Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: akoray , 007cengizbond , emirtarik , neonxxl1001 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
5.015
Cevap
305
Favori
369.088
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sipariş Verdim sonra ekrana geldi yeni sipariş bir daha verilecek değil mi yanlış anlamadıysam
  • Benim ilk siparişim olduğundan fazlaca deneyimim yok. Temu, paketi Çin'den DHL ile Avrupaya gönderiyor (çok muhtemelen DHL kargo uçaklarıyla, Almanya'da Köln'e...). Buradan MNG Kargo yine havayoluyla İstanbul Havalimanına sevk ediyor, gümrükleme işlemleri sonrası MNG Kargo paketi teslim alıp size ulaştırıyor.

Az önce Temu'dan gelen mesajda paketin havalanına uşaltığı bildiriliyor ama bu Avrpa'daki aktarma havalimanına mı, İstabul Havalimanına mı ulaştığı olarak anlaşılmalı.

Paket, Çindeki havalimanından 23 Aralık yerel saatle 23:00'de Avrupa'ya yönelik uçmuş (yani Almanya saatiyle 16:00'da). Uçuş 12-13 saat arası sürüyor. Yani en olası koşulda Avrupa'ya inişi 24 Aralık (bugün) 04:00-05:00 arası. Eğer havalimanında MNG uçağına çabuk bir aktarma yapılabilmişse (uçuş 3-3.5 saattir) paket İstanbul Havalimanına varmış olabilir. Gelen mesajda havalimanına (ama hangisine???) varış ise 24 Aralık saat 11:25 olarak gözükmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Aralık 2024; 14:52:12 >

• rdydm kullanıcısına yanıt
    Evet o siparişi vermeden 599 jetonunuz, siparişi tamamladığınızda 600 jeton oluyor. Kargoya verilince hesabınıza 600 lira yatıyor. Bir sonraki alışverişte kullanabiliyorsunuz.
  • mytra kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolun
  • rdydm kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. İyi alışverişler dilerim.
  • Benim tam anlamadığım bir konu var. Temudan alışveriş yaparken bu yeni ücret-vergi sepette son aşamada çıkan ücretin içinde mi yer alacak? Vergi ise bunu vergiler içine ekleyebilir ama bunu eklediğini bize bildirse iyi olur. Ücret olarak geçecekse yine vergi içinde mi yer alır yoksa ayrı mı belirtilir? Bunu temu ayarlayacak mı? 27 aralıktan sonra mı görürüz uygulamaya yansımasını? Temudan gelen her paket ücretsiz olduğundan gümrükte takılmaması için firmanın yapacağı hamleyi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levaca -- 24 Aralık 2024; 15:24:4 >
  • Levaca L kullanıcısına yanıt

Yanlış bir bilgiye sahipsiniz...

1) Yurt dışından gelen (Temu ve benzeri kaynaklardan) her eşya/paket gümrüğe giriyor ve vergiye tabi... (Yani çöp alsanız dahi vergisini ödüyorsunuz!)

2) Bu eşyanın toplam bedeli (Temu'nun fiatlarıyla) 1.050 TL ise ödeme aşamasında %60 vergi de hesaplanıp ödeyeceğiniz tutar en fazla 1.050 TL + %60 olarak karşınıza çıkıyor(du). Şimdi son uygulamayla bu rakam 945 TL + %61 olacak. (Temu nakliye bedeli fiyatlarımıza dahil olarak sevkiyat yapsa da Devlet Baba bu nakliye bedelinin 3€ karşılığı olduğunu varsayarak 30€'luk üst alım limitini de 27€'ya düşürmüş durumda, en taze uygulamayla...)

3) Yine yurt dışından gelen, Yılbaşı ve Dini Bayramlardan bir ay öncesinde veya sonrasında yollanmış ve gerçek mahiyette hediye (yani bedelsiz) niteliğindeki eşyanın durumunu tam bilemiyorum...

600 lirayı sonraki alışverişte tek seferde kullanabiliyor muyuz

• Oppsional O kullanıcısına yanıt
    Evet. Amazon hediye çeki gibi düşünün.

Teşekkürler

aa bize niye kapattılar ki

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

başkasına 60 dolara sattığı şeyi bize 15 dolara satıyordu :D daha fazla zarar etmeyelim dediler :)

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Temunun fiyat politikalarını anlamak imkansız.

30€ civarı 1.050₺ ye satılan dyson çakması saç şekillendirici var en çok satanlar da top1 de.
    O kadar çok satılmışki 3.000+ den fazla Türk müşteri yorum fotoğraf değerlendirmesi var.

Aynı ürün Fransa , Almanya Temu sayfasın da 12.90€ ya satılıyor adamlar vergi de vermiyor ama alan yok. Top liste bile girmemiş.
  • troublemakerboy T kullanıcısına yanıt

valla ben burda popüler olan ajazz mouse ve aula klavyeye baktım, mesela bulgaristana aşağı yukarı 65 euroya satılıyor vergi dahil, buraya kalktı oraya sipariş vereyim diye hevesle ülke değiştirdim, görünce şok oldum. :D

• mafaky kullanıcısına yanıt
    3- Sosyal medyada bir haber çıkmıştı. Legodan ürün alam müşteri bir parçası eksik çıktığı için legoya durumu açıklayan mail atmış. Şirkette müşteri memnuniyeti için eksik parçayı ücretsiz olarak yurtdışından göndermiş. Devlet ücretsiz gönderilen eksik lego parçasından dahi vergi talep etmiş
  • Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Bunun iki olası nedeni olabilir:

1) Söz konusu ürünün güncel fiyatı 945-950 liranın üstüne çıkmıştır. (Son tebliğe göre kargo bedeli belirtmeyen Temu gibi E-Ticaret tedarikçilerine alım üst sınırı 27€'ya düşürüldü... Gerçi Temu halen bu güncelleyi görmezden gelmekte...)

Ya da yukarıda denildiği gibi ürünün Türkiye'ye satışında ciddi oranda bir sübvansiyon vardı...

2) Sözü edilen ürün Türkçe klavye değidir ve ciddi bir gümrük incelemesinde ithalatına izin verilmeyebilir.

(1991 yılında ben ithalatçı bir firmanın satın alma md. iken o zamanlarda böyle bir kural vardı. Halen ne ölçüde yürürlüktedir, bilmiyorum... Hatta o yıllarda ülkede Q-Türkçe klavye yoktu ve sadece F-Türkçe klavye kullanımı gündemdeydi. Ben o firma için 1000 adet özel fason F-Türkçe klavye yaptırtıp ithal etmiştik ve yanılmıyorsam ülkede bir ilk olmuştuk... Ama kara mizah gibi, aynı firma için G. Koreden ithal ettiğimiz ve sayısı en az 3.000 olan bitmiş PC'lerle birlikte gelen klavyeler Türkçe karakter dahi içermeyen Q klavyelerdi ve becerikli gümrükçüler sayesinde hiçbir sorun yaşanılmadan ithalatları gerçekleşti...) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Aralık 2024; 21:51:6 >

• troublemakerboy T kullanıcısına yanıt

Cevap belli,ürünün zaten fiyatı diyelim 10 avro,bize yani Türkiye'ye 15-30 avroya satılıyor,karşılığında bol bol %50 -70 kredi dağıtıyorlar,hem satışları sürekli hale getirip hemde tc nin kestiği verginin büyük kısmını geri ödüyor sürekli alışveriş yaparsan

Ben avrupa ülkelerindeki temu uygulamasında bizim kadar büyük oranlarda ve sürekli geri ödeme,promosyon ödemesi yaptıklarını düşünmüyorum

• mafaky kullanıcısına yanıt

Merhaba,

945 TL nasıl belirleniyor hocam?

• MrTeksen kullanıcısına yanıt

€ 27 (Kargo için €30'dan €3 düşüldüğünde) x 35 (ortalama €/TL kuru) = 945 TL

Ancak halen Temu bunu (herr nedense...) indirgemiş değil, şu anda 1.050 TL olarak gözükmekte...

• Technopat ve türevi sitelere bakarsanız temel nedenlerinden birisinin bizim müşteri tavırlarından kaynaklandığını görebilirsiniz.

Alan kullanıcıların çoğu önce müşteri hizmetlerinden çek kupon dilendiler. Ardından gelen ürünlerde uyduruk kusurlar bulup (aydınlatması yetersiz, ışıklar kuzey/güney yönlü beğenmedim, kablosu kısa, uygulaması yetersiz vs) iade edeceğiz diyerek para iadeleri aldılar. Temu bu durumlarda çoğunlukla ürün sizde kalsın diyerek para iadesi yapıyordu ama bir de sağda solda bunu öneren konular açılıp teşvik edilince ve bununla övünülünce iadeler artmış ve canlarına tak etmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 25 Aralık 2024; 1:11:56 >
  • 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.