Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözleşmede 10Mbit hattın upload değeri zaten 1MBit idi. Superonline bir süre 5MBit upload verdi, sonra da 1MBit'e çekti, olması gereken sınıra yani.

DNS olarak;

Google :

8.8.8.8
    8.8.4.4

OpenDNS

208.67.222.222
    208.67.220.220

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Sözleşmede 10Mbit hattın upload değeri zaten 1MBit idi. Superonline bir süre 5MBit upload verdi, sonra da 1MBit'e çekti, olması gereken sınıra yani.

DNS olarak;

Google :

8.8.8.8
    8.8.4.4

OpenDNS

208.67.222.222
    208.67.220.220

Bu verdiğin DNS ve OpenDNS nin farkı nedir..Yani ben bunlardan hangisini 4TCP deki DNS yerine yazacağım..Yada OpenDNS yi ayrı DNS yi farklı bir yeremi yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

Neden kablo kullanmıyorsun merak ettim

çirkin bir görüntü oluşmaması açısından. ama son çare kablo kullanmak sanırım oyun oynarken. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

quote:

Sözleşmede 10Mbit hattın upload değeri zaten 1MBit idi. Superonline bir süre 5MBit upload verdi, sonra da 1MBit'e çekti, olması gereken sınıra yani.

DNS olarak;

Google :

8.8.8.8
    8.8.4.4

OpenDNS

208.67.222.222
    208.67.220.220

Bu verdiğin DNS ve OpenDNS nin farkı nedir..Yani ben bunlardan hangisini 4TCP deki DNS yerine yazacağım..Yada OpenDNS yi ayrı DNS yi farklı bir yeremi yazacağım

Ana dns adreslerine üstteli Google DNSlerini yazın. Gelişmiş kısmındaki DNS listesinin altına da diğer 2 tanesini ekleyin.

• Ankarada Cebeci de varmı Quicknet ?
  • Zannetmiyorum hocam Cebeci merkezi sayılır, kazı yapmak felan büyük problem.
  • yaw arkadaşlar bir şey sorucam 15 güne kadar fiber internete geçicem verdikleri modem kablosuz modemmi ona göre wireless adaptör alıcam bide ne iyi wireless adaptör hanigisidir kaliteli birşey alım baride ileride sorun yaşamıyım çünkü baya bi download olayım oluyor:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

quote:

DNS olarak;

Google :

8.8.8.8
    8.8.4.4

OpenDNS

208.67.222.222
    208.67.220.220

Ana dns adreslerine üstteli Google DNSlerini yazın. Gelişmiş kısmındaki DNS listesinin altına da diğer 2 tanesini ekleyin.

Torrent sorunum düzeldi Fakat Youtubeden 720p videoyu rahat rahat takılmadan izleyemiyorum anca en düşüğe aldığım zaman sorunsuz bir şekilde donmadan izleyebiliyorum sanırım 360dı...480p de bile takılıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: jeremy81

yaw arkadaşlar bir şey sorucam 15 güne kadar fiber internete geçicem verdikleri modem kablosuz modemmi ona göre wireless adaptör alıcam bide ne iyi wireless adaptör hanigisidir kaliteli birşey alım baride ileride sorun yaşamıyım çünkü baya bi download olayım oluyor:)

Evet verdikleri Pirelli router kablosuz gayet güzel bir cihaz.

Bana kalırsa kablolu olarak kullanmak daha iyi. Masaüstü bilgisayarda kablosuz kullanmak istiyorsaız, USB değil de PCI yuvalarına takılan dahili wireless alıcıları tavsiye edebilirim.
  • Merhaba,

Quiknet'i ilk kullanmaya başladığım zamanlarda, muazzam hızlıydı. Fakat şimdi bürodaki eski ADSL, çok çok daha hızlı bağlantı sağlıyor.

Sebebi nedir bunun bilen var mı???
  • Bağlantı derken, indirme hızını mı kastediyorsunuz yoksa sitelerin açılması felan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 27 Şubat 2010; 16:55:02 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jeremy81

yaw arkadaşlar bir şey sorucam 15 güne kadar fiber internete geçicem verdikleri modem kablosuz modemmi ona göre wireless adaptör alıcam bide ne iyi wireless adaptör hanigisidir kaliteli birşey alım baride ileride sorun yaşamıyım çünkü baya bi download olayım oluyor:)

Evet verdikleri Pirelli router kablosuz gayet güzel bir cihaz.

Bana kalırsa kablolu olarak kullanmak daha iyi. Masaüstü bilgisayarda kablosuz kullanmak istiyorsaız, USB değil de PCI yuvalarına takılan dahili wireless alıcıları tavsiye edebilirim.

bir şey daha sorucam modemi evde istediğimiz yere kuruyorlarmı yoksa sadece kapıda girişte bir yeremi kuruyorlar benim odaya kurarlarsa kablolu kullanırım bende zaten cevapların içinde teşekkürler

• İstediğiniz yere kuruyorlar sanırım. Kablosuz kullanacaklar için kapının girişinde bi yere kuruyorlar, veya tercihen salona kadar felan çekiyorlar kabloyu.

Bizim router salonda duruyor, salondaki prize kadar çekmişler kabloyu sağolsunlar.
  • benim oda evin en sonunda kıllık yapmazlar inşallah gerçi babamda kapı girişi ve salonda istemez benim odaya kurmazlarsa kovar adamları walla:)
  • Bağlamaya gelen arkadaşlara durumu anlatırsanız birşeyler yaparlar sanırım. Antrede biryere koysalar bile ordan odanıza ethernet kablosu çekip sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • arkadaşlar herkes bilmeden atıp tutuyor yok 720p video izliyemiyorum yok bilmemne 480p bile takılıo 10mbit bağlantıyla 360 p izleyebilirsiniz zaten bi videoların bitratetine bakın 360 p ler yaklaşık olarak 800 falan senin zaten sınırın 1280 oda hiç kayıpsız haliyle.480p videonun bitratei senin bağlantının zaten üstünde donmadan açmasına imkan yok 720p yi sölemiyorum zaten.http://www.hizinitestet.com dan hangi hızla ne yapılır kısmına gelin bakın bakalım 10 mbit bağlantıyla ne yapılırda ne yazıyor dvd kalitesinde video izleme burda dvdden kasıt dvdrip onlarında bitratei ortalama zaten 900 falan .
  • Pardon evilboy51,
    Söylediginde aslen bir hata var:
    - Video bitrate i standart değildir. Sıkıstırılan codecte istenilen bitrate değeri girilirse sonuc hem güzel hem verimli olur. Tabi 10mbit gercekten cok iyi bir kalite icin belki zayıflar arada ama yetersiz diyemeyiz. En azından 4gblık ripler 1:30 saatlik filmler olmakta genelde. Bunlar 1280*720 yaklasık cözünürlüğe sahip. Görüntü cok iyi ve bunu sen 10mbit baglantıyla 1 saat gibi sürede indirebiliyorsun. Simdi bunu canlı olarak izlesen bu 1:30 saatlik sey 1 saatte bitiyorken senin download sonrası o zamn 30 dakikalık ekstra izleme zamanın bile kalabilir. Oysaki görüntü hem güzel, ayrıca ses genelde dolby digital 5.1 tercih edilebilir. [Tabi bunun icin video dönüsümünde gercekten kuvvetli hızlı bir pc lazım ki anında kaydı alıp direk olarak islesin ve güzelce sıkıstırsın. Eminim becerebilicektirler bunu zaten]
  • Arkadaşlar forumda bir konu açılmış ama buraya da yazmak gerek diye düşünüyorum.
    Superonline adil kullanım adı altında bir saçmalığa girişmiş durumda.
    http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx
    burada yazıyor ayrıntılı olarak. kısaca telekomunkine benzer ama daha da ağır şartlar içeren bir uygulama.
    quote:

#

15 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Superonline Fiber İnternet hizmetinde, limitli veya limitsiz abone olunan paketin download hızının 5 katı GB kadar download; upload hızının 10 katı GB kadar upload adil kullanım koşulu olarak uygulanacaktır. Fatura dönemi içerisinde adil kullanım koşulu miktarını geçen kullanıcıların hızları bir sonraki fatura kesim tarihine kadar dowload için 512 Kbps, upload için 128 Kbps’ye düşürülecektir. Fatura kesim tarihinden sonra, adil kullanım koşulu uygulanan abonelerin paketleri ilk haline geri dönecektir.

Örneğin; 10 Mbps Limitsiz paketteki bir abonemiz, upload hızı olan 1 Mbps’nin 10 katı olan 10 GB upload ‘u aştığı zaman adil kullanım koşullu uygulaması kapsamında fatura kesin tarihine kadar upload hızı 128 Kbps’ye düşürülecektir.

bu yapılan haksızlığa karşı her üye tepki göstersin lütfen
    hizmet@superonline.net

• saçmalamışlar yaaaa zaten bağlantı hızları rezalette seyrediyor ben anlam veremedim....

2 ay olacak kullanalı ama ben çok şikayetçiyim
  • Arkadaşlar ben ttnet 1 mbitten Fibernet 10 mbite geçmek istiyorum normalde pingim 80-110 arası nasıl bir değişiklik olur pingimde ? Ve 10mbitlik fibernet kullanan speedtest.net frankfurt hızını buraya kopyalayabilirmi
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.