Şimdi Ara

Temel Bilimlerin Yükselişi... Geleceğe Dair Bir Umut Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2018 : 15.700
    2019 : 14.500
    2020 : 12.800

Koç Üniversitesi (%50) Matematik:

2018 : 24.800
    2019 : 20.100
    2020 ; 18.200

Bilkent Üniversitesi (%100) Matematik:

2018 : 45.700
    2019 : 33.900
    2020 : 29.800

ODTÜ Matematik:

2018 : 46.300
    2019 : 41.700
    2020 : 40.900

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Bilkent Üniversitesi (%100) Fizik:

2018 : 16.900
    2019 : 6.700
    2020 : 4.400

Boğaziçi Üniversitesi Fizik:

2018 : 18.100
    2019 : 15.800
    2020 : 13.500

Koç Üniversitesi (%50) Fizik:

2018 : YOK
    2019 : 26.000
    2020 : 16.700

ODTÜ Fizik:

2018 : 58.900
    2019 : 50.100
    2020 : 35.500

Temel Bilimlerin başarı siralamalarinda görüldüğü gibi yükseliş söz konusu. Bu yükseliş ülkemizdeki kaliteyi arttir mi? Geleceğe umutla bakmamizi sağlar mi?

• tübitak bursu etkisi.ben de bilkent mat düşünmüştüm
  • inşallah daha da artar puanları

2000 yılındaki gibi olur o zaman da çok yüksekmiş
  • Özentilikten yazıyor çoğu. Buralarda okuyunca cernde falan çalışacaklar sanıyorlar. %60lık kesim de the big bang theory izleyip fizik yazıyor. Asıl büyük patlamayı bölüme girince görecekler ama neyse
  • Hocam özentilikten bölüm mü yazılır ?Girmeden çnce iyice bakıyorlardır heralde derslere ve işleyişe kötü sıralamalardan da bahsetmiyoruz sonuçta sırf dediğinizden kaynaklandığını düşünmüyorum. En azından çoğu öyle değildir heralde
  • Ya çok iyi oluyorsun ya da çok kötü ortası yok temel bilimlerin ve kendine katma değer eklemenin en gerekli olduğu bölümler.Üstteki arkadaşa katılıyorum yarısından çoğu ne için yazdığını bilmiyor.
  • Öyle olmayan da çok var ama genel olarak durum böyle. İyi sıralama yaptı diye verdiği her karar mükemmeldir diye bir şey yok. Sonra mecidiyeköyde duvarda boğaziçi fizik mezunundan özel ders verilir ilk 5 ders ücretsiz ilanları görüyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geleceğe dair bir umut değil aksine geleceğin ne kadar kötü olacağını gösteriyor. ülkenin en parlak gençleri sırf yurtdışı imkanından dolayı temel bilimleri seçiyor. eğer temel bilim okuyan biri yurtdışına çıkamaz dese hükümet, tüm temel bilimler en iyi ihtimalle 500 binden alır.
  • Temel Bilimlerin yükselişi gercekten umut verici. Kaliteli akademisyenler/ bilim insanlari demek. Umarim daha da yükselir ve kalite artar. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var.

Bu arada hocam sizi de tebrik ederim. Açtığıniz konular, yazdığınız yorumlarla foruma renk katiyorsunuz. Sizin gibi kullanicilarin olmasi da forumun kalitesini arttıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F752BA8F6 -- 19 Eylül 2020; 18:26:12 >
  • Her temel bilim okuyan bilim insanı oluyorsa ne güzel. Fakat gerçekten isteyenlerden çok sürü psikolojisiyle yazanlar var
  • Ülkemizdeki kaliteyi arttırmaz çünkü yazanların amacı yani yükselişin sebebi doktora ile yurt dışına gitmek yerleşmek. İnsanlar buradan kaçmak için seçiyorlar maalesef ama haklılar sonuna kadar.
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Bu sıralamalardan Temel Bilimler yazan öğrenciler; hedefleri idealleri olan, akli basinda öğrenciler ve iyi yönlendirmeler ile bu bölümlere gittiklerini düşünüyorum. Gelecekte de tabii ki istisnalar olmakla birlikte iyi yerlere geleceklerdir.
  • Haklı olabilirsiniz ama sıralama artıkça idealistlik artmıyor bu bir gerçek. Geçen medipolün reklamında ilk 50’de olan bir eleman bilgisayar ile tıp arasında kaldım diyordu. İllaki sürüye göre hareket oluyor ülkemizde. Bu kadar insan seçiyorsa bir sebebi vardır hesabı. Bu mantalite üniversite,parti vb. seçimleri içinde aynı bence. Umarım hepsi gerçekten hayali olduğu için yazmıştır.
  • Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Faydalı bir tartışma ortamı yaratabiliyorsam ne mutlu bana.
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediginiz seyi yukaridaki okullarin herhangi bir muhendislik dali icin soylese de durum ayni olur ki
  • yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    özellere yok yalnız
  • spidiiiii kullanıcısına yanıt
    nasıl yok.yüzde 100 burslu girince de mi yok?
  • Temel bilimlerle yurt dışı hayalini ilk kez bu konuda okuyorum. Yurt dışı hayali kuranlar, çalışma alanlarının ne kadar sınırlı olduğunu biliyordur umarım. Bilim ve teknoloji alanında ileri olan ülkeler dışarıdan gelen yabancılara, kendilerine karşı silaha dönüşme riski olan uranyum zenginleştirme, ileri genetik gibi alanlarda eğitim/kariyer yaptırmaz.
  • Güncel.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.