|
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (249. sayfa)
-
-
ya ben aula f75 diye bir klavye alacagim ancak stoklarda yok diyor. sizce beklesem kac gune stoga duser?
-
Arkadaşlar acil yardım lütfen ilk siparişini vericem sepet 700 tl bile yapsam vergi çıkıyo sepette neden boyle -
quote:
Orijinalden alıntı: calculus07
Arkadaşlar acil yardım lütfen ilk siparişini vericem sepet 700 tl bile yapsam vergi çıkıyo sepette neden boyleMalum artık vergisiz ürün gelmiyor yurt dışından. Çöp bile alsan vergi çıkacaktır.
-
Hocam 1050 tl üzerine çıkmıyodu ya
-
Arkadaşlar biri düzgünce bilgi verebilirmi artık ne alırsan ne kadar tutar alırsan al vergimi çıkıyor önceden hiç çıkmıyormuydu -
Yeni kanunlar nedeniyle şimdi bu aldığım ürüne ekstra vergi çıkıp çıkmayacağını merak ediyorum. Normalde 1 günde geçiyordu ama gümrükten geçmedi.
-
temmuz ya da haziran ayında verdiğim kargo siparişi kaybolmuştu, tarafıma teslim edilmemişti. Yakın zamanda tekrardan alışveriş yaptım, aras kargo ile geliyor, aras kargo ile kargosu gelen arkadaşlar aşamaları paylaşabilirler mi? hangi aşamalarla geliyor.
-
vergi hep var önceden de vardı şimdi de var
-
Hocam bende eskiden 1050 tl üzerine vergi çıkmıyodu sanıuom -
Orda öyle yazmıyor çeviri hatasıyla beraber öyle anlamışsındır
-
Sağol hocam -
Stanley koleksiyonu yapanalr mutlu fiyati düşer diye bekleyenler fena üzgün.
17 dolara 1.9lt stanley almistik
Hemde free ship ile..
Hey gidi gunler hey.
Akp lilerin sadece gemiciklerle yurt disindan urun getirildigini sandigi gunler.
dolar 2-3tl arasi..
Evga kingpinler 1.600w lik supernovalar titanimlar..
Ax ulan islamcilar ax..sizin ben zihniyetini öveyim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Aralık 2024; 4:57:11 > -
temu'dan aylık kaç tane ve en fazla ne kadarlık sipariş verebiliriz?
-
Vergi hep vardı, şimdi de var. Eskiden %30'du, Ağustos ayındaki düzenlemeyle %60 oldu. 15 haziran 2024'te verdiğim ilk siparişimde %30 vergi alınmıştı.
1050 Lira gümrük işlemleriyle uğraşmadan doğrudan kişisel olarak alınan mallar için geçerli olan üst sınır. Aslında 30 euro (son düzenlemeyle 3 euro kargo ücreti nedeniyle artık 27 euro olarak daha düşük belirlenecek) karşılığı olarak o tutar belirlenmiş. Temu bu tutarın üzerinde alışveriş yapmamıza izin vermiyor, verse de burda gümrüğe takılacağı için astarı yüzünden pahalıya gelir.
-
Aylı site veya kaynak farketmeksizin 5 paketle sınırlı. Farklı sitelerden aldığınız paketler ayrı ayrı sayılarak 5 kontenjana dahil edilir, ayrıa sipariş dışında hediye olarak gelen paketler de bu sınıra dahildir. Kısacası yurtdışından paket alma hakkımız aylık 5'tir. Temu zaten aynı kişi adına 5'ten fazla siparişe izin vermiyor, farklı TC numarası girmenizi istiyor.
Aşağıdaki mesajda 150 euro olan sınır artık 27 euro (daha doğrusu kargo ücretsizse 27, kargo ücretsiz değilse kargo dahil 30 euro), diğer bilgiler geçerliliğini koruyor:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159018308
-
Herhalde bu "aylık 5 paket" sınırlaması belli bir ayda Türkiye'de gümrüğe girişi ve işlemi yapılmış paket sayısı. (Kaynağı birden fazla olabiliyor ama o ay için en fazla 5 adet, nelli bir TCKN için... Ve herbir paketin ayrı bir sipariş numarasını taşıması koşuluyla...)
Temu 5'ten fazla sipariş verilmesini sistematik olarak önleyebiliyor ama belli bir TCKN sahibinin bir başka yurtdışı Ticaret sitesinden alıp yapıp yapmadığını ve de özelikle yılbaşı öncesi ve sonrasında (zannederim 1 ay öncesinden ya da sonrasında postaya verilmiş olması durumunda) ya da benzer şekilde dini bayramlar öncesi ve sonrasında söz konusu TCKN'na yurtdışından bir gönderi yapılıp yapılmadığını da haliyle bilemez.
-
1000 liralık sipariş verdim 350 kredi fırsatı olanı yaptım ama sonra 600 jeton muhabbeti çıktı 580 e kadar jeton doldu bişeyler al dedi 600 e tamamla dedi jetonu ama buraya girdim geri uygulamaya gittim ekrandan gitmiş bit kazancı olurmuydu yoksa illa yeni bir sipariş daha mı vermeliydim var mı bilgisi olan -
O aula stoklarda var ama ülkemize kapattılar satışını artık. -
Siparişiniz kargoya verildiği gibi hesabınıza 600 lira kredi tanımlanacaktı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X