Şimdi Ara

Temelim olmadan 1 senede derece yaptım diyen tayfa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
4
Favori
7.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlara OBP'sini soruyorsun 94 diyor, konuyu nasıl çalıştın diyorsun direkt soru çözmeye başladım konu eksiğim yoktu diyor. Ilk netini soruyorsun 90 diyor. Isim vermek istemiyorum ama var böyle bir tayfa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam aralarında 0 temel ile başlayıp 2k sıralama yapan arkadaşım da var gerçi OBP: 67 olduğu için 4k ya atıyor fakat bu tür adamlar da var yani :)
  • Nefret58 N kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam mesela forumdan whywouldnt var 56'dan 110'a cıktı adam. Benim dediğim kişiler de var sadece belirtmek için konu açtım

• Konu eksiği yoksa nasıl temeli olmuyor?

İstanbul Erkek'te okuyan arkadaşım vardı. Robot projesiyle uğraşmaktan bizim gibi derslere çalışmıyordu. Sürekli uyarıyordum. O da sorun değil diyordu. Son iki ay kala sadece deneme çözerek Boğaziçi Bilgisayar'ı kazandı. Çünkü bu adam konuları çok önceden öğrenmişti. Üstelik sınava yönelik değil. Akademik seviyede öğrenmişti. Sınav formatına çalıştı son ay sadece. Sonra da kazandı istediği okulu.

Böyle tipler cidden var ama çok az.
  • Konuma beklerim gerçekten sadece son sene çalışıp bir şeyler başaranlardanım, son seneyi saymazsak 77-78 diploma puanım var. YGS girdim 160 soru üzerinden ilk denemelerimde 70-75 yapıyordum (%50 bile değil) sadece son sene çalışarak da 5 bin yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 26 Ağustos 2019; 22:21:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11. sınıfta 90 tyt 60 ayt yapan çocuk 12. sınıfa geçilen yaz çalışmaya başladım diyor :) vay Okul Çocuğu vay
  • Ben zekiyim TYT 2017 de 10. Sinifta 122 net yaptim sallamasam 4 tane 127 olacakti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NEDEN 1 SENEDE DERECE OLMAZ ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • forumdan ygs de 1.nin röportajı
    İhlas Haber Ajansıyoutube
    YGS Birincisi: "Sınava Hayvan Gibi Çalıştım"
    https://www.youtube.com/watch?v=7q5mPHIgqGI
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Link at da gelelim. Profilini gizlemişsin

• "Temel" mevzusu kisiden kisiye oldukca farklilik gosterebilen bir sey. Kaldi ki insanlar bir seyleri iyi yapiyorsa bu o seye cok calistiklari anlamina mi gelir? Bence bu bir zorunluluk degil.

Herkesin kafa yapisi/aliskanliklari farkli. Bu denli genis kapsama sahip seyleri siglastirmak mantiksiz bir sey. Mesela ben, 9-10-11 iken disarida basket oynayip kod yazarak takildim, dogru durust ders calismazdim, derslerde uyudum falan. Ancak sene basinda TYT netlerim uc basamakli geliyordu. Dahi miyim? Hayir. Ancak sinav mantigi/mufredati bana son derece yatkindi, dusunup yapabiliyordum. Butun mesele bu.

Mesela AYT netlerim 50 civarindan basladi, sinavda hos bir netice elde ettim. Gecmiste cok mu calistim? Hayir, olimpiyatlara calismaktan yalnizca son birkac ay ders calisabilmistim oysa. Ne yani, ben yalanci miyim?

Dedigim gibi, bunlar son derece subjektif seyler. Insanlari sacma sapan seylerle itham etmek kadar luzumsuz bir sey yok, hele ders/sinav gibi tamamen mantalite/sans etrafinda yasayan kavramlar icin. Burada ayrica kisiden kisiye degisen "iyi net" ve "temel" dusuncesi var ki, bunu dusunme gorevini sizlere birakiyorum.

Sinava mi hazirlaniyorsunuz? Garantiye almak icin bos soru cozmeyin, zor soru cozun, bol soru sorun.

Selamlar,

Talip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daten

Konu eksiği yoksa nasıl temeli olmuyor?

İstanbul Erkek'te okuyan arkadaşım vardı. Robot projesiyle uğraşmaktan bizim gibi derslere çalışmıyordu. Sürekli uyarıyordum. O da sorun değil diyordu. Son iki ay kala sadece deneme çözerek Boğaziçi Bilgisayar'ı kazandı. Çünkü bu adam konuları çok önceden öğrenmişti. Üstelik sınava yönelik değil. Akademik seviyede öğrenmişti. Sınav formatına çalıştı son ay sadece. Sonra da kazandı istediği okulu.

Böyle tipler cidden var ama çok az.
    Hocam bu biraz uç bir örnek ya. Tabii ki bir başarı ama iel gsl gibi okullarda okuyan birisi sadece dersleri dinlese 10k yapar zaten. Olimpiyatçılar, arkadaşınız gibi akademik seviyede öğrenen kişiler deneme çözse yeterli oluyor zaten onlara çocuk oyuncağı gibi geliyor. Ama %5 ve altı dilimlerdeki okullarda okuyan öğrencilerin temeli olmadan 1 yılda derece yapması zor.

• Yalan aöylüyolar

• otaliptus O kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 27 Ağustos 2019; 0:10:4 >
  • Hocam böyle bişey çok zor.Tytde ilk denemesinde 90 net yapan bir adamın temeli hayli hayli vardır zaten.Ha düşük netle başlayıp da iyi net yapan adam da vardır ama binde bir anca.Böyle diyen adamların çoğu bakın ben zekiyim 1 senelik çalışmayla derece yaptım diye ilgi çekmeye çalışan tipler.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Nelere, nasıl, nereden çalıştığını öğrenebilme imkanımız var mı hocam?

• Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Sorarım ama lisedeyken Serway fizikten fizik çalışıyordu. O yüzden piyasadaki kitaplara hiç baktığını sanmam. Calculus için Stanford videoları izlerdi.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Kafamda benzer planlar var hocam. İlk önce temeli sağlamlaştırmak istiyorum ama. Hazırlık okurken deneyeceğim. Umarım başarılı olurum.

• Wilter kullanıcısına yanıt
    Bu konularda hemfikiriz zaten. Ancak avam insanlarin sanki en temel haklariymiscasina bu denli rahat bir sekilde insanlara hakaret edebilmesi oldukca sinir bozucu. Genelde her sey calismaya bakiyor, bilindigi gibi. Olay bundan ibaret.
  • Temelsiz eada ilk 3-4k sayısalda ilk 15kyı bi senede yapmak imkansız. Ya yapan adam aşırı zekidir ya da temelim yok dediği tytye 60-70le başlamaktır. Yani temel olan derslerden bi 30 ar görüyordur zaten üzerine çalışa çalışa girer bu derecelere ama temelim yok der. İnsanlar temeli olmamayı 60 netle başlamak sanıyor. Bu temeli olmamak değil, tabi ki iyi bi net değil ama temel bu demek zaten. İşin zemini yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 27 Ağustos 2019; 15:46:24 >
  • Hocam bu bir iki kişi değil bu tyt ayt forumunun %95'i. Hepsine soruyon adam temelim yoktu diyor bir bakiyon en baba liselerden 90 üstü obp ile çıkmış. Bu forumun bu kısmına girmeyecen, ben zaten taa 2015 te pc donanımlarıyla ilgili konuşabilmek için üye olmuştum. Böyle dediği/dediğin gibi takılan tiplerin çoğu buraya sırf tyt ayt kısmı için üye oluyor 1 sene sonra daha ugramiyor zaten. Burda habire ego tatmini yaparlar adam akilli yardim edenlerin sayisi ego kasanlara gore az.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.