Şimdi Ara

Televizyon arkasına usb'sinden led bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba evde usb'li lcd televizyonum var. Bunun usb'sinden güç alıp arkasına 1,5-2m civarı led çeksem mümkün müdür acaba? Usb çıkış gücü 5v bunu led için 12v yapabilir miyim? Usb'den alma sebebim televizyonu açınca yansın kapatınca sönsün bu yüzden usb'den almak istiyorum. Başka bu şekilde televizyondan elektrik alabileceğim yer varsa yazabilirsiniz. Yani tv açınca yansın kapanınca sönsün şeklinde. Şimdiden tşkler...

• Ledlerin gücünü hesapla ardından usb kaldırabiliyor mu ona bak. Eğer kaldırıyorsa 5vdc to 12vdc devresi yap. Şimdi bulamadım ama görmüştüm 2 adet transistör vardı sanırım(karıştırmıyorsam). eğer gerekli gücü veremiyorsa bağlama kart üzerinde bozukluk çıkabilir.
  • bu çeviriciyi çok aradım bulamadım şu işi yapabilsem harika olacak yardımcı olursanız sevinirim. usb dışında lcd tvden başka nasıl güç alabilirim? bilgisayar gibi 12 volt üreten bir yeri yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestij06 -- 12 Mart 2014; 17:25:40 >
  • akım yetmez usbnin boşa arama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

akım yetmez usbnin boşa arama..

peki nasıl yapabiliriz televizyon açılınca yanan kapanınca sönen bir sistem?
  • Bilmiyorum biraz fazla olabilir belki ama kumandanın frekansını bulup ona göre bir devre hazırladıktan sonra akımı 12v adaptör ile alıcaz. Sonra kumandanın frekansına göre olan devrede sadece açma ve kapatma olarak programlamak lazım. 2 adet göz yan yana olacak böylece hem televizyon hemde ledler aynı anda kontrol edilebilecek.

Delice olabilir. Ancak hiç usb voltaj-akım arttırma devresi görmedim. Aklıma geliverdi. Büyük ihtimalle yapılmaz. Neye eğer düşünürseniz yardım isteyebilirsiniz forumdan. Kolay gelsin...
  • usb yoluyla yapcağına başka bir yolla yapmayı dene çünkü usb ile yaparsan çalışmama ihtimali var. küçük akülerden al ve ledlere bağla yaptığın devreye birde açma/kapama anahtarı yap tamamdır. yada tv'ye hoparlör bağla hoparlörün içindeki kabloya ise ledi bağla hoparlörden her ses çıktığında led'e elektrik gidecek ve yanan ledler disko ışığı gibi olcaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kasayı TV'ye bağlama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: prestij06

quote:

usbye mouse ışıklı bağla tvyi açınca okeyse oraya 5v röle takıp 12v ayrı bir adaptörüde röleden geçirirsin tv açılınca çalışır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emircan16

Bilmiyorum biraz fazla olabilir belki ama kumandanın frekansını bulup ona göre bir devre hazırladıktan sonra akımı 12v adaptör ile alıcaz. Sonra kumandanın frekansına göre olan devrede sadece açma ve kapatma olarak programlamak lazım. 2 adet göz yan yana olacak böylece hem televizyon hemde ledler aynı anda kontrol edilebilecek.

Delice olabilir. Ancak hiç usb voltaj-akım arttırma devresi görmedim. Aklıma geliverdi. Büyük ihtimalle yapılmaz. Neye eğer düşünürseniz yardım isteyebilirsiniz forumdan. Kolay gelsin...

offff baya fantastik olmuş :) keşke yapabilsem süper olur ama zor :)

• quote:

quote:

quote:

usbye mouse ışıklı bağla tvyi açınca okeyse oraya 5v röle takıp 12v ayrı bir adaptörüde röleden geçirirsin tv açılınca çalışır..

Evet mantıklı geliyor. Tam olarak nasıl yapıcam ayrıntılı yazarsanız sevinirim. Rölenin tipi amperi nasıl bağlandığı vs. vs.
  • 5 volt röle al 12 volt 3 amper falan adaptör
    5 volt röle usb den güç alacak çünkü usb 5 volttur röle lede 12 volt verecek anahtar görevi yapacak çok basit halledersin
    usb den voltaj almak için erkek uç ile girip kablo ucunu kesip röle girmen lazım ayrıntılı da anlatabilirim ama vaktim yok şuan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emircan16

Bilmiyorum biraz fazla olabilir belki ama kumandanın frekansını bulup ona göre bir devre hazırladıktan sonra akımı 12v adaptör ile alıcaz. Sonra kumandanın frekansına göre olan devrede sadece açma ve kapatma olarak programlamak lazım. 2 adet göz yan yana olacak böylece hem televizyon hemde ledler aynı anda kontrol edilebilecek.

offff baya fantastik olmuş :) keşke yapabilsem süper olur ama zor :)

fikirse fikir tv kumandası ile açar kaparsınhttp://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn-Off.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

5 volt röle al 12 volt 3 amper falan adaptör
    5 volt röle usb den güç alacak çünkü usb 5 volttur röle lede 12 volt verecek anahtar görevi yapacak çok basit halledersin
    usb den voltaj almak için erkek uç ile girip kablo ucunu kesip röle girmen lazım ayrıntılı da anlatabilirim ama vaktim yok şuan

evet mantığını anladım rölenin amperi önemli mi 1a yeter mi? 8 ayaklı 5 ayaklı felan olanı var hangisini almam lazım?
  • röle olarak 5 bacaklı olan yeter o da 5 -7 a arasıdır elektronikçi sizin için hazırlasa daha risksiz olur kolay gelsin

Televizyon arkasına usb'sinden led bağlama
  • kralsın dostum daha ayrıntılı nasıl anlatılabilirdiki süpersin Allah razı olsun...
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    son bir soru usb nin + ve - ucuna bağlayın demişsiniz +5 mi yoksa D+ mı olacak bunu da söylerseniz kafamda ? işaretleri gidecek tşkler
  • rica ederim ... - olan gnd dir(ground)yani d- ve d+ digital sanırım bizim işimiz gnd ve 5v yazanlarla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.