Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.006
Cevap
305
Favori
368.293
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışını yakında 0 a düşürecekler başka türlü 2020de dağıtılan bedava paraları toplayamazlar
  • Henüz gümrüğe ulaşmamış siparişlerimiz ne olacak şimdi? Şuan temu hala 1050 gösteriyo sipariş versem takılacak mı yani? Gerçi vergi hariç 27 euroydu dimi takılmaz o zaman.
  • Şuan sipariş versek bu yeni düzenlemedne etkilenicez mi ?

• saredsa kullanıcısına yanıt
    Android için takip cihazı Temu da görmedim. Bulursanız Android logosu varsa çalışır.

Apple cihazların da bu tarz simgeler oluyor yada MFI yazıyor.
    TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]
  • troublemakerboy T kullanıcısına yanıt

TEMU'nun ilk etapta 1.050 liralık üst limiti 1.050 x (27 / 30) = 945 liraya indirmesi söz konusu ama o %1'lik E-Ticaret stopajını da dikkate alırsak bu 930 liraya inecektir.

Halen TEMU durumun "farkında değil" gibi... Şu anda sistemlerinde üst limit halen 1.050 ama herhalde yarın öbürgün dediğim 935'e inecektir.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    %1 lik e-ticaret stopaj vergi artışı max sepet tutarını etkilemez. Max sepet tutarı kargo dahil 30€

Bence şöyle olur ; 3€ kargo sayıldığından max sepet limiti otomatik 945₺ olur.

945₺ ürün alırken ödeme esnasın da vergi öderken %60 vergi yerine %60 + %1 şeklin de vergi alır.

Yani max sepet tutarı 945₺ ile alışveriş yaparken ortalama 945₺ + 576,45₺ =₺1.521,45 civarı bir ödeme yapmış oluruz.

Tabi Temu henüz hamle yapmadı , nihayi sonuç için temudan gelecek yanıtı da beklemek gerekli.
  • jet üfleyicilerden almak istiyorum önerisi olan var mı
  • Erken seçim şart.

• Arkadaşlar iade edip para alma yöntemi nedir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devridünya

Siparişinde 7 Aralık tarihinden bu yana güncelleme almayan var mı?

4-5 siparişim oldu sanıyorum, ilk defa bu turda ürünler elime ulaşmadı. Sabah harcama tutarı hesabıma iade yapılmış.

• Kredi iadesi çıkıyordu bir ara varmı bir kodu bu kredi iadesi için
  • 27 nde devreye girecek olan ucretsiz kargo ile bile gonderilse 3 euroluk tasima ucreti alinacagi olay o tarihten sonra gonderilmis urunler icin mi gecerli yoksa . O tarihte verilmis ama gelmesi o rtarihi gecmis urunler icinde mi gecerli.
  • Alacağınız bir şey varsa alın. TEMU işini komple kesecekler belli oldu.

• üsteki yoruma katılıyorum hatta beklettiğiniz ürünler varsa hiç beklemeyin alın. ben böyle temmuz ayında çadır alacaktım bekledim kredi kartın ay devirmesini bekledim o sırada mevzuat değişti ortada kaldım alamadık. böyle en az 5-6 tane fiyatı yüksek gerekli ürün alacaktım hepsi yalan oldu.

• bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Merak konusu 🧐
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt

Burası Türkiye. Ezelinden beri (yani sadece AKP iktidarına özel değil...) Devlet Baba nalıncı keseri gibi her zaman kendine yontar. Bu mantıktan hareket edersek 27€ tavan fiyatı uygulaması da malın gümrüğe geliş tarihine göre yapılacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: troublemakerboy

Apple Airtag alternatifi Smart Tag : 131₺

Ürün linki :

Ürün özellikleri & Çalışma prensbi:

Ürünün çalışması için plastik pimi önce çekiyorsunuz

Apple cihazlarında ki “Bul” uygulamasına giderek nesneleri seçin. Yeni nesne ekleye tıklayın. SmartTag ı seçin. SmartTag i kişiselleştirin. Hepsi bu kadar. SmartTag Apple icloud hesabınıza kayıtlı olacak.

Cihaz MFI (Made for Apple) sertifikalı. Apple Find ekosistemini kullandığı için çalışma prensibi Airtag ile bire bir aynı.
    Yani harici bi sim kart , internet paketi vs.. satın almanıza gerek yoktur.150 metreye kadar etraftaki apple cihazları kullarak her 2-3 dk da bir size anlık konum bilgisi verir. Kalabalık bir yerde değilseniz 10-15 dk da bir. Etraftaki yoğunluğa göre.

Pil verileri airtag ile benzer ( Standart 3V düğme pil ile ortalama 1 yıl çalışır. Ben 2 aydır araçta kullanıyorum %90-95 kaldı)

Ürün özelliklerini anlatmıştım 👆

Smart tag 4’lü set 346₺

(Tanesi 86₺ geliyor)

Ürün linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troublemakerboy -- 22 Aralık 2024; 23:44:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: troublemakerboy

Ürün özelliklerini anlatmıştım 👆

Smart tag 4’lü set 346₺

(Tanesi 86₺ geliyor)

Ürün linki

Alıntıları Göster
    Kişiye özel fiyat veriyor temu, bunu da netleştirmiş oldum.

• ahmetcs kullanıcısına yanıt
    Temu da çok enteresan şeyler oluyor. 25 Temu alışverişimden sonra ilk defa dolandırıldım :)

Son ödeme ekranına kadar her şey çok güzel. Tam öderken aldığım bir ürünün fiyatı biran da 100₺ artmış %60 vergiyle fiyat katlanmış. Kredi bakiyesi ile ödediğim için farketmemişim. İşin ilginç tarafı fazla para vererek aldığım ürün tekrar eski fiyatına döndü ama fiyat düzenleme düğmesi çalışmıyor :)

MH ile görüştüm para iadesi yapamayız , Temu kampanyalar da değişiklik yapma hakkına sahiptir vs.. bişeyler söyledi. İptal edip tekrar sipariş ver dedi. Ama İptal etmek de istemiyorum sepetimdeki bazı ürünlerin stok tükendi
  • TEMU'nun fiyat "ayarlamaları" sistemi gerçekten can sıkıcı. Almayı düşündüğüm bir ürün var, çıplak (vergisiz fiyatı) 525 tL idi ve ürün zaten sepetimdeydi. Bu sabah mevcut siparişimin durumunu kontrol etmeye çalışırken aynı ürünü 315 olarak ve "sana özel fiyar, hemen al" seçeneğiyle gördüm. Nasılsa sepette deyip önemsemedim ama 5 dakika sonra sepete baktığımda fiyatın 420 liraya indirildiğini gördüm. Bakalım yarın ne olacak?

Bu arada yaklaşan yılbaşı nedeniyle sevkiyatlarda gecikmeler yaşanıyor. 17 Aralık sabahı erken saatte (yani Çin'de öğlen saatlerinde) bir sipariş geçtim. Ürünler gayet hızlı bir şekilde temin edildi, paketlendi ve kargoya veridi (yani seviyatın yapılacağı hava limanına doğru yola çıkarıldı). 20'si sabahı (Çin saatiyle) evrakların yollandığı ihbarı da geldi. O gün ve saatten bu yana tıs yok. Sadece bu sabah "kargo ortaklarımızdaki yoğunluk nedeniyle sevkiyatınız gecikmektedir. Anlayışınız ve sabrınız içinteşekkür ediyoruz" kabilinden bir açıklayıcı mesaj geldi. Yani paketim daha Çin'i terketmiş değil... Demektir ki paketin elime geçmesi rahatlıkla 5-10 Ocak 2025'i bulacaktır.

Bu arada birşey sorayım: biliyorsunuz bir siparişte (sevkiyatta) aynı üründen en çok 5 adet alınabilme koşulu var. Şimdi bazı ürünler var; örneğin bir paket içinde 18 adet tükenmez kalem ve yedeği yer alıyor. Bu 18 parçaya siz tek bir fiyat ödüyorsunuz ve de çok makul bir fiyat (%60'lık vergiye rağmen...). Ama şimdi bu tek pakette gelecek bu 18 parça 5 parça sınırına takılacak mı, takılmayacak mı?

• 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.