arkadaşlar borcum varmış dürüstçe söyliyim. bilseydim öderdim. ben sabit hattımı kapattırırken 1 fatura çıkar başka çıkmaz dediler meğersem 4 aylık daha faturam varmış. hattı kapatırken eski faturaları ödettirmiyorlarmı ? ben ödedim diye hatırlıyorum . meğersem ödememişim yada bi karışıklık var şimdi telekomun avukat bürosundan aradılar 5 aylık faturam 25 tl den 125 tl yapıyor. numaradan borç sorguladığımda 400 tl çıkıyor. arkadaşlar ilk kez başıma geliyor bu fazla ücretten muaf olmak istiyorum böyle bir hakkım varmı icra takibine vermişler 15.04.2019 da bugün ödeme son günüymüş . bugün bana mesajla bilgi verdiler. icra ya vermeden önce niye uyarmadılar . fazla ücretten muaf yada yüzde indirim hakkımız varmı ?e devlette icra dosyası var fakat herhangi bir ücret yazmıyor e devlette sabit hattı sorguladığımda borcum 400 tl . şu an biliyorsunuz işsizlik geçim sıkıntısı var şu dönemde bu para bizim için çok yardımcı olursanız sevinirim
Sizi arayanları arayıp borç miktarında yardımcı olup olamayacaklarını sorun. Onlar yaparsa yapar.
quote:
Orijinalden alıntı: sertosman
Sizi arayanları arayıp borç miktarında yardımcı olup olamayacaklarını sorun. Onlar yaparsa yapar.
onlar beni aramadı. işin garip tarafı tebligat gelmesi gerekiyordu. icraya verilcek diye tebligat tarafıma gelmeden beni icraya veriyorlar . bugün telekoma gittim. avukata gitmiş dosya bişey yapamıyoruz dediler tebligat gealmediği için tüketici hakem heyetine şikayette bulunun anaparayı ödemek için oraya gittim onlarda icra mahkemesine düştüyse biz bişey yapamıhyoruz icra müdürlüğüne gidip oraya başvurmamız gerekiyormuş. olacaklar şuymuş sanırım vekalet ücretini ödemek zorunda kalıcakmışım büyük ihtimalle. tebligat gelmediği için bir kısım parayı ödemezsiniz diye bilgi aldım 80 tl civarı bişey dediler . telekomu anlamıyorum avukatlarına para kazandırmak için hiç aramadan tebligat uyarısı yapmadan icra mahkemesi açıyorlar terbiyesizce bir hareket. icraya verildim diye mesaj atıyorlar borcum var diye atmıyorlar
Usulsüz tebligat nedeniyle icra mahkemesine şikayette bulunun bu durumda beyan ettiğiniz tarih tebliğ tarihi gibi var sayılr , süre kazanırsınız sonra bakarsınız hesaplarınıza fatura dönemine vs gerçekten borçlu iseniz süresi içinde icra dairesi hesabına ödemek daha makul takibi uzatsanız veya iptal ettirseniz dahi alacak davası vs bir şekilde alırlar...
Borçlu olduğunuz kesin gibiyse alacaklı taraf avukatı ile görüşüp hemen ödeyeneceğinizi taksitlendirme istediğinizi söyleyebilirsiniz anlaşırsanız ödeme planına göre ödersiniz. O plana uyulduğu sürece haciz vs olmaz.
Eğer borçlu değilseniz veya ödeme yaptığınızı düşünüyorsanız borca itiraz edin takibi durdurun.
Banada 5 sene önce 50tl den olmuştu ama icraya düşmeden bayabi aranmıştım borçtan haberim yoktu turk telekomum (o zamanki avea) numarasını biliyorum , operatör değiştiği için arayıp teklif vs yapmak istiyorlar diye açmıyordum art arta 3 kez aranınca haberim oldu baktım böyle bir borç var ödedim. Sana ulaşılmaması çok garip numara değişse bile operatörler üstüne kayıtlı numaraları buluyorlar ilginç bir durum olmuş...
ayddA
kullanıcısına yanıt
İlk mesajda avukatlık bürosundan aradılar yazdığınız için öyle yazdım. Hakem heyetine icrayla alakalı ilarak değil ancak faturaların iptali için başvurabilirsiniz. İcraya vermeden tebligat gelmez, zaten icraya verildiğiniz için tebligat gelir. İcra takibi kesinleşmediyse hala icraya itiraz hakkınız var
quote:
Orijinalden alıntı: Storm Raider
Usulsüz tebligat nedeniyle icra mahkemesine şikayette bulunun bu durumda beyan ettiğiniz tarih tebliğ tarihi gibi var sayılr , süre kazanırsınız sonra bakarsınız hesaplarınıza fatura dönemine vs gerçekten borçlu iseniz süresi içinde icra dairesi hesabına ödemek daha makul takibi uzatsanız veya iptal ettirseniz dahi alacak davası vs bir şekilde alırlar...
Borçlu olduğunuz kesin gibiyse alacaklı taraf avukatı ile görüşüp hemen ödeyeneceğinizi taksitlendirme istediğinizi söyleyebilirsiniz anlaşırsanız ödeme planına göre ödersiniz. O plana uyulduğu sürece haciz vs olmaz.
Eğer borçlu değilseniz veya ödeme yaptığınızı düşünüyorsanız borca itiraz edin takibi durdurun.
Banada 5 sene önce 50tl den olmuştu ama icraya düşmeden bayabi aranmıştım borçtan haberim yoktu turk telekomum (o zamanki avea) numarasını biliyorum , operatör değiştiği için arayıp teklif vs yapmak istiyorlar diye açmıyordum art arta 3 kez aranınca haberim oldu baktım böyle bir borç var ödedim. Sana ulaşılmaması çok garip numara değişse bile operatörler üstüne kayıtlı numaraları buluyorlar ilginç bir durum olmuş...
borcum var 5 aylık fatura . şimdi ben pazartesi icra müdürlüğüne gidip bana tebligat ve ödeme emri gelmedi ben borcumun anaparasını ödeyerek diğer harc ve vekalet masraflarından muaf olurmuyum ? ayrıca e devlette icra dosyam var ama karşısında fiyat yazmıyor sadece icraya verilmiş diye dosyam var . icra müdürlüğüne giderek bana tebligat veya ödeme emri gelmedi ben masrafları ödemeden borcumun tamamını ödeyebilirmiyim ?
Ödemek için verilen süre geçince takip kesinleşir , alacaklı haciz isteyebilir, bu talebinden öncede ödeyebilirsin, ödeme emrini gönderen icra dairesinin iban hesabına öde açıklamaya adın soyadın , ödeme yaptığın dosya numarası ile havale yapman yeterlidir. Borç bilgilerini telefonla arayarak sorabilirsin veya gidip öğrenebilirsin,
Harçlara gelince kural olarak takip sonucu masraflar borçluya aittir. Ödeme yaparken giderlere katlanırsın, harçlardan kurtulman için borçlu olmaman lazım itiraz etmen ve bunun iptal edilmemesi/itirazın kaldırılmaması lazım. Senin durumunda bunu ispatlama imkanın yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme