Şimdi Ara

Televizyon ekranındaki morluk..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
28.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, televizyonun sol alt köşesinde, ekranın tam kenarında morluk var, bu daha çok sarı ve turuncu renkli görüntülerde ortaya çıkıyor. bu morluk nedir? Yok etme olanağı varmı?

• kardeş senin tv renk dağıtmış yada tv nin yanına sağına ya da soluna manyetik alan gücü olan (hoparlör bilmediğin bir cihaz vs.) var rengi kaydırıyor öncelikle bu manyetik alanı tespit edip uzaklaştırman lazım bir kaç kere ana açma kapama düğmesinen televizyonu aç kapa yaptığında düzelmiyorsa hoparlöre bir bez sarıp dıştan içe bunu gezdirip ortada çekip alman lazım yine düzelmiyorsa içinde bir ptc var arızalanmıştır bir tamirciye götürüp değişmesi gerekiyor senin tespit etmen biraz zor.
  • Tv demanyetize Bobini ile demagnetize edilirse Düzelebilir;
    Bobini 220V ta takıp düğmesine basıyoruz, TV Tüpünün iyice yakınına getirip üzerinde
    gezdirerek demagnetize ediyoruz,
    Sonra Tüpten uzağa götürüp düğmesini bırakıyoruz,
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

hoparlöre bir bez sarıp dıştan içe bunu gezdirip ortada çekip alman lazım yine düzelmiyorsa .

Deneyimsiz biri için bu yöntem tv için çok tehlikeli tavsiye etmem.

quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

manyetik alan gücü olan (hoparlör bilmediğin bir cihaz vs.) var rengi kaydırıyor öncelikle bu manyetik alanı tespit edip uzaklaştırman

Doğru.. bu tv in hoparloründende kaynaklanabilir...oalbilecek kaynakları uzak tutarsan düzelir..olmaz ise tv tamircilerinde ki demanyetize ile düzeltilebilir..

• Monitorlerde degaussing var , TV lerde var mıdır bilmiyorum. TV tamircilerinde daire şeklinde , bir ucunda priz olan bir alet vardı bu iş için. Daireyi ekranın ortasına dayayıp bu tip problemleri hallediyorlardı diye aklımda kalmış. Arkadaşların dedği gibi TV etrafında manyetik alan yayan (trafo, hoperlor , mıknatıs vs. ) va ise bu tip sorunlar olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: i386

Monitorlerde degaussing var , TV lerde var mıdır bilmiyorum. TV tamircilerinde daire şeklinde , bir ucunda priz olan bir alet vardı bu iş için. Daireyi ekranın ortasına dayayıp bu tip problemleri hallediyorlardı diye aklımda kalmış. Arkadaşların dedği gibi TV etrafında manyetik alan yayan (trafo, hoperlor , mıknatıs vs. ) va ise bu tip sorunlar olabiliyor.

o dediğin cihaz solenoid bir bobin
    aynı işi bi mıknatısda görür bozuk olan völgeye bozuk bir hoparlör tut düzeleceğini görürsünüz...
  • arkadaşlar gelişmiş tvler her açılıp kapandığında otomatik olarak sıfırlama yapmakta arkadaşımız öncelikle manyetik alanın kaynağını bulsun (varsa eğer) tv yi bi kaç kere açıp kapadığında düzeleceğine inanıyorum eğer düzelmezse 2. ve ya 3. seçenekler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu işlerde bi uzman olarak olaya el koyuyorum arkadaşlar...
    murad4433 arkadaşımızında söle diği gibi tv nin yakın bölgesinde manyetik alanı yoketmek gerekir ve sonrasında tv yi anahtardan kapatarak takriben 10dak. sonra açtığımızda kenarlara dağılmış olan renk toplanması gerekir eğerki renkte bir değişiklik yok ve halen aynı bölgede duruyorsa bu demektirki
    1:tvnin etrafında halen bir manyetik alan mevcut
    2:tvnin DEĞAUS devresi çalışmamaktadır (bu genelde PTC) arısası olur
    3:zayıf bir ihtimalde olsa tvnin tüpü (ekran) daki iç elekte manyetik alan oluşmutur ve çözümü tüpün yenisi ile değişimidir.
    yine murad4433 arkadaşımızın yanlış olduğu bi konuvarki kesinlikle bu yöntemi biz tamirciler uygulamayız ve tavsiyede etmeyiz... tvnin tüpüne (ekranına) mıknatıs yaklaştırmak 3. maddede yazdığım gibi mıknatıstan dolayı iç eleğin geridönüşü olmayan (nadiren düzelmeler görülür) bir manyetik alan oluşmasına sebep olur kesinlikle butip denemelerde bulunmayın tamirciye vereceğiniz 20,30 ytl den kaçerken tüpün yenisi ile değiştirmeye gitmeyin size Bay_x tavsiyesi...

• Ok. fikirleriniz sağolun arkadaşlar.

ama ben sadece Manyetik alanlardan uzaklaştırmayı deneyebilirim.

Diğer anlattıklarınızı ben yapamam.

En iyisi tamirci.

Kolay gelsin
  • arçelik marka 70 ekran televizyonda aynı arıza meydana servis kapatıp açın geçer dedi! Ptc soğumuyo dolayısıyla demanyetize devresi hatalı çalışıor dedi! kapatıp açtık düzeldi!
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimkibudeli

arçelik marka 70 ekran televizyonda aynı arıza meydana servis kapatıp açın geçer dedi! Ptc soğumuyo dolayısıyla demanyetize devresi hatalı çalışıor dedi! kapatıp açtık düzeldi!

Ben hergün kapatıp açıyorum...!
  • stand-by düğmesini kastetmiştim! bizim evde o hep açık olur normalde!
  • Stand-by da ptc soğur devrede kalmaz...
    quote:

stand-by düğmesini kastetmiştim! bizim evde o hep açık olur normalde!
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Stand-by da ptc soğur devrede kalmaz...
    quote:

stand-by düğmesini kastetmiştim! bizim evde o hep açık olur normalde!

bu işlerde bi uzman olarak olaya el koyuyorum arkadaşlar...
    murad4433 arkadaşımızında söle diği gibi tv nin yakın bölgesinde manyetik alanı yoketmek gerekir ve sonrasında tv yi anahtardan kapatarak takriben 10dak. sonra açtığımızda kenarlara dağılmış olan renk toplanması gerekir eğerki renkte bir değişiklik yok ve halen aynı bölgede duruyorsa bu demektirki
    1:tvnin etrafında halen bir manyetik alan mevcut
    2:tvnin DEĞAUS devresi çalışmamaktadır (bu genelde PTC) arısası olur
    3:zayıf bir ihtimalde olsa tvnin tüpü (ekran) daki iç elekte manyetik alan oluşmutur ve çözümü tüpün yenisi ile değişimidir.
    yine murad4433 arkadaşımızın yanlış olduğu bi konuvarki kesinlikle bu yöntemi biz tamirciler uygulamayız ve tavsiyede etmeyiz... tvnin tüpüne (ekranına) mıknatıs yaklaştırmak 3. maddede yazdığım gibi mıknatıstan dolayı iç eleğin geridönüşü olmayan (nadiren düzelmeler görülür) bir manyetik alan oluşmasına sebep olur kesinlikle butip denemelerde bulunmayın tamirciye vereceğiniz 20,30 ytl den kaçerken tüpün yenisi ile değiştirmeye gitmeyin size Bay_x tavsiyesi...

• ya arkadaslar bızım televızyonda oyle renkler gıttı mıknatısla yuzlerı normale cevırdım dıger yerler hep rengı kacık sımdı yenı tv aldık dun ama ondada aynı sorun var rengı kacık acaba neyden kaynaklı scap aldık anten sanırım duzeldı ama yınede acarken öyle renk gıdıyo sonra duzelıyor uydu cıhazın dan yada uydu kablolarından olabılırmı
  • arkadaşlar ütü ilede yapabilirler ütüyü fişe takın tvnin arızalı yerinde değdirmeden gezdirip anında geriye bir kol mesafesinde çekin
  • Selam arkadaşlar.
    Konu ile alakası yok fakat gene tv arızası oldugundan form'da kalabalık yapmamak adına bu konunun altına eklemek istedim kusura bakmayın.
    Bende bir tane 80 ekran olması lazım eski tüplü bir televizyon var.Vakti zamanında arızalandı ve tamire gördü.Şimdi ise tv yi izlerken birden görüntü gidiyor ve mor bir ekran geliyor.Türk usulü tamir dedigimiz iki osmanlı cekince televizyona tekrar görüntü geliyor.Bu arada görüntü gittiginde ses hala gelmekte.Acaba sorun ne ile ilgili olabilir,elektronik tecrübem var kendim tamir edebilirmiyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Selam arkadaşlar.
    Konu ile alakası yok fakat gene tv arızası oldugundan form'da kalabalık yapmamak adına bu konunun altına eklemek istedim kusura bakmayın.
    Bende bir tane 80 ekran olması lazım eski tüplü bir televizyon var.Vakti zamanında arızalandı ve tamire gördü.Şimdi ise tv yi izlerken birden görüntü gidiyor ve mor bir ekran geliyor.Türk usulü tamir dedigimiz iki osmanlı cekince televizyona tekrar görüntü geliyor.Bu arada görüntü gittiginde ses hala gelmekte.Acaba sorun ne ile ilgili olabilir,elektronik tecrübem var kendim tamir edebilirmiyim acaba?

Tüpün Arkasındaki Karta Baştan Aşşa Lehim Geç Sonrada PTC ADLI PARÇAYI değiştir renkler düzelir herşey normal çalışır ozaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.