Şimdi Ara

TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu maaşlara kıyasla asgari ücretin 17.000 olması hatta ve hatta emekli maaşının 10.000 tl olması adalet değildir. Tamam hiç iş bilmeyen adamın 50k öğretmen maaşı kadar maaş alsın demiyorum ama el insaf azıcık 23-24k bandına olması gerekiyordu asgari ücretin. 17k gerçekten bu piyasa fiyatlarına göre ev kiraları sabit giderlere göre oldukça düşük ve çalıştıkları ağır koşullar göz önüne alınırsa benim fikrim en az 22-23k maaş olması gerekiyordu bu zam döneminde.

• bunu anlamıyorlar işte mevzu sadece asgari ücret değil. asgari ücret özel sektördeki bütün maaşları etkiliyor. Bugün yeni bir mühendis memur olsa 60k alacak iken özelde o 60k 6-7 senelik mühendislere ancak veriyorlar hatta onuda vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

• Navi kullanıcısına yanıt
    Benm eşim memur ilk işe başladığında 4 asgari ücret alıyordu şimdi uzman 2.5 asgari ücret alıyor asgari ücret hiç olmadığı kadar yüksek dolar bazında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 dakka hastanede ilaç yazdırıp emar randevusu alayım dedim, reçete sistemi çalışmıyormuş.

Çalışmayan sistemi neden kullanıyorlarki?

Sene 2024, nelerle ömrümüz geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret memur maaşının 1/3'ü olduğu zamanlar uzak değil. Makas kapandı pandemi sonrasında. Şimdi eski düzene dönüyor. Doktorlar pandemi süresince ek ödeme ile biraz yırttılar fakat kalan kesimin maaşı kendine yeni yeni geliyor.
    Burada sıkıntı, asgari ücret en vasıfsız adama verilen ücret olması gerekirken, bugün lisans mezunlarına teklif ediliyor. Bir çok alanda başlangıç maaşı olması, yüksek ve kabul edilebilir olduğunu gösterir. Halbuki beğenilmemeli ve yeni başlayan vasıflı mezunlar daha üstü ücretlerde çalıştırılmalıydı. Gelinen noktada asgari ücret standart oldu.

• Sorun hem asgarinin herkese verilmeye çalışılması daha da önemlisi zam sisteminin özelde olmaması. mermurların zam oranı belli enflasyon oranında, asgari ücrete de bu saatten sonra daha düşük bir zam yapmazlar sene sonunda şimdi sene sonu enflasyon %40 oldu diyelim özelde kaç firma çalışanlarına bu %40 zammı yapacak işte asıl mesele orada kopuyor.

• Periah kullanıcısına yanıt

Son paragrafa katılmıyorum.Gözlemlerim genel anlamda tam tersini işaret ediyor.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Fakirlikle terbiye oldular simdi ise aclikla terbiye zamani ohhhhh ohhhh ohhhhh :)

• memurların büyük çoğunluğu çalışmıyor ben beğenmiyorum tavırlarını davranışlarını beğenmiyorum..bu maaşlar çok bence onlara.

• Asgari ucretliler halinden zaten memnun niye tatava yapılıyor anlamadım? 17 bin yetiyor demekki yetmese sesleri çıkardı elbet.

• olum harbi komiksiniz ya. ulan memur olmasa devlet çöker farkında değilsiniz. tipin biri de yukarda sadece sağlık ve askeri personel hariç demiş. TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU  çoluk çocuk forumda birbirinizi gazlayın anca. TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU 

• ben şu "5.5 milyon" memurun listesini atayım da bir soralım Rahmi Bey'e hangi 3.5 milyonunu işten çıkaracakmış? polis sağlık öğretmen işçi dediğin zaman geriye zaten bir şey kalmıyor. sizin yatıyor dediğiniz masabaşı memur SGK'da EYT zamanı akşam evine bile gidemeyen hafta sonları bile çalışan.. onları falan çıkarsın da birbirimizi öpelim emekli olacağımız zaman.

yüksek öğretimi sayma onlar da meb gibi eğitim olsun bir milyon bile yoktur diyorum ben hadi toplayın gelin hangi il müdürlüğünde kaç memur gördünüz yatan bir toplayalım? 7/24/365 robot muyuz biz memurun çalışma mantığı o değildir. devlet ister ki işi düzgün yürüsün bilen tecrübeli olan yapsın gecikme olmasın. hazırda durur memur iş gelince halleder iş yaratacak halimiz yok. bazı zamanlar işler azalabilir e sen dersen ki 365 günde topladım x gün yattın buna gülerim anca.

meb'de deli açık var bügün açıldı iller arası memur yer değiştirme onu da dostlar pazarda görsün diye açtılar göya bayramdan önce açılacaktı. hep bir iki kişi kontenjan. memur yok ki adam istemiyor yer değişimi falan. meb kpss'den açığını kapatamıyor sözleşmeli memur alacak benim niye haberim oluyor da siz burada sabahtan akşama kadar sallıyorsunuz sanki çoluğu çocuğu evlendirmiş işe sokmuş 50 55 yaşında dayılar gibi? daha 30'a girmemişsiniz hayattan bezmişsiniz.

TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU

Kamu İstihdamı - T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı - SBB

TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDUwww.trthaber.com
    MEB'de sözleşmeli personel alımı için tercih dönemi başladı
    https://www.trthaber.com/haber/gundem/mebde-sozlesmeli-personel-alimi-icin-tercih-donemi-basladi-866323.html

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Bence dümdüz 10 milyon yaptım, 10 yıla patlayacağımıza 3 yılda patlayalım ama temiz patlayalım. Bu kadar emekli ve memura alman ekonomisi bile dayanamaz.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

al topla bakalım kaç milyon bunları çıkarsan geriye memur kalmaz dediğim?

şimdi sen tenezzül bile etmezsin ben vereyim yalansa gel şu yanlış de. bazıları da eski veriler bundan daha fazla şimdi muhtemelen bu da benim sayımı azaltacak ama yine de 1 milyon altı hem de baya altı.

Milli Eğitim İstatistikleri - Öğretmen Sayısı (meb.gov.tr)

Türkiye'de yıllara göre polis sayıları (2003'den günümüze) (blogarti.com)

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2022 Yayınlanmıştır (saglik.gov.tr)

ne dedim yukarıda bunları çıkarsan bile geriye memur kalmaz.

öğretmen

121

300

372

394.5

toplam

1187,5

polis

290,23

sağlık

1350,52

toplam

2828,25

1.2 milyon işçileri karıştırmadım. bak haklı çıktım bir milyon bile değildir demiştim burada yıllardır memur aşağı memur yukarı muhabbeti. çıkarın hepsini ellerinizi havaya açın hastalanınca bir şeyleriniz çalınınca can güvenliğiniz kalmayınca kaza falan yapınca çocuğunuzu okutmaya kalkınca yani benlik bir şey yok benim mesleğim var mali müşavirim. onu yapsam şu anki maaşıma çerez parası derim ama kafam götürmedi onun stressini bir yerden sonra yani dayı torpil falan değil müdürün kafayı sıyırıp balıkçılık yapması gibi bir şey benimki. 12 sene hizmet birleştirmesi saydırdım geçen seneden beri emekli de olabiliyorum ama hala TÜİK 21 bilişimci alacakmış başvursam mı tüh bir dil sınavına girseymişim keşke o zaman kesin olurmuş bir kpss ve dil belgesi alayım dursun yani spor değil mi belki ileride yine böyle bir alım olur diyorum. z kuşağı armut piş ağzıma düş yani önceki mesajımda resme bile bakmadığından eminim değil ki memur sayısı hesaplayacaktın bu üç linkten. o yüzden olmazsınız zaten komple.

Toplam istihdam içerisinde kamu istihdamı oranı (2021)

Yukarıdaki ekonomisi bizden kat kat iyi olan ülkelere memur yetiyor ama yıllarca ekonomik krizin içinde olan ve ne zaman bu krizden çıkacağı belli olmayan Türkiye'ye bu kadar memur yetmiyor.TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDU Güncel oranıda buldum "2024'ün ilk çeyreği için Türkiye'deki kamu personeli sayısının toplam istihdamın %16,4'ü olduğunu gösteriyor."

Sayıları alt alta yazıp toplamakla çözdün işi. Eğitim berbat durumda, sağlık hizmetleri berbat durumda, düz memurların durumu malum. Ülkemizde FETÖ terör örgütü sayesinde doktor, öğretmen, polis olmuş insanlar bile oldu. Ben insanların direk kapıya konmasına karşıyım ama en azından ilerisi için işini düzgün yapmayanların, yaptığı işte yeterliliği olmayanlar temizlenmeli. Üniversite mezunu olduğuna inanmayacağın insanlar bu ülkede profesörlük yapıyor.

Eğitim sistemi işsizlik üretiyor. Üniversitelerin yarısı kapansa ülke olarak hiçbir eksikliğini hissetmeyiz. Zorunlu eğitimde yanlış, okumak istemeyen kişileri zorla okula gönderiyorsun, biraz fırlama biriyse arkadaşlarının sağlıklı bir şekilde dersini dinlemesini engelliyor, diğerlerinide okuldan soğutuyor. Teknoloji çok hızlı geliyor, bundan 20 yıl sonra bugün olan çoğu meslekler olmayacak. İnsan gücüne olan ihtiyaç azalacak. Bunu göz önünde bulundurarak eğitim sistemi baştan aşağı değişmeli. Aşağıdaki gibi zoraki öğretmenlik yapanlardan da kurtulmak lazım.

TEMMUZ 2024 MEMUR ZAMLARI BELLİ OLDUforum.memurlar.net
    15 saatten sonrasi ders saati almak istemiyorum - Memurlar.Net
    https://forum.memurlar.net/konu/1397035/15-saatten-sonrasi-ders-saati-almak-istemiyorum.html

Önümüzdeki 10 yılda yapay zeka sayesinde doktorların iş yükü ciddi bir şekilde azalacak. Zaten bazı doktorlar doğru teşhisi koyamıyor, tanıdıklarımdan sürekli yanlış teşhis konulup, yanlış ilaçlar kullandırıldığını duyuyorum. Ciddi sağlık sıkıntısı olanların en az 2 doktora daha muayene olmalarında fayda var.

Ekonomik açıdan bakarsak şuan memurların yıllık maliyeti 100 milyar dolara yaklaşıyor, önümüzdeki yıllarda 16 milyon olan emekli sayısı 19 milyona çıkması öngörülüyor. Bizim ekonomimizin bu durumu kaldıracağını sanmıyorum. Ya ciddi bir yapılanmaya gidip memur sayısı azaltılacak yada önceki yıllarda olduğu gibi memurun alım gücü düşürülecek.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

tamam sen bana öyle yap ben dediklerini okumadan direkt kabul ediyorum. devletin bir ton memur gideri olsun bu yüzden 17 bin asgari ücret olsun ne alakaysa sanki devlet veriyor ya da 37 bin olacak dediğinde özel sektör kabul etmek zorunda ya da kabul etse bile sanki kayıt dışı olmayacak 20'ye çalışıyorsan gel demeyecekler ve deli işsizlik olmayacak. memurları çıkarmayalım da çünkü memursuz kurum ne işe yarar kurumları memurlarıyla birlikte komple özelleştirelim böylece devletin bir lira memur gideri olmasın hepsi TÜVTÜRK gibi olsun? 2 sene önce 520 lira mıydı neydi iki hafta olmadı 1821.60 lira olmuş sanki bir şey yapıyorlar expere gidip bin lira versem a'dan z'ye bakarlar yani arabası olanlar ne demek istediğimi anladı zaten de sana anlatacam Bilal'e anlatır gibi. eğitim berbat diyorsun paralı olunca süper olur. sağlık da berbat diyorsundur kesin o da süper olur paralı olunca artık 85 milyon GTA5 oynarsınız maaşla hayatta kalamayacağınız için. 9gag'da bir muhabbet gördüm eleman diyor ki babam kalp krizi geçirdi hastaneye kaldırdık kurtardılar iki gün yattı 50 bin dolar fatura çıktı. öteki de demiş ki bizim paramız yoktu cenaze masrafı 6 bin dolar tuttu. üni'den 100 bin dolar en az borçla mezun olun ama yeter ki devlet milyarder olsun sanki size işsizlik maaşı bağlayacaklar. her şey özelleşmiş sosyal devlet bile kalmamış artık paran varsa yaşıyorsun.

devletin sıfır memur gideri yani komple özelleştirdiğinde emeklilik diye bir olayınız kalmadığında eline ne geçecek ne yaşama anlamınız kalacak bu z kuşağının onu bi anlat. sizin olayınız çalışmamak ya da az çalışarak çok kazanmak yurt dışına kaçmak falan yani ben bilmiyor muyum ruhunuzu okudum artık bizde de var bir kaç tane sabahtan akşama kadar oyun oynayıp para kazanan ve buna hayat diyen. bir tane de 93'lü son numara var sen tut hacettepe end. müh. bitir man ve türk traktör'de staj yap ama son anda yazılımcı olacam diye tuttur şimdi oyun yapıyor evinde e ne oldu biz okuttuk o kadar seni. oyun yapmak için hacettepe end. müh. bitirmek gerekmiyor ki..

okumuyorsun bak bana sayı topluyorsun diyorsun sen onu da yapamıyorsun bir de direkt link veriyorum. burada benden başka TR'de kaç öğretmen varmış gelip bulup gösteren oldu mu yani bu sayı toplamak mı o kadar basitse dünyadan haberiniz yok siz de toplasaydınız orada duruyordu bu zamana kadar neredeydiniz? sen şimdi kesin 1.2 milyon kaldı ya geriye 2.8 artı 1.2 işçi 4 milyondan 5.2'den çıkınca ve onun da yök'ü sayma 600 bin o da eğitim dedim yani geriye 600 bin masa başı memur var sen hala bana kamuda oranı diye gösteriyorsun.

5 saniyeni bile harcama bana de ki TÜVTÜRK gibi olursa devlet nasıl olur çünkü o 600 bin memuru çıkaramazsın yarıya da indiremezsin çalışmaz devlet ama kökten bile çıkarsan senin hiçbir çıkarın olmaz bu işten. bu devlet multi trilyoıner bile olsa sıfır memur sıfır gider ya dünyadaki bütün merkez bankaları ellerindeki bütün doları vermiş dünyada nakit dönen paranın hepsi 450 trilyon doları var devletin ama sana kuruş yok işte bunu anlamıyorsunuz çalışmayana ekmek yok. saçmalayacaksan yazma karşim ben işi gücü bırakıp seninle uğraşmak zorunda değilim yazmam zaten gene bik bik diye gelirsen.

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

Komik değil.

Ben arttırıyorum. Adalet ve Emniyet dışında tüm memurlar tasfiye edilmeli.

Devlet okulları ne halde görüyoruz.

Devlet hastaneleri ne halde göriyoruz.

Devlette maaş alan imamlar ne halde görüyoruz.

Bunlar özelleşecek diye devlet neden çöküyor sor kendine.

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Komple memur olmasın denmiyor ki sayıları fazla
    Neredeyse 8 10 senede memur sayısı ikiye katlanmış
    Dünyanın neresinde böyle birşey var
    Çoğu işlem edevletten yapılırken bu kadar memura gerek var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • freeleaks kullanıcısına yanıt
    Tam tersi oldu sanki 😆😆

Umarım öğretmen değilsinizdir, öğretmenseniz öğrencilerin vay haline. Ben özelleştirme ile ilgili tek kelime etmedim, buna rağmen dolu dolu özelleştirme ile ilgili şeyler yazmışsınız. Okuduğunu anlamayan biriyle tartışmaya gerek yok, iyi günler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.