Şimdi Ara

temp 1 70. derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yıne bır sorunla basınızı agrıtacagım kusura bakmayın

pc son gunlerde kendılıgınden kapanmaya basladı arastırmalarım sonucunda speedfan control programı ıle temp 1 (benım anladıgım ıslemcı fanı) fazla ısınmadan dolayı kendını kapatıyor
    dedım herhalde termal macun gorevını yıtırdı onu degıstırdım yıne aynı sonuc bu gun gıttım roller coster ıyı bır sogutucusunu aldım ozene bezene taktım hersey normal dedım bır baktım yıne ısınmıs sak kapandı

dedım yazılımsal bır sorunmu var acaba yenıden temız bır format cektım ama malesef yıne aynı sız ce sorunun asıl kaynagı neresı ne yapmam gerekır sımdıden yardımcı olan arkadaslara tesekkur ederım

bios'da alınan verı
    cpu temperature 84 c
    cpu fan speed 1433 rpm

en son alınan deger budur

sıstemmım amd athlon 64bit 3200 2 gb ram asus 1024 ekran kartı felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEO06.8 -- 30 Mayıs 2011; 22:58:42 >

• arkadaşlar bakıp gecmeyın yardımcı olun lutfen
  • Muhtemelen fan tam oturmamış başka türlü o sıcaklığa çıkmasının imkanı yok. Kasa nedir?
  • özellikle kontrol ettim yerine oturttuktan sonra kilitledim yerine oturdu yani kasa atx kasa asus ana kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEO06.8
    özellikle kontrol ettim yerine oturttuktan sonra kilitledim yerine oturdu yani kasa atx kasa asus ana kart

Soğutucunun seklini ve nasıl takıldığını bilmiyorum ama genelde aşırı sıkıldığından macun preslenip dışarıya çıkıyor ve soğutma berbat oluyor. Buna baktinizmi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 5 Haziran 2011; 18:49:22 >
  • dkey sogutucu blok tip

xılence cpu fan

temp 1  70. derece
  • quote:

dkey sogutucu blok tip

xılence cpu fan

temp 1  70. derece

Sogutucuyu cikardiginda macuna bir dikkat et, eğer kenarlarda biriktiyse cok sıkı ve macunu presledigini gösterir
  • evet cıkardıgımda yanlarda cok az tasma var macunu yuzaya yaymıstım ama fazlada sıkmadım bırazdaha azmı sıkalım macunu ayrıca sogutucu blok oraya sıkıca oturmayacakmı
  • quote:

evet cıkardıgımda yanlarda cok az tasma var macunu yuzaya yaymıstım ama fazlada sıkmadım bırazdaha azmı sıkalım macunu ayrıca sogutucu blok oraya sıkıca oturmayacakmı

Tabiki sıkı ve sabit acak ama macunu aşırı derecede tasiracak kadar değil. Diğer olasılık PSU cok yakınsa soğutucuya oda etkileyebir.

Bende bu aralar benzer sorunlar yasıyorum
  • evet termal macundan kaynaklıymıs asırı ısınma macunu cok az surdum

sıstem bosta 42
    sıstem yukte 48-50

tesekkur ederım RÜZGAR81
  • quote:

evet termal macundan kaynaklıymıs asırı ısınma macunu cok az surdum

sıstem bosta 42
    sıstem yukte 48-50

tesekkur ederım RÜZGAR81

Rica ederim sevindim halolduguna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.