< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (346. sayfa)

-
-
Hata yaptım ozaman kabul, acele ettim tepf yi de atladım oruç kafa tamamdır 👍
Teşekkürler bilgilendirme için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 9 Mart 2025; 23:53:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Canınız sağolsun hocam. Hakkınızı yitirmeyin önemli olan o. 1000 lira kredi çok iyi bu alışverişte. Sadece vergi ödemiş gibi oluyorsunuz sonuçta.
Yani peki şimdi siparişi oluştururken sepete attım diyelim ödemeye geç diyor mesela şuan sepet 600 küsür oda yanıltıyor, yani dese ki 1000 tl kredi için şu kadar daha at sepete uyarsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 9 Mart 2025; 23:57:46 >
Haklısınız o konuda bir uyarıda bulunmuyor çünkü sizin parçalı alışveriş yapabilme ihtimalinizi de dikkate alıyorama işin kestirmesi % 4 için vergisiz 1000 liralık alışveriş yapacaksınız ki, 40 jeton alabilesiniz. Üstüne +10 jeton da ben vereceğim diyor.
Temu vergisiz bedeli dikkate almak zorunda çünkü ülkeden ülkeye vergiler değişiyor hatta bazı ülkeler belli bir limite kadar vergisiz alışveriş yapıyor. Tıpkı yıllar önce ülkemizde olduğu gibi.
Bu vergi muhabbeti zaten bitiriyor bizi, neyse yanlış ödeme yöntemi dediğim için hakkımı iptal etmemiş, tek sıkıntı şimdi o ürünleri birdaha bulmak
Aliexpress kesinlikle çok daha makul Temu %60 lık vergiyi %80-90 olarak uyguluyor bir kazıkta ben atayım diyor
Hani Ali express daha ucuz, daha çeşitli falan deseniz anlarım da, TEMU vergiyi yüksek uygulamakla buradan ne kazanacak ki? O kesilen faturada gördüğünüz vergiyi kuruşuna kadar bizim gümrük alıyor.
TEMU'da en azından satıcılarla muhatap olmuyorsunuz. Üründe sorun olduğunda ikiletmeden size ücretini iade ediyor.
Hocam, Temu’da iade var, fiyat farkı iadesi var(Ödediğiniz vergisine kadar ), kargo ücretsiz, kuponlar, jetonlar ve gecikme durumunda %20 indirim gibi birçok avantaj var. Hatta hatırlamadığım daha pek çok fırsat sunuyorlar.
2014 yılında kuzenim Aliexpress’ten dört tane powerbank sipariş vermişti; maalesef hepsi sahte çıktı. O günden beri ben asla güvenemedim ve sipariş vermedim. Üstelik o zaman satıcıya da sormuştum ürünlerin orijinal olup olmadığını; bana “hayır, sahte değil” demişti ama sonuç ortadaydı.
Daha önce jetonlu makinem için dört kez ayrı ayrı Amerika’dan sipariş vermek zorunda kalmıştım ve her kargo için 50 dolar ödedim. Toplamda dört sipariş için 200 dolar kargo ücreti ödemek durumunda kaldım.
Temu hakkında da internette çok saçma ve olumsuz yorumlar duyuyorum. YouTube’da bazı kullanıcılar Temu’nun depolarında fareler olduğunu, bu farelerin depoda bekleyen ürünleri yediğini, kargoların çok pis geldiğini ve Temu’nun dolandırıcı olduğunu iddia ediyor. Ancak ben bugüne kadar Temu’dan 30 tane sipariş verdim; ne bir kargomu fare yedi ne de kirli bir paket geldi. Eğer kargo kirli gelirse, bu Temu’dan değil, evinize getiren kargo firmasından kaynaklanır. Beni buradaki tüm kargo görevlileri tanır ve kargomu her zaman özenle, yan koltuğun yanında getirirler.
Ayrıca Temu İstanbul’da bir depo da açtı. Kredi kartında gereksiz veya ekstra bir kesinti olmuyor ve iade edilen ürününüzün ücretini üç gün içinde kuruşuna kadar geri ödüyorlar.
Eğer Temu’nun sürekli müşterisiyseniz, gümrük konusunda da size garanti veriyorlar; siparişlerinizin sorunsuz şekilde ulaşacağını taahhüt ediyorlar. Ama Temu dışında başka sitelerden de sipariş verirseniz, Temu bu diğer sitelerden yapılan işlemleri takip edemediği için paketiniz gümrüğe takılabiliyor. İade durumunda ödediğiniz vergiler ise saniyeler içinde kredi kartınıza kuruşu kuruşuna yansıtılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorksman -- 10 Mart 2025; 8:5:39 >
-
Bundan emin miyiz ? Az önce bunu test ettim, ödeme ekranı aynı çıktı. Şöyle izah edeyim;
Sepet toplamı 1050 civarı olacak şekilde;
X ürününü koydum 62.54 TL'den. Bunun TEPF değeri 161.29 TL idi. Sepet toplamı da 1052.92 ana para + 631.75 TL vergi oldu.
Ardından Y ürününü koydum. Y ürünü ile X ürünü aynı ürünler, sadece satıcı sebebiyle fiyat farkı var, otomatik kapı kapatma aleti gibi birşey bu.
Y ürününü 64.74 TL'den koydum. Bunun TEPF değeri ise 106 (küsüratı unuttum). Yani ürün 2.2 TL pahalı, fakat TEPF değeri 55 TL ucuz. Bu sepetin toplamı ise 1055.12 oldu (ki ürün fiyat farkı 2.20 TL kadar arttı sepet).
Beklentimiz, düşük TEPF değeri ile verginin daha az çıkması ve 2.2 TL'lık dezavantajın avantaja dönüşmesi idi. Ama öyle olmadı. Kendi ucuz ama TEPF değeri yüksek olan üründe 631.75 TL olan toplam vergi, bu yeni yani kendi pahalı ama TEPF değeri önemli ölçüde düşük üründe 633.07 TL oldu.
Oysa %66 vergiyi baz aldığımızda, ikinci ürün bana 36.3 TL civarı vergi avantajı sağlamalıydı (fiyat farkını da hesap edince, 36.3 - 2.2 = 34.1)
Yani verginin TEPF üzerinden hesaplanıyor olması varsayımı, benim yaptığım kontrolde geçersiz oldu. Belki ürüne özgüdür, belki de başka bir faktör vardır, bilmiyorum. Ama ben TEPF üzerinden hesaplanıyor varsayımıyla, bir sürü ürün için TEPF değeri düşük sepet araması yaptım, vakit boşa gitti. Ama en azından bir kontrol gerçekleşmiş oldu. Dediğim gibi, tek kontrol, tek ürün için. Farklı kategorilerde işler değişiyorsa, bilmiyorum.
-
Temu da bazı ürünlerde niye ise vergi 80 ve üzeri oluyor.
Şarj edilebilir Bluetooth hoparlör almak istedim sepette baktım ki olması gerekenden fazla vergi çıkıyor.
Başka ürün ekliyorum onun vergisi normal.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, bana hiç wincredit vermiyor, eşimin hesabından çıkıyor fakat bana çıkmıyor neden acaba ?
-
İki hafta önce bu konu hakkında bir yazı paylaştım.
Maalesef dediğiniz doğru değil.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160815834
Buradan inceleyebilirsiniz vergi tavsiye edilen fiyattan değil mağaza fiyatından alınıyor . Kredi kupon falan varsa da yine vergiyi düşürmüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi farkettim ki cihaz bana wincredit vermiş. 1 günden daha uzun bir alışveriş tamamlama sürem var ama sepete onun verdiği listeden ne eklersem ekleyeyim, orada bir 50 jeton eksiği görünüyor. Ekranlar aşağıdaki 1. ekran gibi;
Bazen sepete birşeyler ekleyip çıkardığımda ise aşağıdaki 2. ekranı alıyorum, bazen de almıyorum.
Son olarak üçüncü ekran ise ödeme ekranım. Orada 1000 krediyi vermeyi taahhüt ediyoruz filan diyor. Ama bu bir anlam ifade ediyor mu, onu bilmiyorum.
Bu arada ilk ekranda "sadece 50 kaldı" yazan yer, sayfayı yukardan refresh amaçlı kaydırınca anlık olarak "50" oluyor, sonra hemen yine "sadece 50 kaldı" ya dönüşüyor.
Birşeyler sakat gitmesin, bu ilk wincredit'im, bir nevi ilk defa milli oluyorum. Bunu da başarabilirsem, temu'nun içinden geçeceğim :)
-
Yukarıda aynısını yazdım, sepet tutarı vergi hariç 1000-1050 lira gibi olmalı, altında olunca da onaylıyor ama krediyi alamıyorsun öyleymiş yani bende o oyuna geldim
Hocam anlıyorum da bu TEMU'nun yaptığı bir çakallık değil ki. Yani o vergi sizin faturanıza nasıl yansıyorsa, doğrudan bizim gümrüğün kasasına gidiyor. Yani TEMU vergiyi 100 lira kesip gümrüğe 80 lira ödemiyor. O 100 lirayı alıyor firmadan ülkemiz.
Ayrıca yaptığı indirimden nasıl düşürecek vergiyi? TC kanunları net bu konuda. Ücretsiz gönderilen üründen bile, ürünün ana fiyatı üzerinden alıyor vergisini. Amazon üzerinden greenote ya da cosori yedek parçası alanlar iyi bilirler bunu.
Ayrıca yukarıda yanıtladığım arkadaşımız x vergi ödeyecekse, ister parçalı alsın, isterse tek kargo, aynı vergiyi ödeyeceğini anlatmaya calıştım orada.
İster iki parça halinde vergi hariç 500+500 alışveriş yapın. İsterseniz tek siparişte 1000 lira.
O da size 40+10 jeton versin. Ürünler kargolanınca 1000 lira kredi tanımlasın.
Benim sepet tutarı 1050 ile 1100 arasında. Yine o sadece 50 kaldı yazısı var.
-
-
Wincredit bende kesildi sizde de aynı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X