TEMU İndirim, Fırsat ve Kampanyalar [ANA KONU] (215. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yukari.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Bu krediyi bir sonraki alisveriste mi kullanıyorsunuz ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ilk siparişimi vermeden önce çark çevirdim %35 270 lira vermişti. 2. sipariş için tekrar çark çevirdim %40 verdi ilk verilen indirimle 2. alışverişi yaptım. 2. alışveriş için de 375 lira verdi. Bugün 3. alışveriş için çark çevirip 375'i kullanarak yeni sipariş verdim. Buna da 499 lira verdi. Bunu da 4. siparişte kullanacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Siparişim yeni ulaştı bana, ekstra herhangi bir vergi ödemedim.
-
Daha ne ödeyeceksin alışverişin yarısı vergi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef öyle :(
-
-
merhaba siparişi ne zaman verdiniz acaba yeni yıl itibari ile belli bir şey değişti dedi arkadaşım, gümrük ile uğraşılmıyor ne yazık ki sipariş vermeden dikkat edeyim dedim
-
ne olması lazım türk lirası olarak tutarın gümrük problemi yaşamamak için ?
-
Günlük kura göre 3-5 lira oynuyor genelde 1050 lira. Zaten TEMU izin vermez satın almanıza gümrükte sorun olacak fiyatı.
-
-
Şöyle indirim kuponu kullanamadım hic, bir sürü kredi veriyorum, indirim veriyorum, ciftre şans diyor ama fiyata yansıyan olmadı
29 aralıkta vermişim 8 ocakta teslim aldım.
-
Çünkü Temu, indirim öncesi satış fiyatını dikkate alıyor.
Bu yüzden de çok yüksek fiyatlı bir ürün için çok yüksek indirim kuponu verse dahi minimum sepet tutarı (örn. 1049 TL'lik ürüne ekstra indirim %90 verse bile) 670 TL'den düşük kaldığı için sipariş tamamlanamıyor.
Halbuki Temu, indirim sonrası satış fiyatını baz alsa sorun çözülecek, ki bunu da Temu Müş. Hiz.'ne de yazdım bir kaç defa.
Aslında Türk müşterilerden bu konuda talep, tepki gelse belki bu konuyu Temu düzeltir.
maalesef halimiz Afrika belgesellerinde, bin bir zorlukla gelip bulduğu su birikintisinden, bir yudum su içmeye çalışan ceylan yavrusuna benziyor.
Suyun dışında bir sürü yırtıcı bekliyor, zaten her an tetiktesin. Hadi onlardan kurtuldun diyelim bu sefer de bir anda karşına suyun içinden timsah çıkıyor.
Ceylanın bir yudum su içmek için verdiği mücadele, bizim ülkemizin insanının yurtdışından alışveriş yapmaya çalışması gibi.(yerli firmalardan yapılan alışveriş de farklı değil ve maalesef Türk tüketicisini savunan, koruyan ve kollayan hiç kimse yok) Biz de, Afrika savanlarındaki ceylan gibi zorlukları aşarak alışveriş yapmaya çalışıyoruz 2025 yılında.
Yeri gelmişken; bu Temu'ya karşı yapılan engellemelerin bana göre en önemli sebeplerinden birisi(sadece bu değil tabi ki) Çin'li bir global alışveriş markasının, Türkiye'deki büyük bir alışveriş sitesinin de sahibi olması. Bu şirket hem Çin'den yapılan alışverişlerde hem de Türkiye'den iç pazardan yapılan alışverişlerde Temu yüzünden büyük bir düşüş yaşadı sanırım. O yüzden de Temu'yu engellemeye çalışıyor.
Bu işin sonu hiç temenni etmem ama Temu'nun Türkiye'den yasaklanmasına doğru gidiyor.
Tabi bu durum suyun dışında bekleyen diğerlerini de(çok ahlaklı ve bizi çok düşünen yerli satıcılarımızı) heyecanlandırıyor ve ağızlarını(pardon ellerini) ovuşturarak sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.
Bütün bunlar yüzünden Temu artık kupon vb. vermiyor eskisi gibi. Zaten verdiğini de kullanamıyoruz, sizin de ekran görüntüsünde paylaştığınız gibi.
Geçenlerde, süresi geçen ve kullanmadığım %20 indirim kuponunu tekrar aktif etmediler.(bir de bu 30 Euro yani 27 Euro+3 Euro nakliye vergisindeki 3 Euro'yu, Temu kendisi almadığı halde Türk Gümrüğüne ödüyormuş, bu doğruysa zaten söylenecek bir şey yok Temu'ya)
-
aklıma gelen birşey soracağım. temu/aliexpress bizden indirim öncesi fiyattan vergisini alıp, gümrüğe yapılan ödemedeki fiyatları verip vergi ödüyor olabilir mi? hem vergiden kendine kalır hem de 27+3 euro dert olmaktan çıkar.
bir de geçen ay satın alınabilen gimball android tv vs gibi güzel indirimli ürün kalmadı gibi hiç denk gelmiyor. acaba benim ilgilendiğim alanda mı kalmadı :/
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X