TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (253. sayfa)
-
-
Siparişi verip daha sonra istemediğiniz ürünü iptal edebilirsiniz. -
Mevcut son durumda (yani kargo değeri belirtilmemişse bunun 3€ olarak hesaplanması durumu) sepet tutarının 1.050 TL'yi mi geçmemesi, yoksa 27€= 945 TL'yi mi geçmemesi gerekiyor? (Her nedense Temu sitesinde halen 1.050 TL bildirimi var...)
-
Gümrükleme süreci normalde aynı gün tamamlanıyordu diye hatırlıyorum. Son siparişlerim 2-3 gündür gumruklemede bekliyor. yoğunluk ya da mevzuat değişikliği ile ilgili olabilir mi -
27 Euro oluyor. -
-
Teşekkürler hocam
-
Her ne kadar ödemede ve siparişte sorun olmasa da kargo ücretinin 3 euro kabul edilmesi durumunda gümrükte sorun yaşanabilir. Bu nedenle riske girmeyip 27 euroya göre ayarlama yapılmasını tavsiye ederim.
-
Hocam Temu da dünya geneli kargo ücretsiz ama aslın da bizim görmediğimiz görünmeyen navlun taşıma giderleri var. 3€ değildir , 2€ dur onu bilemeyiz. Belki de 5€ dur. Bu bilgi gümrükle Temu arasın da paylaşılıyor
Sana ürün satarken maliyetin içine zaten kargoyu katıyor. Kar marjı ile amorti ediyor. Bedava kargo diye bir şey olamaz.
Temu gümrük bakanlığı ile entegre çalışıyor mevzuatı yakından takip ediyor. Gümrük kurallarına aykırı bir alışverişi tamamlatmıyor.
Sözleşmeye göre ödemesi başarılı olmuş , onaylanmış siparişlerinizden doğacak ek gümrük masraflarından Temu sorumludur. Temu üst limit 1.050₺ dediyse üst limit 1.050₺ dır. Rahatlıkla 1.050₺ kadar alışveriş yapabilirsiniz. -
Farklı satıcılardan ürünler aldığımızda kargolar ayrı paketlerde geliyor değil mi?
Öyle olursa her gelen paket için 3 euro kesmesin gümrük?
Kargo ücretsiz diyor fakat kutunun üstüne bi meblağ yazıyor mu Temu?
-
Şimdi ben ürünler aldım normal eski seyirinde oldu bu 3 Euro kargo bedeli olayı ne kapıda falan para istemezler dimi -
TEMU'dan verilen siparişler genelde bir aksilik olmadığı müddetçe tek paket halinde ve kargo poşetinde gönderiliyor. Nadiren tedarik gecikmesi olan siparişler için ayrı bir kargo gönderimi yapılıyor. Gönderilen siparişin üzerinde sipariş numarasına ait bilgiler bulunuyor, gümrüğe geldiğinde sizin sipariş numarası tc kimlik numarası gibi kontroller yapılıyor (siparişin tutarı, kişinin verdiği siparişler o ay için 5 limitini geçmişmi vs.).
-
Yeni gümrük kanununa takılırsa siparişinize ait kargonuz zaten gümrük'te bekletilir muhtemelen. Altta konu hakkında bilgi bulunuyor, kargo ücreti istemek için kapıya gelmiyorlar maalesef, siz gümrük ile muhatap olmanız gerekecek ve sadece kargo ücreti değil mali müşavir üzerinden kargo vb. ücretleri işletmek zorunda kalacaksınız ve bu durumda baya külfetli.
https://forum.donanimhaber.com/yurt-disi-gumruksuz-alisveris-ust-limiti-kargo-dahil-30-euro-ya-dusuruldu--160099326
-
siz bu hesabı nasıl yaptınız bilmiyorum ama doğru değil.
örneğin aliexpress'te ürün 20 euro, kargo 10 euro önceden 20 + 12 euro'da %60 vergi ekleniyordu. 32+10 toplam 42 euro idi.
şimdi ürün ve kargonun toplamına %60 vergi ekleniyor. 30 + 18 euro toplam 48 euro oldu...
Temu'da zaten kargo ücretsiz , daha doğrusu kargo fiyata dahil edilmiş. yani temu'da en başından beri bu ürünü 48 euro ödeyerek alıyorsunuz.
bu 3 euro muhabbeti nasıl çıktı bilmiyorum hayali bir kargo ücreti ile hesap yapmışsınız. ona bakarsanız temu diyebilir ki, kardeşim kargo 0,1 euro. o zaman 0,1'den hesaplanır kargo
-
Hocam ben temudan aldım da ekstra bi ücret ödicem mi anlamadım sipariş verdim ama kafam karıştı -
ödemezsiniz
-
Sizin gündemi takip etmeniz lazım.
Yeni gümrük mevzuatı artık 30 EUR sınırının 3 Eurosunu kargo bedeli olarak sayıyor.
Hani sınır 27 Euro oldu. Kargonun ücretsiz olması bir şeyi değiştirmiyor.
Sizin temu da var olan 1050 TL lik yaptığınız alışveriş Türkiye gümrüğüne girdiğinde limit aşımı olarak görülecek.
Temu 30 Euro yu 1050 TL olarak belirlemiş.
Buda Euro 35 kabul edilmiş oluyor.
3 Euro zorunlu kargo bedeli ( Google den bakarsınız)
Temu hesabına göre 3 euru 105 TL yapıyor.
Buda 945 TL den fazla alışveriş yaparsanız gümrükte takılırsiniz demek.
Bu kargo 3 Euro olayı çıktığı anda temu siparişleri iptal etti mail gönderdi yeni gümrük mevzuatına göre uygun olmadığı için. -
Yeni gümrük mevzuatı kargo ücretsiz dahi olsa 3 Euro olarak sayacak ve bu 30 Euro limitin den düşecek.
Yani 27 Euro alışveriş yapmanız lazım.
Ve biraz forumları dolaşır iseniz gümrükte ekstra para istenen temu nun onayladığı alışverişlerin de olduğunu okursunuz.
Hemde az değil 800 TL gibi bir gümrük parası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X