Şimdi Ara

TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arjantin terör sorunuyla başı dertte değil. Ayrıca sınırlarında teröre müsade eden devletlerle komşu değil. 4.2 milyon memur sayısını savunduğumdan değil, arjantin kıyas edilecek ülke değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 3 Temmuz 2024; 13:50:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ülkede asgari ücret çok düşük.

ama diğerleri fena değil.

bir öğretmen 1000 Dolar maaş alıyor yaklaşık.

• trmurathan T kullanıcısına yanıt
    1200 dolar alıyor olacak artık

• Yavaş yavaş eskisi gibi normale dönüyor maaş farkları. Her sene asgari ücrete en az %30 zam yapılırken memura emekliye %3-5 verildi, kimse ses çıkarmadı. Şimdi herkes ağlıyor asgari ücrete zam yok diye. Olması gereken bu. Vasıfsız kimselerin aldığı maaşla öğretmen, akademisyen, doktor, memur vs arasında biraz fark olsun. Bir ara öğretmenler asgari ücretten 2000 lira fazla alıyordu sadece, rezaletti.

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünce. Herkes tıp okuyamıyor. Önermen herkesin tıp okuma imkanı olsa geçerli olabilirdi.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

400.000 diyorum ama Milei reis 30.000 tanesini işten atmış şimdiden.

370.000 memur kaldı Arjantin'de.

Birde bunun emekliliğe yansıması var bunca kamu kurumunu aroalik yaparsan gereksiz memur gereksiz emekli olarak devam ediyor .

Önemli olan üretime katkı sağlayan, katmadeger üreten çalışan yaratmak.

Bu arada Askere , polise hiçbir sözüm yok onlar her kuruşu hakederek kazanıyor benim bahsettiğim memurlar kendini biliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alakası yok. Asgari ücret, hiçbir vasfı olmayan insana verilen minimum ücret. Ben herkes okusun doktor olsun, akademisyen olsun demiyorum. Bana göre şu an akademisyen ve doktor maaşı da çok çok az.

Hata bizim insanımızda. İlla herkes okuyacak diye bir şey yok. Okuyan okuduğunun karşılığını en iyi şekilde almalı. Okumayan da gidip meslek sahibi olmalı. Sanayide çalışan genç tanıdığım bir sürü insan var. 18-20 yaşında kalfa çocuklar 40 bin lira maaş alıyor örneğin. 14 yaşında başlamış meslek öğrenmiş adam.

Ya bizim gençler?

25'ine kadar hiçbir işte çalışma, meslek sahibi olma, sadece okul oku, onu da yatarak boş beleş gezerek öylesine bir diploma al. Sonra da gel ben asgari ücrete çalışmam de. Olmaz öyle iş.

• Paralara bak biz boşuna yaşıyoruz anasını satayım . Öğretmenlik gibi meslek yok gençler ,biz büyük bir hata yaptık siz yapmayın. Ne yapıp edip öğretmen olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 3 Temmuz 2024; 14:2:31 >
    TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU

TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU
    TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDUthe european economy since the start of the millennium
    The European economy since the start of the millennium - Share of government employment nearly stable
    https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/european_economy/bloc-4d.html?lang=en

Al bunlarla karşılaştır, ülke nüfusumuz belli. %'sel olarak sen hesaplarsın artık.

Ne yapalım 2 milyon olsun geri kalan 3 milyon da bulsun çaresini di mi.

• Ülkenin bütün yükünü sırtlayan işçilerde 17000₺ aylık maaşla geçinme derdinde.

• Bu kadar memur devletin sırtında kambur maalesef. Gereksiz bi yük. Bazı kurumlarda 1 fotokopiye 5 kişi birden gidiyor. Ellerinden telefon düşmüyor. Memur sayısının azaltılması gerekiyor.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Ee işçi sınıfı tüm dünyanın aksine, türünün tek örneği şekilde sağcı olursa olacağı budur.

AKP potansiyel oy deposu olarak gördüğünden ezim ezim eziyor

Hatırlarım da asgari ücret 4000 lira olduğunda kahvede asgarî ücretliler havalara zıplıyor "reise bir dönem daha oy helaldir" diyordu.

Kahvedeki o herifler şimdi ne düşünüyor acaba ?

Memur kesim zaten AKP'nin sınıfsal ayrıcalıklı kesimi. Hala da ağlarlar

Okul eğitim alınan yerdir. Eğer üniversitede verilen eğitimin gerçek hayatta bir karşılığı yoksa o eğitim sistemi yanlıştır. -ki yıllardır olan da bu. İş dünyası ile entegre edilerek eğitim sistemi yeniden düzenlenmeli. Öğrencilerin karşısındaki masaya biri geçip slayttan konuları okuyup geçiyor. Böyle eğitim olmaz ki. Öğrencilere suç bulmak yerine sistemi eleştirip daha mantıklı çözümler sunmak gerekir.

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

Benim gördüğüm; bizim insanımız, cebine dokunulduğunda bazı yanlışların farkına varıyor.

• Mühendislik doktorluk gibi kariyer mesleklerini saymazsak düz memur da vasıfsızdır. Sokaktaki herhangi bir üniversite mezunu düz memurun yaptıklarını yapabilir. Ancak nasıl bir saçmalıksa özel sektörün iki katı maaş alıyorlar. Şimdi diyeceksinki onlar da çalışsın memur olsun. Bu ülke o kadar memuru besleyebilecek refaha sahip bir ülke değil. Memurun maaşını ödemek için iğneden ipliğe her şeyi vergilendiriyorlar.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Bizler yıllar önce bu sistemin sorunlarını görerek farklı bölümler tercih ettik ve bir yerlere geldik zaten. Hep yanlış anlıyorsunuz dediklerimi. Ben eğitim sisteminin güzel olduğundan falan bahsetmiyorum. Berbat bir sisteme sahip olduğumuzun herkes farkında. Demem o ki, hata yine öğrencilerde. Sistemin böyle olduğunu bile bile neden okuyorsun ki?

Hadi diyelim girdin, okudun. Neden boş beleş bir öğrencilik hayatı geçiriyorsun? Oku, kendini geliştir. Ales, yds puanlarını al, Kpss kas ilk seneden itibaren. Madem vasat bir okula girdin derece yap, fark yarat, dil öğren. Erasmus yap, Mevlana yap. Yazları farklı işlerde çalış, sosyal ağını genişlet.

Ya bunları yap ya da hiç okuma kardeşim.

Ben şu an üniversite yaşında bir genç olsam hiç okumadan bir meslek sahibi olmaya bakardım.

Şu da var, ayrıca ben okuduğum halde 14 yaşımdan beri her türlü işte çalıştım, farklı meslek alanlarında tecrübe de edindim. Bugün işi bıraksam çok şükür bir şeyler yaparım kendi çapımda, hatta kat be kat daha fazla da kazanırım. Ama bunların hiçbirini yapmayan, gidip de 25 yaşında daha eli tornavida tutmamış, iki cam silmemiş, iki müşteri ile ilgilenmemiş adam da asgari ücret az diye ağlamasın bir zahmet. Ülkede tamamen yanlış bir yönlendirme var.

Herkesin aklı fikri bir değil ki. Herkesin ailesinden aldığı eğitim, beslenmesi (aldığı vitaminler, folik asitler vs) bir değil ki. Fırsat eşitliği maalesef az. Hepsini geçelim torpil diye bir şey var. Defalarca sınav soruları çalındı. Gençlerimiz okuyarak doğru olanı yapıyorlar.

Yanlış olan şey ve çok az insanın anladığı şey şu;

Herkes ales males kasmak zorunda değil. Normal bir insanında insani şartlarda (adam gibi) yaşayabilecek kadar kazanabilmesi doğru olandır. Herkes zeki olacak diye bir kaide yok. Herkes derece yapmak zorunda değil. Fakat herkes işte çalışarak kazandığının insani şartlarda olmasını talep etmek zorundadır. Eğer insana değer veriliyorsa bu yapılmalıdır yoksa insanları köle olarak görüyorlarsa kimsenin umurunda olmaz normal insanlar. Kölelik kalkalı 200 yıl oldu aşağı yukarı.

• Emekli boku yemiştir gg wp.

• Periah kullanıcısına yanıt

Toplam istihdam oranı içinde kamunun payı aslında Türkiyede düşünüldüğü kadar yüksek değil. Ama ciddi bir verim sorunu olduğu gerçek. Çoğu yerde 1 kişilik işe 3 kişi var. Özel sektörde insanların çok daha düşük ücretle pestili çıkarken kamuda çalışanlar onlara göre çok rahatlar.

Mesleğiniz eğitiminiz nedir bilemiyorum, lakin aktif çalışma hayatından ve piyasadan uzak olduğunuz fikrindeyim.

Şu an kamudan maaş alan insanları % kaçı vasıflı ? Düz memurlar, veznede, postanede, belediyede çalışanların vasfını merak ediyorum. Hala lise mezunu memur nesil devam ediyor ki bu kadar insanın daha emeklilik evresi olacak. Üniversitenizdeki öğrenci işlerinde, sekreteryada altın günü yapan teyzelerin vasfını yazar mısınız, merak ediyorum.

Türkiye endüstri piyasasında "maaşlı çalışan" olarak çalışan kalifiye teknik elemanın hatta beyaz yakanın maaşı en düşük işçi ücreti üzerinden gider aslında.

Tecrübeli işçi asgsarix1,5 / Kalfa seviyesi hadi asgarix2 / usta asgarix2,5 / ortalama tecrübeli mühendis asgarix3-4, müdür asgarix5-7 v.s. gibi belirlenir piyasada buna uyar.

Eski yıllarda asgari ücret bir kriter değildi belki, vasıfsız elemanlar bile asgari üzeri başlayabilirken son 3-5 senede asgari ücret genel başlangıç ücreti oldu. Diğer konumların maaşlarına da bir çarpan oldu. Problemde zaten bu.

Asgari ücret enflasyonu arttırıyor da 12-15 milyon devletten maaş alan insanın maaşına yapılan ek enflasyona etki etmiyor mu ?

Burada x memuriyeti kıskanmak filan yok, toplum içi adalet beklentisi var. Ortada bir enflasyon kaynaklı gelir kaybı var ise bu her insanda, her vatandaşta var.

Kalifikasyona tekrar gelirsek; Mühendisim, kendi branşımdan mezun kamu mühendisi arkadaşlarımın %10'luk dilimi haricinin şuan çıksalar piyasada tutunamayacağı ve devletten aldıkları maaşın yarısı yahut üzerine çalışabileceği fikrindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 3 Temmuz 2024; 16:13:0 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.