Şimdi Ara

Televizyonda İzlediğimiz Yarışmaların Gerçek Yüzü! (Dikkat Mağdurluk İçerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
9
Favori
74.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
556 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Eğer bir sözleşme bir tarafa çok yarar sağlıyor diğer tarafı mağdur ediyorsa her ne kadar imzalanmış olsa da hukuken geçerli değildir.ayrıca bir sözleşme TCK'ye uygun olmalıdır.hukukçu değilim ama birkaç örnek vereyim.

Trafik kazası yaptınız ve o an karşı tarafın baskısıyla tüm suçun sizde olduğuna dair imza attınız.ertesi gün ya da birkaç gün sonra mahkemeye başvurduğunuzda o imza geçersiz sayılır,olay bilirkişiye gider.belki o an 5 kişi üzerinize geldi ve korkudan imzaladınız.

Diğer bir örnekse işten istifa ediyorsunuz ve işveren size "tüm alacaklarınızı ödediğine dair" bir kağıt imzalattı.bunun da hukuken geçerliliği yok.alacaklarınızı verdiyse bunu kanıtlamak zorunda.

Verdiğim örnekler bu olayla tam örtüşmüyor olsa da ne demek istediğim anlaşılabilir.sözleşmelerde bu tarz kurnazlıklar yapılamaz.hem koca kanal mağdurların arabasını verirse rüzgar kayadan toz almış olur.korkmayın size bir şey olmaz.
    kesinlikle katılıyorum. zaten sözleşmeye bakıldığından tüm maddeler karşı tarafa yönelik hiç sözleşmenin diğer ucuna dokundurmuyor. teşekkürler

• Burası Türkiye burada hak aranamaz bilmiyormusunuz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: westberlin

Etik olarak yaptıklarını doğru bulmuyorum ama hukuki olarak bence bir sonuç elde edemezsiniz. Ortada bir akit var: siz yarışacaksınız, kanal bunu yayınlarken reklamdan para kazanacak ve kazandığı paranın bir kısmıyla size ödül verecek. Kanal yayınlamadığı için kronolojik sıra yerle bir oluyor. Mahkemede reytingleri gösterip "biz kazanmadık ki, yarışmacıya ödül verelim" dese haklı çıkacak.

Ayrıca konuyu herkes açık şekilde paylaştığınız için sizin tavrınızla ilgili de yorum yapma hakkım olduğunu da düşünüyorum. Açıkçası sizi de samimi bulmadım, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, 10 aile birlikte hareket edip açarsınız davanızı. Aranızdan bir aile dava açmış, siz de bakalım ne olacak diye geri plandan izliyorsunuz. Nasrettin Hoca misali adamı göndermişsiniz padişahın karşısına. Diğer nokta da mailleştiğiniz beyfendi, ben kendisini gerçekten taktir ettim, size içtenlikle elindeki bilgiler ışığında cevap vermiş. "Kanal yönetimiyle görüşün" diye sizi sallamak yerine nezaket göstermiş ama siz adamla yazışmalarınızı burada ifşa etmiş, yetmemiş adamın samimiyetini sorgulamışsınız. İşte insanoğlu kendi çıkarını gözetirken karşısındakini böyle sallamıyor. O dava açan ailenin en kısa sürede kazanıp aracını almasını, diğer hakkını aramaya çekinip bu ailenin sonucunu bekleyen siz ve diğer 8 ailenin de uzun yıllar uğraşmanızı temenni ediyorum.
    Değerli yorumun için teşekkür ederim. şimdi öncelikle bana karşı bulunduğun bir itham ile başlayacağım cevabıma; konuştuğum kişiyi ifşa etmedim, ifşa etmek bir kişiyi olayın tüm çıplaklığı ile birden fazla kişiye sunmak ve burada bu kişinin bilgilerini de açıklamaktır. Fark ettiyseniz beyefendinin resimlerini ve ismi dışındaki her şeyini de kapattım.

2. olarak ben beyefendiye gerçekten buradan da teşekkür ediyorum, tek ulaşım sağlayabildiğim, tek düzgün cevap alabildiğim kişi oldu, ama cevap aldım diye de söylediklerinin doğruluğunu sorgulamayacak değilim. pek çok yerde kendi ile çelişmiş çünkü buraya koyma sebebim de buydu, sizce gerçekten samimi mi? size samimi geliyor mu diye?

son olarak bir arkadaş dava açtı dedim, biz açmadık, onu bekleyeceğiz gibi bir şey söylemedik kendi hayal dünyanızda ürettiğiniz bir kurgudan ibaret bu yukarıdaki yazıma bakarak. arkadaş davayı açtı zaten dava muhtemelen 2 yılı geçecek, demek ki tanıdığı güvendiği bir avukat varmış, bizim yok, anlatabildim mi bilmiyorum. araştırma halindeyiz şu an.

en son yaptığınız temenni de gerçekten çok acımasızca ve içinizdeki nefret ve kötülüğü gözler önüne seren cinsten. sanırım böyle bir durumdan daha önceleri yaranız var.

yine de yorum yorumdur, teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

sözleşme maddelerinde 17-18-19-20.madde ortada yok o kadar da 17.madde bizi etkiliyor demene rağmen dikkatle aradım , o maddelerin olduğu resmi kaldırdın sanırım?
    Var hocam 4. resimde atladınız sanırım o resmi.
  • Arkadaşım bu nu twitter filan yay heryere

Milletin sırtından para kazanmasın şerefsiz adamlar

Kaldı ki kanunlar bu tür olaylarda sizden yanadır sen 5 dakika kala imzaladığını söylersin kata külleye geldiine ikna olur mahkeme
    Kazanırsınız diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 27 Eylül 2018; 13:38:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srondad kullanıcısına yanıt
    Ben forum kültürüne uygun olarak fikirlerimi beyan ettim, siz de beyan etmişsiniz teşekkür ederim. Daha önce herhangi bir yarışmaya katılımım olmadı ve buna bağlı olarakta bir mağduriyetim söz konusu değil. Arkadaşın güvendiği avukata vekalet vererek 10 aile dava da açabilirdi bundan da bilginiz olsun. Yazdıklarımın ve temennimin sonuna kadar arkasındayım. Etik olarak uygun olmamış kanalın yaptığı, bunun için adınıza üzüldüm, fakat bana göre hukuksal açıdan mağdur değilsiniz. İyi günler diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

Merhaba hocam öncelikle şunu söyleyerek başlamak istiyorum ki hukukcu değilim tespitlerimda hatalarım olabilir doğaldır fakat sadece biraz mantık sahibi insanların okumasını istiyorum. Öncelikle bu yarışmaya her kim cagrılırsa cagrılsın gider burada gitmem etmem felan diyenlere bakmayın açlıktan agızları kokuyo hepsinin.

Siz bu yarışmaya cagrılırken aklınızdaki soru cevap ilişkisi şu şekildeydi gideceğim yarışacağım ve arabayı kazanacağım. Size arabanın teslimatı hakkında bir süre oraya cagrılırken belirtilmedi. Ek olarak yarışmaya başladıgınız an sizn o sözleşmesi oradaki yarışmalarda sakatlık durumlarda olusacak bir hasardan ötürü kanalın bunun üstlenmemesiyle alakalı olması oldukca yüksek ki bana görede öyle ben gelip yarışmaya başlayacak olsam böyle düşünürüm aklımın ucundan araba teslimatı ile alakalı bir kural geçmez. Geçmemelide zaten bu bir yarışma ve ben yarışıp arabamı alacağım.

Bu sözleşme olayı bende biraz abartılıyor ve suistimal ediliyor yani yapılan her sözleşme geçerli mi oluyor ? Ben adamın birisine bu adam beni vururp öldürürse sorun yok şeklinde bir sözleşme imzalatsam adamı çekip vursam mahkemeden berat mı edeceğim yani bir katili bir sözleşme mi aklayacak ?

Peki bu programın yayınlanma şansı nasıl bir sıraya göre yapılıyor örneğin siz katılalı ne kadar oldu ve bunca zaman neden yayınlanmadı ? Yayınlanmasının sebebi nedir fazla komik olmadnız mı sizin kişisel tavır ve hareketlerinizden reyting yapmak mübah oldu da bu adamın kazandıgı arabayı alamaması mı sorun oldu ?

Sermaye eşittir risk bu kadar basit. O televizyon yayıncısıda bir yatırımcı ve dur kardeşim önce ben parayı alıyım da bir sana sonra öyle demerim şansı yok. Bugün bir yerde işci olarak çalıştınız fabrikada 3 ay maaşınız ödenmedi firma sahibi diyebiliyor mu ya benim giden mallar gümrükte sorun oldu zaten yolladıgımız adamda almadı veya mal gidince maaşını öderim siz kar zarar ortagımısınız bunları düşünüp bekleyeseniz. Siz yarışmacısınız kardeşim yarışmayı kazandınız arabanızı alacaksınız gerisi sizi hiç alakadar etmez. Mahkemeler sadece hukuk değil bazende vicdanı karar verirler hakimlerin buna hakkı var.

Allah bilir kaç kişi böyle yarışmaya çağrıldı da bu şekilde mağdur edildi insanları domatesin iyisi gibi seçip mi araba verecekler. Adam kalkmış gelmiş yarışma kuralları gereğince yarışmış rakibini yenmiş arabayı kazanmış bu kadar basit. Ne yani şimdi o yayıncı program bu insanlara kazanılan araç 10 sene sonra teslim edilecektir diye madde koysa geçerli mi olacak ?

Bırakın allah aşkına ya bir sözleşme tek tarafın şartlarını koruyor öteki tarafı yok sayıyorsa geçersizdir.
    Hocam gerçekten mükemmelsiniz

konuyu yargıya taşırsak bizzat bu yazıyı okumak istiyorum hakime :)

sorunuza cevap vereyim, biz 2016 aralık ayında yarıştık fakat 2017 haziranda çekilen bazı yarışmalar yayınlandı ve arabalarını da aldılar bunu biliyorum. yani reyting olayı kesinlikle var, sıra ile gitmiyor, hangisi daha çok reyting yapacaksa ona göre alıyorlar cımbızla.

tek bir yorumunuzda şu ana kadar okuduğum tüm yorumlara cevap niteliğinde yazı yazmışsınız. takdire şayan.

• quote:

Orijinalden alıntı: qqyyxx

Bende diyorum bu ülkede tosuncuklar, hattın terör hattına karışmış getir 250 gramcılar nasıl barınabiliyor. Demek şaşırmamak lazımmış. Kusura bakma yazını tamamen okudum, bizzatihi kendin belirtmişsin 24 saatte 2 yılı atlatmak ne kadar mantıklı geldi size. Sizi tenzih ederim bu yarışmalara katılanların aşırı radikal olduğunu düşünmekteyim.
    Yapmayın hocam allah aşkına, yarışmalardan ödül alan tonlarca insan var. bu sizin bahsettiğiniz dolandırma olaylarından çok çok farklı. bu yarışmadan araba alan bildiğim sadece 10 tane çift var, internette bulduğum.
  • Etik denen kavramdan habersiz bir yapım şirketi ve malesef olayın heyecanı ile karda kışta yola dşüp giden bir çift. hayrına up
    yanlız hocam mahkemede karda kışta canımı tehlikeye atıp gittim demeyin. arabada uyuyakalmanız durumu bence sizin imajınızı zedeliyor
  • onur kırıcı bir program... insan eşini , mahremini nasıl millete sergiler ve rezil eder ki. Allah göstermesin

• srondad kullanıcısına yanıt
    Yargıya taşırken "Alacak Davası" olarak hak talep edemeyeceksin çünkü yazılı sözleşme bağlayıcı niteliktedir. Öncelikle tavsiyem yapımcı firmanın kanal D ile bölüm başına mı anlaşma yaptığı (Çekimlerin olduğu dönemde anlaşmanın ve çekilen bölüm sayılarının yeterlilik düzeyinin ne olduğu) öğrenilmeli. Burada izleyeceğin yol maddi - manevi tazminat adı altında bir şeyler koparabilirsiniz. Ama yazılı yargılama olacağı için bu işi bilen avukat ya da sizin araştırma yapmanız gerekli Kanal D ve Yapımcı firmalardan istenecek belgeler davanın seyrini belirleyecektir. Emek ve mesainize binaen yaşadığınız zorluğa binaen ücret talebinde bulunabilirsiniz ( Çekim için herhangi bir ücret almadıysanız ya da talep etmeyeceğinize dair evrak imzalamadıysanız) ulaşım için ücret talebinde bulunabilirsiniz bunları kalemlendirebilirsiniz, Ayrıca madem ki yayınlanma ihtimali olmayacak ( Bölüm başı anlaşma için yeterli sayının üzerine çıkılmış çekimler için ) manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. bu iş masraflı olur ama hakkettiğiniz araba değerinin tamamını belki alamazsınız ama yine de keyiflerini kaçırabilir rahatsız edebilirsiniz.

Hukuk kısmından önce de Savcılık aşamasına başvurabilir kişilerinin dolandırıcılık yaptığını evrakı okutmadan baskı altında imza attığınızı bunun nitelikli dolandırıcılık olduğuna dair kovuşturma başlatabilirsiniz ama buradan çok bir şey koparabileceğinizi zannetmiyorum olur da koparırsanız zaten buradan alacağınız karar Araba parası demek hem de faizi ile birlikte.

Dava açarken bütün emsal kararları (Yerel Mahkeme - İstinaf - Yargıtay) toplayıp dava dilekçesi ekinde mahkeme dosyasına sunun. İşiniz zor ama adalet tecelli eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Bugüne kadar mahkemeye vermediniz anladığım kadarıyla ve şimdi yardım istiyorsunuz. Bunun yeri öncelik burası değil. Yani kusura bakmayın ama bu yarışmaya katılacak birileri en azından bu kadarını anlayabilir. Öncelikle ilgili bir avukat bulun kendinize, zaten bu avukat sizi yönlendirecektir :) Burada ancak zaman kaybederdiniz.
    Hocam tüm umutlarımı foruma bağlamadım tabi ki saçmalamayın lütfen :) ben sadece buraya derdimi yazmak istedim, belki bu durumdan müzdarip birileri çıkar, eşi, dostu, akrabası çıkar, daha önce başına gelmiştir, bir şekilde olayın üstesinden gelmiştir, yol gösterir.

açıkçası buraya konuyu açtığımda çok fazla işime yarayacak yorumlar alacağımı düşünmüyordum ama beklediğimden de faydalı yorum yazanlar ve mesaj atanlar oldu. herkese ilgisi için ayrı ayrı teşekkür ederim.

• bu da yeni moda gorgusuzluk ve hava atma olayi mi? yarismaya katildik ayyyy meshur olduk amma da onemli birsey yapmissin ya saygidan ceketimi ilikledim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dumura Uğrayamayan Adam

onur kırıcı bir program... insan eşini , mahremini nasıl millete sergiler ve rezil eder ki. Allah göstermesin
    Allah başkalarının eşlerine sebepsizce, görmeden bilmeden dil uzatanları da göstermesin inşAllah.

* eşinizi hiç dışarı çıkarmıyorsunuz galiba? sokakta sizin gibi bağnaz, kadınları ve kızları bir sex objesi olarak gören insanlarla dolu siz de gayet iyi biliyorsunuz ki. eşinize bakmıyorlar mı sanıyorsunuz? ya da 1000 kişinin bakmasını kaldırabilirim ama 70 milyon kişiyi kaldıramam mı diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srondad -- 27 Eylül 2018; 14:6:12 >
  • Tamamen aynı fikirdeyim. Akıl alacak gibi değil. Yolda yürürken karşıdan biri karına kızına baksa kavga edersin, fakat bu programlarda maalesef yarışma adı altında tüm türkiyenin gözü önünde olmayacak şeyler oluyor. Yok senin için fesat, yok bilmem ne demeyim. Bizim milletimize böyle şeyler uygun değil. KanalD ve fox gibi kanalların dizileri de programları da hep bu tarz maalesef. Araba dediğin varsın ikinci el olsun, eski model olsun ne olacak yani, büyük şehirde yaşamayanlar için çok da elzem bir ihtiyaç değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HACl

bu da yeni moda gorgusuzluk ve hava atma olayi mi? yarismaya katildik ayyyy meshur olduk amma da onemli birsey yapmissin ya saygidan ceketimi ilikledim
    Pardon tanışıyor muyuz? tanışmıyorsak ismimi cismimi bilmezsen sana neden neyin havasını atayım kardeş? kafan güzelmiş güle güle kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srondad

Pardon tanışıyor muyuz? tanışmıyorsak ismimi cismimi bilmezsen sana neden neyin havasını atayım kardeş? kafan güzelmiş güle güle kullan.

Alıntıları Göster
    forumda hava yapiyorsun sacma sapan bir yarisma programina katilmissin sanki amerikaya gidip film cevirmis print alsam 3 a4 kadar sayfa cikar sirf ilk mesajindan ne issiz adamsin ya cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 27 Eylül 2018; 14:4:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srondad

Hocam durumunuz bir arabayı istemeyecek kadar iyi olabilir fakat bizim durumumuz bu kadar iyi değil. Kaldı ki bu kadar abartılacak bir yanını göremiyorum, çıktık edebimizle yarıştık, kimseyi rezil edecek vs. hareketlerde bulunmadık ve bileğimizin hakkı ile oyunları alarak kazandık. (He evet kendini rezil eden çiftler var mı? var tabi ki. ama onlar var diye diğer kişiler zan altında bırakılmamalı.)

Alıntıları Göster
    Ne evim ne arabam nede doğru düzgün bir işim var. Haliyle ihtiyacım yok demiyorum ama öyle programdan gelicek herhangi bir kazanç istemiyorum. Sizi tenzih ederim. Muhakkak sizin gibi doğru düzgün yarışan , edepli insanlar muhakkak vardır. Ben eksik ifade ettim. Yarışmanın konsepti zaten sizin gibi insanlara pek hitap etmiyor. Yayınlamamaları da bu yüzden demek istedim.

Ama sonuçta hakkınız olan arabayı alabilmeniz lazım. Yayınlamamaları onların sorunu. Sözleşmede her ne kadar yazsada siz üstünüze düşeni yapmışsınız, ortada "yayınlanmama" maddesine dayanmak için mücbir sebep olması lazım zannımca. yani elde olmayan sebepler. Sonuçta böyle bir durum olmadığı içinde bir nevi arabayı kendi istedikleri yarışmacıya verme durumu oluyorki, buda adaletsizlik zaten.

Bence dava açsanız iyi bir avukat ile en azından maddi tazminat almanız olasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HACl

forumda hava yapiyorsun sacma sapan bir yarisma programina katilmissin sanki amerikaya gidip film cevirmis print alsam 3 a4 kadar sayfa cikar sirf ilk mesajindan ne issiz adamsin ya cidden

Alıntıları Göster
    Televizyonda İzlediğimiz Yarışmaların Gerçek Yüzü! (Dikkat Mağdurluk İçerir)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dumura Uğrayamayan Adam

onur kırıcı bir program... insan eşini , mahremini nasıl millete sergiler ve rezil eder ki. Allah göstermesin
    Sonuna kadar katılıyorum. Kadın biraz eğilsin hemen off g*te bak diye ağzının suyunu akıtarak izleyenler var. Bunu twitch ortamında bile sürekli görüyorum. Bizim milletteki cinsel açlık seviyesi çok yüksek. Hele bir programda kadın yarışmacı eşine söylediği iğrenç sözler daha beter. "Aşkım beni başka bir erkekle hayal et" diyerek motive ediyordu...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.