Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: quvardci , quvardci , aslimdayok , harce74 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
5.250
Cevap
315
Favori
389.826
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güvenilir olup olmadığını bilmek ile yıllardır donanım haber üyesi olmanın bir alakası yok neticede bu uygulama temu Yeni bir uygulama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aula f75 direk olarak artık temuda satılmayacak mı yoksa ara ara stok giriyor mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya Beyler lütfen söyleyin güvenilirmi ürünler geliyormu gelmezse paramız karta iade ediliyor mu? Veri güvenliği açısından müşteri korunuyor mu?

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Hocam temuyu kullanmayan bi tek sen varsın sanırım. Tabiki güvenilir. Herürün geliyor. Geldi beğenmedin geri yolla al paranı geri. O kadar güvenilir. 6-7 sefer aldım. Şuan yeni mevzuata göre siparişim yollda geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turkelvis kullanıcısına yanıt
    iyi diyorsanız bende almayı düşünüyorum pc temizlerken mangal yakarken işimi görsün. Zaten bu işker için uzun süre çalıştırmak gerekmiyor.

• kemal2238 kullanıcısına yanıt

Sağol hocam tek merak ettiğim buydu tc kimlik numarası felan işin içinde olunca insan çekiniyor neler oluyor malûm..

• Kusura bakılmasın, gerideki sayfalara gidip araştırma yapamadım.

Bu son gümrük mevzuatına göre (bir siparişin 30€ olması, nakliye ücreti de dahil olarak) TEMU'da nasıl işliyor.

Temu Türkiye sayfasına 1) Nakliye bize aittir, 2) Gümrük vergileri, gümrükleme, nakliye bedelleri, gümrükteki sair işlemler ve adresime kadar kargoyla (kurye ile) teslimat verilmekte olan fiyatın içindedir denmekte (ya da ben öyle yorumluyorum...). TEMU'nun gümrükte neyi nasıl beyan edeceği ile ilgilenmiyorum.

Şimdi ben Site'de verilen fiyatlarla toplamda 1.000 TL'lik bir sipariş yaparsam, bu ben artık hiçbir extra masraf yapmadan kapımda bu 1.000 TL'lik siparişi bir veya birden fazla parti halinde teslim alabileceğim demek mi oluyor?

Bilgi vereceklere peşinen teşekkürler.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Temu 30 Euro sınırını aşmanıza izin vermez. Aşarsanız alışveriş yaptırmaz, ürün azaltmanızı ister. Kargo ücreti de almaz

Ama öyle 1000 liralık alıp gerisiyle ilgilenmiyorum demek hiç olmaz. Türkiye Cumhuriyeti size vergisiz ürün aldırır mı sanıyorsunuz? Avrupa'dan gelene % 30, Çin'e % 60 vergi var bu topraklarda.

Temu ürünleri tek pakette teslim etmeyi planlıyor amacı bu.

Genelde tek paket oluyor bazen iki ve daha fazla paket olabiliyor.

1050 TL yasal sınır ve temu 1050 TL den yüksek ürünleri listelemiyor sizde sepetinize eklediniz ise uyarı yapıyor.

1000 TL lik ürüne 600 TL civarı vergi ekliyor ki Türkiye'ye girdiğinde gümrüğe parayı ödüyor.

Kargonuz Türkiye de faaliyet gösteren anlaşmalı kargo firmalarına devrediliyor.

Aldığınız eşyaların ücreti+ yasal vergiler ödeyerek ürünleriniz kapınıza geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 15 Aralık 2024; 23:6:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mytra kullanıcısına yanıt

İyi güzel diyorsunuz ama, benim TEMU'dan seçip de alışveriş sepetine attığım her üründe aynen şu yazıyor:

Türkiye'deki gümrük mevzuatı uyarınca, yurtdışından alınan eşyalar ithalat vergisine tabidir. Temu bu vergileri sipariş sırasında tahsil edecek ve sizin adınıza ödemesini yapacaktır.

Ortada ödenecek (Çin için) %60'lık bir vergi olduumu biliyorum ama bu verginin sitede verilen TL fiyatların içinde yer alması söz konusu değil mi? Değilse, TEMU (ya da T.C. Gümrüğü) bu vergiyi nerede ve ne şekilde tahsil edecek?

Not: siparişim, Temu'nu verdiği TL fiyatlarıyla 1.050 TL veya altında olmakta..

• afurkann kullanıcısına yanıt

Temu'dan daha önce hiç alışveriş yapmadığım için işin yabancısıyım.

Şimdi TEMU Türiye sayfasında olan ve 1.000 TL olarak beirtilen bir ürün alacağım. TEMU müşteriden nakliye/kargo ücreti almıyor ama T.C. Gümrüğüne birşeyler beyan ediyor (bu mecburiyet...). Ancak bir de %60'lık vergi konusu var. Ödeme etabında bu 1.000 TL'lik (mal + nakliye bedeline) ilaveten TEMU benim kartımdan 1.600 TL mi çekecek?

Minimum sipariş bedeli (hesapta bana bedava olan nakliye ücretiyle) 670 TL olarak belirtiliyor. Tam 670'lik bir sipariş yapabilsem ödeme etabında benden 670x1.6=1.072 TL mi çekilmiş olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 16 Aralık 2024; 0:14:58 >
  • Bence şu video konu ana sayfasına sabitlenmeli gayet anlaşılır uzatmadan çok güzel açıklamış arkadaş.

Halis Yılmazyoutube
    TEMU Hakkında ÇOK ŞEY! 30€ Limiti, 5 Sipariş, Dolandırıcı, Gümrük
    https://www.youtube.com/watch?si=qFQbHs7bnw6AwJWw&v=D8gd1f50-ZY&feature=youtu.be

• TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Şimdi bu iadeyi almak için her gün temuya girip kredi bakiyesini topla mı diyeceğim? Almadan ogrenemeyecegim dedim pahalı da olsa bir ürün aldım. Bu indirimleri topluca kullanırsam acısı çıkar. Yoksa şimdiden iptal edeyim. Teşekkür ederim

Açıkça yazmış işte dostum. Vergiyi sizden tahsil edecek. Ürün bizim gümrüğe geldiğinde o kestiği vergiyi Türkiye Cumhuriyeti'ne ödeyecek.
    İlk yurtdışı alışverişiniz mi olacak bu? Amazon'da da +ithalat ücreti depozitosu olarak yazar dışarıdan gelen ürünlerde.

Notunuz için söylüyorum. Zaten TEMU izin vermez 30 Euro üzeri alışveriş yapmanıza. Aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşacaksınız denerseniz.
    TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 16 Aralık 2024; 2:54:33 >

• Pesinsatmayan P kullanıcısına yanıt
    Bunlar indirim çekleri. O dediğiniz günlük toplanan kredi, kredi fırsatı olarak geçiyor. Sipariş ettiğiniz ürünlerdeki düşüşleri de fiyat düzenlemesi adı altında alıyor ve her alışverişi 600-800 civarında indirimli olarak alıyorsunuz. En azından vergi ücreti ödemiyorsunuz gibi düşünün.
    TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Evet, yaklaşık olarak öyle bir meblağ çıkacak.

• Pesinsatmayan P kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arkadaşın yazdığı gibi kupon, sonraki alışverişlerinde 750 TL ye 200 gibi vs parçalar halinde, ve bir süresi var çok fazla alacağın şeyler yoksa en fazla bir veya iki büyük kuponu kullanırsın gerisi yanar. Kredi fırsatı daha avantajlı, bin liralık alışveriş yaparsan (vergi ile yaklaşık 1600 ödersen) en azından 7 günde parça parça oran kadar iade alırsınız.

Kredi kartı istediği yani ödeme sayfasına geldiğinde sol alttaki tutar kısmına tıkladığınızda zaten verginin ne kadar tuttuğu, ürünlerin toplamının ne kadar tuttuğu vs. hepsi yazıyor orada.

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

Örnekte görüldüğü gibi ülkede yaşamanın maliyeti olan devletimizin aldığı %60lik haraç görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 16 Aralık 2024; 8:57:11 >

• İlk defa sipariş vericem kupon çek vs .var mı? Yeni üye değilim eski kuponlar yandı.

• 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.