Selamlar, 1- Aşağıdaki donanımlarla bu filmi nasıl oynatabilirim ? 2- Nelere ihtiyacım var ? (converter kablo, codec vs.) 3- Aşağıdaki donanımlarla BluRay ve Remux arasındaki farkı alabilir miyim ? İzlenecek film(REMUX - 131GB)
İzlenecek film(BluRay - 27GB)
DONANIM İzlenecek ekran
TV'ye görüntüyü aktarabilecek ekipmanlar
|
Televizyonda 4K filmi nasıl izleyebilirim ? Remux mu ? BluRay mi ?
-
-
Selam ,
sorularınıza şöyle cevap vereyim bir arşivci olarak ;
1- Aşağıdaki donanımlarla bu filmi nasıl oynatabilirim ?
mevcut donanımınızla bu filmleri oynatabilirsiniz ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum.
(PC -> AMD Ryzen 5 1600 İşlemci, 16GB Ram, SSD, Radeon RX570 Ekran kartı, Asus Prime B350M-K Anakart)
mi box u sallayın , tv üzerinden de oynatabilirsiniz filmi ssd ye atıp lakin tv nizin desteklememe ihtimali olabilir.
2- Nelere ihtiyacım var ? (converter kablo, codec vs.)
k-lite mega codec üzerinde koşulan media player classic işinizi görür. birkaç ayar yaparak iyi görüntü alabilirsiniz.
3- Aşağıdaki donanımlarla BluRay ve Remux arasındaki farkı alabilir miyim ?
yani bu kombinasyonu tam bilebilmek için sizin denemeniz gerekiyor.
remux denilen şey filmin diskten ham hali olarak sunuluşudur.
altta ikinci koyduğunuz ise x265 codec ile kodlanmış halidir zaten ebatın ne kadar düştüğünü görüyorsunuz.
projeksiyon tarzı birşey olmadığı sürece şahsi fikrim x265 hdr de işinizi fazlasıyla görür arşivci değilseniz tabi.
ben genelde rarbg den 10bit riplenmiş küçük ebatlı x265 leri arşivliyorum bana yetiyor.
bendeki donanım :
tv
samsung 40ku7000 4k hdr
pc
gigabyte z270 hd3 - intel i5-7400- 16gb ddr4 2400 ram dual - zotac nvidia 1060 6gb
-
Yanıtınız için teşekkür ederim.
1- Mevcut donanımda oynatırken, ekran kartı üzerinden ses doğru bir şekilde aktarılır mı ?
2- SSD'den oynatır muhtemelen ama Remux indirirsem usb bağlantısı yavaş kalır diye korkuyorum aslında. BluRay'i oynatacaktır tahminim.
Arşivci değilim ama LOTR u bi yerlere arşivlemek istiyorum aslında sürekli indir altyazı ayarla falan zor geliyor.
Remux ve BluRay i indirip ikisini de denerim bu haftasonu, bir şeyler çıkmazsa.
-
tv oynatmazsa h264e convert edersiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 5 Nisan 2021; 10:51:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı filmin remux versiyonunu usbden oynattım sıkıntı olması. M2ts formatı olsaydı sıkıntı cıkabilirdi. Özellikle dolby vision ve dolby tru hd ile izleyin o filmi sizi tatmin edecektir. ayrıca arka plan görsellerinde sıkıştırılmıs filmlerde farkını göreceksiniZ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 5 Nisan 2021; 11:12:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Haftasonu biraz kurcalayacağım bakalım. LG SPK8 alabilsem daha mutlu olacağım ses konusunda :)
-
Bir filmi indirdikten sonra convert edecek kadar diskte yer kalmaz :D 240 gb ssd ve birde harici 250gb T5 ssd var :) Ama tavsiyeniz için teşekkür ederim sonrası için aklımda.
-
Merhaba, ssd 'den takılmadan oynatıyor, bu içimi nasıl ferahlattı anlatamam. Fakat "bu video ses desteklemiyor" hatası verdi. İndirdiğim torrent dosyası ile mi alakalı ? Şimdi ses dosyasını convert mi etmek lazım yoksa başka bir torrent mi bulmak lazım ?
-
Bir tane harici harddisk alıyosun, USB ile televizyona takıyorsun, izliyorsun.
Veya yanına laptop koyuyorsun, hdmi ile televisyona bağlıyorsun, o şekilde izliyorsun.
Merhaba, ssd ile usb'den bağladım. Fakat "bu video ses desteklemiyor" hatası verdi. Bir üstte bununla alakalı görsellerde attım.
-
Amazonda çok pahalı olduğu için torrente yönelmiştim fakat bugün Apple TV'de de olduğunu görünce oraya yöneldim. codec, ssd, hdmi falan gerek kalmadı. Tanesi 18 lira, istediğim zaman tv den açar izlerim direk. 4K Dolby vision dolby atmos yazıyor altta. Sanırım iş görür.
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Diğer filmler için çok yardımcı oldu. Bu film özelinde Apple TV daha uygun görünüyor.
-
Rarbg candır :)
Galiba indirdiğiniz filmdeki ses dosyası dolby true hd ve tviniz açmadı genelde cogu tv desteklemiyor bu ses formatını zaten
dostum bluray olan versiyonun nerden indirdin. bende indirmek istiyorum.
-
Apple TV ile çözüme kavuşturmayı ümit ediyorum, umarım iyi bir performans alırım.
-
Veronicaa Rarbg demiş.
Ben remux olanı indirdim zamunda'dan, bluray olanı da vardı. Rarbg'yi dün lotr için araştırma yaparken öğrendim, daha iyidir muhtemelen burası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ralthinYanıtınız için teşekkür ederim.
1- Mevcut donanımda oynatırken, ekran kartı üzerinden ses doğru bir şekilde aktarılır mı ?
2- SSD'den oynatır muhtemelen ama Remux indirirsem usb bağlantısı yavaş kalır diye korkuyorum aslında. BluRay'i oynatacaktır tahminim.
Arşivci değilim ama LOTR u bi yerlere arşivlemek istiyorum aslında sürekli indir altyazı ayarla falan zor geliyor.
Remux ve BluRay i indirip ikisini de denerim bu haftasonu, bir şeyler çıkmazsa.
bence oynatır sesi de hdmi üzerinden aktarır ama tv çözemeyebilir ona net birşey diyemem teknik açıdan ac3 ve bazı dts leri çözüyor lakin her halükarda aktarır.
usb 3 desteği varsa remuxları eğer tv nin cpu su kurtarırsa bence takılmadan kurtarır diye düşünüyorum denemek lazım.
mesajı yeni gördüm kusura bakma.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ralthinMerhaba, ssd 'den takılmadan oynatıyor, bu içimi nasıl ferahlattı anlatamam. Fakat "bu video ses desteklemiyor" hatası verdi. İndirdiğim torrent dosyası ile mi alakalı ? Şimdi ses dosyasını convert mi etmek lazım yoksa başka bir torrent mi bulmak lazım ?
pc de sesi ac3 e convert et masraf etmeye gerek yok.
muhtemelen indirdiğin ses dolby truehd ve dts dir benim tv de desteklemiyor yani aktif olarak çözen tv yok gibi birşey premium seriler lazım.
İnviska ile sesi çıkart ve basit bir converter ile çevir mühim olan videoyu çözmüş olması ses için tekrar indirmeye gerke yok bence..
-
Mekanizma nasıl çalışıyor bilmiyorum ama ses için direk ses sistemine gitse belki sorun kalmayacak :)
Lotr'u artık appletv den satın aldım ama izlersem daha küçük filmler için bu ipuçları lazım olabilir, teşekkür ediyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ralthinMekanizma nasıl çalışıyor bilmiyorum ama ses için direk ses sistemine gitse belki sorun kalmayacak :)
Lotr'u artık appletv den satın aldım ama izlersem daha küçük filmler için bu ipuçları lazım olabilir, teşekkür ediyorum.
Sayın hocam,
ilk olarak mkv uzantılı filmlerin ses ve video kısımlarını gösterip içinde gereksiz sesleri de kaldırabileceğimiz sonradan ses ekleyebileceğimiz mkvtoolnix programına ihtiyacımız var.
https://www.fosshub.com/MKVToolNix.html
burdan edinebilirsin. kullanımı basittir filmi seçtikten sonra video ve audio larda tik kısımları olan yerlere göre filmi tekrardan birleştirebiliyoruz. Mesela sen dts hd leri kaldır.
bu sitede her türlü ac3 uzantılı sesleri bulman mümkün ben serinin ilk filminin ac3 linkini koydum.
burda dikkat edeceğin nokta filmin süresi ile ses uyumlu olsun .
Year: 2001
Duration: 03:48:17
senin film ile bu uyumlu ise indirip birleştirdiğinde direk ses alırsın.
dtshd leri de filmden çıkarırsan aynı zamanda yerden kazanmış olursun zira zaten dinlemek için bunları üst segment cihazlar veya yazılımsal çözen bilgisayar gibi aygıtlar lazım.
yöntem 2
filmi inviska ile kullanmak istediğin sesi dışa çıkartıyorsun.
https://www.videohelp.com/software/Inviska-MKV-Extract
burdan alabilirsin.
ikinci aşamada ise xilisoft video convertor ultimate veya daha profesyonel birşey arıyorsan eac3 gui gerekiyor.
bana sorarsan xilisoft u kullan hem kısa sürer hem çabuk biter.
çevirdiğin ac3 dosyasını yine mkvtoolnix ile filme ekleyip izlersin.
Takıldığın konu olursa sor bildiğim ölçüde yardım etmeye çalışırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X