Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PhantomX
    Kotalı tarifeler:
    10Mbps 4GBKOTALI 29TL
    10Mbps 50GB KOTALI 49TL
    20Mbps 8GBKOTALI 39TL
    20Mbps 100GB KOTALI 69TL
    50Mbps 12GBKOTALI 59TL
    50Mbps 250GB KOTALI 99TL
    100Mbps 16GBKOTALI 89TL
    100Mbps 500GB KOTALI 199TL
    10Mbps Limitsiz 99TL
    20Mbps Limitsiz 199TL
    50Mbps Limitsiz 399TL
    100Mbps Limitsiz 599TL

Bugün broşür bırakmışlar akşam aradılar. Broşürde
    10Mbps 4GBKOTALI 29TL
    10Mbps 50GB KOTALI 49TL LİMİTSİZ
    20Mbps 8GBKOTALI 39TL
    20Mbps 100GB KOTALI 69TL LİMİTSİZ
    50Mbps 12GBKOTALI 59TL
    50Mbps 250GB KOTALI 99TL LİMİTSİZ
    100Mbps 16GBKOTALI 89TL
    100Mbps 500GB KOTALI 199TL LİMİTSİZ

Limitsiz görünüyor hızın 5 Katı sınırdan bahsedilmiyor. arayan kişiden bilgi aldım biraz

10 Mbps LİMİTSİZ 49TL (50GB Limitli olduğunu öğrendim) İçin

İlk 2 Ay 9,90 TL
    Wireless Modem ve Kurulum üçreti yok
    ayrıca Kablo olmaması için Masaüstü PC için dongle bedava verebilir dedi.

Fazla incelemediğim için bol bol sordum
    29TL ye 10Mbps 4GB sınırlı Dedi. Bende 1Mbps 4 GB TTnet farkı yok dedim
    Sözleşme var mı dedim 24 Ay dedi

Ama Limitsiz olarak yazan maddelerde 5 katı limit olduğu hakkında bilgi vermedi.

Ve listede alttaki bağlantılar yok
    10Mbps Limitsiz 99TL
    20Mbps Limitsiz 199TL
    50Mbps Limitsiz 399TL
    100Mbps Limitsiz 599TL

Bende bir araştırayım kullanıcı yorumlarına bakayım dönerim dedim derhal DH

Benim için 10Mbps Uygun 50 GB kota olmasa iyi olurdu ama bana rahat rahat yeter (ama hiç olmaması gerekirdi )

Ben 5 yada 10 Mbps 29-39 TL 50GB 100GB kotalı olsa hemen zıplardım. Fakat taahhüt olaylarını sevmem. konuşurken bir soru daha sormuştum
    peki: 24 ay boyunca fiyat sabit mi dedim Cevap: evet kesinlikle artmayacak (buraya dikkat ) azalsada sabit kalacak !!!

3 ay sonra 10 Mpbs 29 TL satsınlar 24 ay 49 TL indirim olmayacak.

Sonuç: Bir kaç konu okudum biraz daha okumaya karara verdim

• Merhaba arkadaşlar,

Fiber internet, İdealtepe Büyüktur Yolu'nda var mıdır acaba? Evin çevresinde birçok site var. Hatta tam karşımızda da Durukent diye bir site var. Acaba bizim apartmanda da olması mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enchanted Metal

Merhaba arkadaşlar,

Fiber internet, İdealtepe Büyüktur Yolu'nda var mıdır acaba? Evin çevresinde birçok site var. Hatta tam karşımızda da Durukent diye bir site var. Acaba bizim apartmanda da olması mümkün müdür?

Arkadaşlar hala bizim siteye gelmedi diyebiliyorsunuz.
    Tamam saygı duyuyorum hızlı falan ama, bizim düştüğümüz hataya siz düşmeyin nolur.
    Aldanmayın telefondaki sözlere. Yarın fiyatıda arttırır hızıda düşürür.
    Kesinlikle güvenilmez bunlara.

50 GB geçmem diyen arkadaşlarda şunu söyleyeyim. Kotayı adamlar tutuyor takip etmek mümkün değil. Hiçbirşey indirmeme rağmen 3 günde 10 GB kotamdan yemişim. 2-3 günde hızımın 512 Kb'ye düşmesi olasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: infra_dark

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşlar hala bizim siteye gelmedi diyebiliyorsunuz.
    Tamam saygı duyuyorum hızlı falan ama, bizim düştüğümüz hataya siz düşmeyin nolur.
    Aldanmayın telefondaki sözlere. Yarın fiyatıda arttırır hızıda düşürür.
    Kesinlikle güvenilmez bunlara.

50 GB geçmem diyen arkadaşlarda şunu söyleyeyim. Kotayı adamlar tutuyor takip etmek mümkün değil. Hiçbirşey indirmeme rağmen 3 günde 10 GB kotamdan yemişim. 2-3 günde hızımın 512 Kb'ye düşmesi olasıdır.

Bunun benim sorumla ne alakası var? Ben sadece var mı yok mu diye sordum. Ayrıca 50 GB geçmem diye birşeyde söylemedim. Mevcut 1mbit ile her ay 100 GB üzeri download yapıyorum. 10mbit 50 gb "LİMİTSİZ" tarifeye geçecek kadar bilinçsiz değilim.

• Adil limiti geçtim ama 10 mbit abonesi olduğum hâlde son 1 aydir pingler 490'ın altını görmedi

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Adil limiti geçtim ama 10 mbit abonesi olduğum hâlde son 1 aydir pingler 490'ın altını görmedi

Eset Nod32 v4 yüklü ise oda yapabiliyor ping problemini haberiniz olsun.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Herhangi bir fikri olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: climanjero

quote:

Adil limiti geçtim ama 10 mbit abonesi olduğum hâlde son 1 aydir pingler 490'ın altını görmedi

Valla o yüklü, hiç aklıma gelmemişti bir deneyeyim ama saçma olur eğer ondansa.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: climanjero

quote:

Valla o yüklü, hiç aklıma gelmemişti bir deneyeyim ama saçma olur eğer ondansa.

problem ondan kaynaklı :)

Programın sol menüsünden "Setup" tıklayın, "Antivirus and antispyware protection" basın, aşağıda "Web access protection" var hemen altındaki "Configure" tıklayıp menüyü açın, tekrar soldaki menüden "HTTP,HTTPS" tıklayın ve "HTTP checking" kutucuğunu kaldırın. bu işlemin sorununuzu çözmesi gerekli.

• @climanjero , gerçekten sonsuz teşekkürler.

Sayende yaklaşık 1 aydır süren bu nalet illetten kurtuldum, aynen dediğin gibi, ayarı yapınca pingler 2-3'ler düştü yahu

Sonsuz teşekkürler dostum
  • merhaba arkadaşlar ,

bende uzun zamandır quiknet kullanıyorum.. binada bir ağbimiz kablosuza şifre koyamamış bende yardımcı olayım dedim ama rezil oldum :( bildiğiniz gibi root şifresi 123 ...... şeklinde gidiyor ama komşumuzda bu şifre olmadı.. yeni modemlerde şifre farklımı acaba bilgisi olan varmı? özelden atarsanız memnun olurum teşekkürler...

arkadaşlar.. sayfayı biraz okuyunca ek yapayım dedim.. superonline da "adil kullanım hakkı" diye bişey çıkarmış.. bütün eski kullanıcılarda bu uygulamaya geçtimi şuanda ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 3 Mayıs 2010; 12:56:04 >
  • tracert 212.175.66.211

run kısmına bunu yazıp bir bursa pinglerine bakabilir misiniz ?

Benim haftada 1 gün 15-20 iken geri kalanında 50 hep. Bursa 50ms ping olmamalı, İstanbul için 5-10ms zaten.

NErden kaynaklandığını bilen var mı ?
  • Kablosuz kanalını nasıl değiştirebilirim acaba Pirelli DRG A226G modemimde?

Çevremde çok fazla quiknet abonesi var. Kanal değiştirmek belki faydalı olabilir diye düşündüm :)

Not: Sonradan buldum. Default olarak 11 gelmiş. 13 yaptım? Bunlardan en uygunu ve sorunsuzu hangisidir nasıl anlayabilirim acaba? 13 mi seçsem 9 mu seçsem neye göre karar vermeliiym yani?

Bir de söz konusu modem için en güncel firmware nedir acaba? Nereden bulabilirim veya elinde olan paylaşabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Designer83 -- 23 Haziran 2010; 0:20:38 >
  • TILGIN modem de port açıyorm, kapalı gözüküyor keşke pirelliyi değiştirtmeseydim ya..
  • İyi akşamlar herkese. Öncelikle ben Batıkent'te oturuyorum. Yaklaşık 2 hafta önce başvuruyu yaptık geri döndüler ve sizin sitede kablo yok dediler. (Ama kayıt olurken Batıkent hatta sitenin adıda kayıtlıydı orda.) Çekeriz sorun değil dediler ama müstakil ev bina değil. Sorun olur mu? Zaten daha gelmediler kuruluma kaç kere aradım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attackers In The Forest
    İyi akşamlar herkese. Öncelikle ben Batıkent'te oturuyorum. Yaklaşık 2 hafta önce başvuruyu yaptık geri döndüler ve sizin sitede kablo yok dediler. (Ama kayıt olurken Batıkent hatta sitenin adıda kayıtlıydı orda.) Çekeriz sorun değil dediler ama müstakil ev bina değil. Sorun olur mu? Zaten daha gelmediler kuruluma kaç kere aradım

Fiber internet müstakil evlere verilmiyor(du). Sizin mahalledeki toplu konutlara / normal apartmanlı sitelere veriliyordur büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 14 Temmuz 2010; 23:26:51 >

• quote:

quote:

İyi akşamlar herkese. Öncelikle ben Batıkent'te oturuyorum. Yaklaşık 2 hafta önce başvuruyu yaptık geri döndüler ve sizin sitede kablo yok dediler. (Ama kayıt olurken Batıkent hatta sitenin adıda kayıtlıydı orda.) Çekeriz sorun değil dediler ama müstakil ev bina değil. Sorun olur mu? Zaten daha gelmediler kuruluma kaç kere aradım

Fiber internet müstakil evlere verilmiyor(du). Sizin mahalledeki toplu konutlara / normal apartmanlı sitelere veriliyordur büyük ihtimalle.

Veriliyor sanırsam ama bu kadarda geciktirilmezki be arkadaş 2 hafta oldu ya 2 hafta dile kolay! Var mı bu kadar çok bekleyen kurulum için acaba?

• quote:

quote:

quote:

Veriliyor sanırsam ama bu kadarda geciktirilmezki be arkadaş 2 hafta oldu ya 2 hafta dile kolay! Var mı bu kadar çok bekleyen kurulum için acaba?

Moral bozmayım ama verilmiyor. Müstakil ev eğer tek evden bahsediyorsak, tek eve zaten fiber kablo çekmez, çünkü fiber modem/router koyması gerekir bu da masraflı ve bu adamların gelişme modeli bu değil. Bakır cat5-6 tablosu ile taşıyorsa da uzun mesafede, uydunet/kablonet'ten pek farkı kalmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Moral bozmayım ama verilmiyor. Müstakil ev eğer tek evden bahsediyorsak, tek eve zaten fiber kablo çekmez, çünkü fiber modem/router koyması gerekir bu da masraflı ve bu adamların gelişme modeli bu değil. Bakır cat5-6 tablosu ile taşıyorsa da uzun mesafede, uydunet/kablonet'ten pek farkı kalmaz.

Müstakil dediğim site, 4 ev birleşik ama bina değil işte. E müstakilde oturupta 100mb internet isteyenlerin suçu ne o zaman? Bağlamamaları yanlış bir durum bence.

• Superonline FTTB yani binaya fiber çekiyor. Müstakil evlere hat çekmeye başlaması olumlu olur, ama şu an yok. Eğer müstakil'e hat çekilirse, dairelerde oturanlara da fiber hattı doğrudan çekilebilir (binanın altından dağıtmak yerine).

Dediğim gibi maliyet meselesi.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.