucu olur.

Türknette internet olursa kullanırsın ama baktın olmuyor, hazırnet tarifesiyle internet açarsın. Sonra ttnet ofisinde iptal birimine gidip taahhütsüz ya da taahhütlü taahhütlü vdsl tarifelerinden birini alırsın. Ttnette vdsl portunu aldıktan sonra türknete geçiş talebinde bulunursun, çıkacak faturada ise sadece kullandığın gün kadar internet ücreti ödersin.

ustam hepsini inceledim numara çok önemli yoksa Türknet vdsl veriyor. Ama numara superonline dan tt ye geçer iken vdsl port tanımlaması yapılmamış bu sebepten ötürü tt hariç kimse vdsl direk verebilirim demiyor. yoksa bina da fiber var ve türknet ten test için abonelik açmıştım hiç sıkıntım yoktu benim derdim ev telefonu numaramı kurtarmak.

tt tahaddütsüz açıyorum ama 192 tl bağlantı açma ücreti istiyorlar iptal de alırız dediler ofiste o ücretten kaçamadığım için türknet 16 adsl ile başlayım dedim türknet e artık bir şekilde port yazdıracağım test aboneliğinin iptali için olan portu istedeceğim bir şekilde

• quote:

quote:

acaba dediğin gibi hazırnet ten tahaddütsüz vdsl e geçişte bağlantı ücreti ister miydi ? şu 192 tl bütün elleri kolları bağlıyor herkesin

• quote:

quote:

quote:

acaba dediğin gibi hazırnet ten tahaddütsüz vdsl e geçişte bağlantı ücreti ister miydi ? şu 192 tl bütün elleri kolları bağlıyor herkesin

Hazırnet kampanya maddelerinin birinde şöyle yazıyor.

-"HAZIRNET tarifesindeki aboneler diledikleri zaman evde internetin satışa açık olarak ADSL, ULTRANET, HİPERNET ve FİBERNET paketlerine geçebilirler. Yalın İnternet olarak HAZIRNET tarifesindeki müşteriler de satışa açık olan Yalın İnternet, Yalın ULTRANET, Yalın HİPERNET paketlerine geçebilirler. Standart paketlere geçişlerde aboneden ilk bağlantı ücreti alınmamakta, ayrıca müşterilerimiz evde internetin sunduğu avantajlı kampanyalardan da yararlanabilmektedirler."

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hazırnet kampanya maddelerinin birinde şöyle yazıyor.

-"HAZIRNET tarifesindeki aboneler diledikleri zaman evde internetin satışa açık olarak ADSL, ULTRANET, HİPERNET ve FİBERNET paketlerine geçebilirler. Yalın İnternet olarak HAZIRNET tarifesindeki müşteriler de satışa açık olan Yalın İnternet, Yalın ULTRANET, Yalın HİPERNET paketlerine geçebilirler. Standart paketlere geçişlerde aboneden ilk bağlantı ücreti alınmamakta, ayrıca müşterilerimiz evde internetin sunduğu avantajlı kampanyalardan da yararlanabilmektedirler."

aslında bu yöntem de izlenebilirmiş kafam döndü de aklıma gelmedi. dur bakalım TürkNet den vdsl port talebi açtıracağım hat taşınınca ve sinyal verilince

• dün TürkNet e kayıt açtım adreste vdsl boş port var kullandım diye bugün vodafone un sitesinden baktım numarama port tanımlanmış TürkNet e haber verdim hemen paketi 75 mbps vdsl e çevirdiler. Numara taşındıktan sonra aktivasyon devam edecek bakalım neler olacak
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Geç yazdım hükmü kalmadı belki, sorunuza gelirsek saha ekibi gelmiyor şifreleri girdim. Saygılar
  • Arkadaşlar bu hazır net için herhangi bir TT bayiliğine gitsek yeterli mi yoksa resmi kuruma mı gitmemiz gerekiyor? Belge istiyorlar mı faturasız vs?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matizkafalar

Arkadaşlar bu hazır net için herhangi bir TT bayiliğine gitsek yeterli mi yoksa resmi kuruma mı gitmemiz gerekiyor? Belge istiyorlar mı faturasız vs?

Bölge ofisine gitmeniz daha iyi olacaktır herhangi belge istenmez kimlik yeterlidir diye tahmin ediyorum. Ofis sizi yönlendirir zaten

• ben de ayni yolu yapacagim pazartesi ama benim hazirnetim yalin . yani ev telefonu yok. portu 4 ayda zar zor ayarladimm

turk.net bildigim kadariyla internet ve telefon birlikte, dolayisiyla sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: alvarez

ben de ayni yolu yapacagim pazartesi ama benim hazirnetim yalin . yani ev telefonu yok. portu 4 ayda zar zor ayarladimm

turk.net bildigim kadariyla internet ve telefon birlikte, dolayisiyla sorun olur mu?

yok sorun olmaz hazır net açtırır iken ev telefonu da açtırın isterseniz garanti olsun belki numara seçmenize de izin verirler. Yalın hazır net açtırır iseniz daha sonra hattınıza ses portu da bağlanır ama tt bu belli olmaz bağlar iken bozar falan en iyi hem hazır net hem ev telefonu alın. konu sahibinin dediği gibi 30 tl bir ücret ödersiniz sanırım en fazla toplamda. bu arada türk net 1 ay bedava davet kodunuz yoksa özelden paylaşabilirim.

• Siz eğer ölücü olsaydınız Aras kargo ile alıcı ödemeli gönderirdiniz para bile ödemezdiniz
  • Benim adres gorunmuyor turk net sitesinde basvuramiyorum, altyapi var. Hazirnet 30 eylule kadar abone aliyormus yaziyor baska aktivasyon ucreti almayan var mi?

• bu konunun başa sabitlenmesi gerekli boşu boşuna benim gibi 192 lira aktivasyon ücreti ödemesin kimse ben bu konuyu bi ara görmüştüm 3-4 ay sonra interneti kapattım yeni hat açtırdım açtırırekn bu aklıma gelmedi gelse ilk bundan bağlatırdım sonra türknete geçerdim bunu görünce çok koydu 192 lira vermek 70 lira fatura ödüyürozu boşu boşuna hemde akk var bizim burda yoğunluk vs olmuyor o yüzden çok rahat bir şekilde kullanabilecektim türkneti
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

bu konunun başa sabitlenmesi gerekli boşu boşuna benim gibi 192 lira aktivasyon ücreti ödemesin kimse ben bu konuyu bi ara görmüştüm 3-4 ay sonra interneti kapattım yeni hat açtırdım açtırırekn bu aklıma gelmedi gelse ilk bundan bağlatırdım sonra türknete geçerdim bunu görünce çok koydu 192 lira vermek 70 lira fatura ödüyürozu boşu boşuna hemde akk var bizim burda yoğunluk vs olmuyor o yüzden çok rahat bir şekilde kullanabilecektim türkneti

30 eylül de abone alımına kapatılmış hazırnet
  • Ya bu konuyu okuyunca çok şaşırdım bende ayni makaleyi yazmayi düşünüyordum. Kışın kullandığım interneti yazliga taşımıştım. Universite sebebiyle geri döndüm nakil ettirdim. Boş port yok felan dediler turknetten. Tabi ariza çıkaran turk telekomdu. Bende ne yapabilirim diye düşündüm. Cuma günü hazirnet paketine geçtim. Aktivasyon ücreti (192 tl) ve taahut olmayan gunluk kullandigin kadar ode gibi bir paket 1mbps hizi var zaten. Amac burada turk telekom ile baglanip turknete geçebilmekti çünkü baska issye bos port yok diyerek vermiyolar oysa gecen evden ciktigimda komşu internet baglatiyordu turk telekom yetkilisiyle diyaloga girdim oda bos port var kim sana yok dedi felan diyince geçiştirdim. Olayi çözmüştüm :D turk zekasiyla ise koyuldum iste. Cuma basvurdugumda randevuyu pazartesi yaptılar pazartesi gelip.bagladiklarinda internet geldi hemen kontrol edip modemi kapattim. Turknet basvurdum yeniden diger sehirdekini kapatmak zorunda kaldim. Evrakları kargoya verdim buyuk ihtimal yarin yani carsamba günü ellerine geçecek evraklar. Ve internetim ne zaman açılırsa burdan bilgilendirme yaparım.allah herkese turknet kullanmayi nasip etsin. Turk telekom derdinden korusun :D iyi gunler arkadaslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinciplak -- 4 Ekim 2017; 4:54:52 >

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    29u cuma günü basvurmuştum.iyi ki aklima gelmiş iyi yırtmışım Bu makalenin videosu cekilmesi lazim. Oyle boyle bir sey degil yani umutsuzluk icinde belki böyle fazla dusunemeyen insanlar turk telekomun somurusu altinda daha da yipratiliyor, insanlarin yararlanmasi lazim. TurkNet kendisi buna teşvik etse daha cok insana ulasicak.

• quote:

Orijinalden alıntı: kron0S

Yeni aboneliklerde çok fazla sorun çıkartıyor artık Türk Telekom. Bu yöntemle sorunlar aşılabilir.

abone alımına kapatıldı bu yöntem ama evinde hat olmayanlar için ev telefonu aboneliği açıp numara taşıyabilir ama internet için port yok problemi yaşanmaması garanti değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay75x

Buna başvuracaksınız, bunun aktivasyon ücreti yok, sonra da türk.net'e. İlk mesajda yazdığımı şekilde yapmalısınız. İlk faturaların ne kadar geldiğini de yazdım oraya. Ayrıca İki farklı ilde iki farklı isim adına bu şekilde aldım aboneliği.

Turgay kardeşim ben vodafondan turknete geçiş yaptım ve yaklaşık on gün sorunsuz kullandım (23eylül-2ekim) bir haftadır dsl sinyali yok bana tahsis edilen numara da çalışmıyor yani geçersiz numara hatası veriyor. Kabloma etiketleme işlemi de yapılmadı. Buraya kadar ne oldu da böyle oldu bişey anlamadım.

Şimdi senin yaptığın şekliyle alsam aktivasyon ücreti olmadan (192 tl deniliyor) kurulumu kim yapacak yani bu aktivasyon ücreti denilen şey nedir? Konuyu ben anlamadım bende bu taktikle abone olsam sorun çözülür mü çünkü boş yere epey para ödedim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.