hocam geçmiş olsun ,sizin başınızdan geçenlerin çoğu benimde başımdan geçti. şimdi daha öncede bahsettiğim gibi .Temuda size anket soruyor.Kargonuzdan memnunmusunuz diye.devamlı eğer aras gelirse 1 yıldız verin size aras kargo çıkma ihtimali çok az belki bundan sonra olmaz. sizin kargolarınız ptt yada mng ile gönderilir. tekrardan gözünüz aydın hocam . |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (359. sayfa)

-
-
Sağol hocam, o dediğinizi mutlaka yapacağım. Hatta Temu ya yazdım kargo seçimlik olsun istiyoruz diye, maalesef yapamayacaklarını söylediler.
-
Bütün talihsizlikler sizi bulmuş, emin olun aras ptt den bin kat daha iyidir, mumla ararsınız arası
Diğer konu kimse bişey iddia etmedi sordunuz herkes başına gelenlerden yorumda bulundu 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben telefondaki uygulamadan değil, windows ta ki uygulamadan Temu yu kullanıyorum, bana hiç anket falan sormadı, acaba ürünleri puanlarken kargoyu da puanlamayı soruyor muydu ? hatırlayamadım, bakacağım.
-
hocam herhangi bir eleştiri kastım yoktu, yanlış kelime kullanmış olabilirim, iddia yerine olasılıklar demem lazımdı, hatta düzeltiyorum.
-
hocam telefondan girin her zaman .sadece kargo puanlamasından dolayı değil size verilen özel kampanyalardan da haberiniz olur,çark-jeton v.b
-
Temu da wincredit sayfasına gidince alışveriş tutarı eski limit olan 1095 TL ye düşüyor. Halbuki yeni limit 1130 TL. Müşteri temsilcisine bu hatayı anlatmaya çalıştım. Bir türlü anlamadı. Sepeti 1095 e indirin deyip durdu.
-
Hocam, mecburiyet dışında 2 sebepten ötürü cep tel de uygulamaları kullanmayı sevmiyorum;
1) diz üstü veya masaüstü bilgisayarın geniş ve ferah ekranında uygulama kullanmanın rahatlığını seviyorum, cep tel in ufacık ekranında kullanmak bana eziyet gibi geliyor.
2) Son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı vakaları ve Android ortamına olan güvensizliğim sebebiyle telefon da bankacılık uygulaması dışında kredi kart bilgilerinin girildiği hiç bir alışveriş uygulamasını kullanmıyorum.
Mecbur olmasam bankacılık uygulamasını da kullanmazdım. Zaten %95 oranında bankacılık uygulamasını diz üstü bilgisayardan kullanıyorum, ancak yapı kredi bankası bank. uygulamasını windows tan da kullansan uygulamamı cep tele kurmak zorundasın diyor, çünkü telefon imei' si ile kimliğini eşleştiriyor.
Ayrıca gelen Mesajlarda ki hiç bir linke tıklamıyorum, o kadar şüpheciyim yani.
Windows ortamı da %100 güvenli olmasa da gerekli tedbirlerle Android ten daha güvenli bence.
Çok sık alışveriş yapan birisi değilim, varsın bazı jetonlardan ve hediyelerden mahrum kalayım sorun değil, ayrıca Temu neden bu hediyeleri cep tele ilave olarak windows-Temu dan da değil de ısrarla sadece cep tel uyg. dan veriyor, anlamam mümkün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Mart 2025; 17:49:19 >
-
PTT kağnı hızıyla çalışır, geç getirirler ama en azından genellikle doğru bilgilendirme yaparlar, MNG de idare eder.
Ayrıca bütün kargo şirketleri için geçerlidir söyleyeceğim, şubeden şubeye farklılıklar olabiliyor, aynı kargo şirketinin bir şubesine bakıyorsun çok düzgün yorumlar var, başka bir şubede ise yerin dibine sokuyorlar.
Aras' ın bizim buradaki şubesi berbat ötesi, genelleme yapmakta doğru değil.
Aras hakkında Şikayet sitesinde çok şikayet var ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Mart 2025; 18:12:51 > -
anladım hocam.eğer sipariş vereceğiniz zaman sanal kart ile bilgisayardan oluşturun sonra sipariş vereceğiniz zaman sanal kart numaranızı tanımlayabilirsiniz telefonunuzda .zaten limit belirliyorsunuz
bunları yapmadan öncede kredi fırsatı yada wincredit telden yazıp size gelen ödüllerden faydalanabilirsiniz.
nasıl kendinizi güvenli rahat hissediyorsanız öyle yapın hocam
bende sizin gibi bilgisayardan veriyordum burdan çok şey öğrendim arkadaşlar sağolsunlar.
her sipariş vermenizde telefonun kendi interneti açık olsun hiç bir zaman wifidan girmeyin.
şimdiye kadar çok sipariş verdim sadece Temu değil.en güvenlisi sanal kart hocam.bende bilmiyorum neden hep telefon uygulamasında ödüller görünüyor yada yönlendiriliyor
-
Fazla kurcalamamak lazım. Çünkü müşteri hizmetleriyle anlaşmak çok zor maalesef. Bizim gümrük yasalarını bile anlatamıyorsun. O yüzden 1095 TL düşürmek daha az enerjinizi alır.
-
Aras bizim bölgede de sıkıntılıydı özellikle geçen sene şikayet ede ede düzeltirdik doğrudur, ama ptt adam olmaz kati suretle uzak durulmalı ne kadar bilgilendirme yaparsa yapsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten sanal kart kullanıyorum hocam
, yalnızca alışveriş yapacağım zaman limit belirliyorum, ve limitle birlikte "ertesi gün limiti sıfırla" seçeneğini seçiyorum.
Ödül ve jeton meselesi konusunda yine de söylediklerinizi yapmaya çalışacağım hocam.
Neden bu kadar güvenlik takıntısı oldu bende, başıma gelen bir şeyi anlatayım;
Yıllardır sanal kart kullanıyorum, sanal kartım yalnızca HB, Amazon, N11, Temu, Aliexpress gibi güvenilir diyebileceğim platformlarda kayıtlı.
Geçen sene bir gün sanal kartımın limitini 500 TL yapmıştım, 350 TL harcama yapmıştım, limit 150 TL kalmıştı. Fakat burada bir hata yaptım, limit belirlerken "ertesi gün sıfırla" seçeneğini seçmedim, 1 ay boyunca limit sıfırlanmayacaktı.
1 hafta sonra bankadan bir mesaj geldi; "150 TL harcama yapılmıştır" diye, ben böyle bir harcama yapmamıştım, bank. uygulamasına girip detayları inceleyince dolandırıcının birisinin benim sanal kartımla yurtdışın dan Endonezya para birimiyle kendini youtube premium üyesi yaptığını gördüm (yurt dışı alışverişlerde şifre onayı gelmez).
Demek ki boş bulunup limitimi 15.000 TL yapmış olsaydım para uçmuştu, ucuz yırttığıma sevindim, anlaşılıyor ki dolandırıcı sanal kartımı ele geçirip limit az olduğundan dolayı yüksek meblağda alışveriş yapamayınca 150 TL ye ne harcarım diye düşünmüş, 150 TL ye yapabildiği tek harcama kendini youtube premium üyesi yapmak olmuş.
Bankaya itiraz etmek bir sonuç sağlamadı, bende 150 TL için uğraşmak istemedim.
Ben hala hayret ederim; sanal kart numaramı yalnızca büyük alışveriş platformlarından başka bir yere girmememe rağmen, dolandırıcı o sanal kart numarasını nasıl ele geçirebilmiş diye, alışveriş platformlarının birisi mi hack lendi acaba, yoksa olası kart numaraları için zar mı attı acaba
.
Tabii "el mi yaman bey mi yaman" deyişimize dayanarak;
Bu olaydan sonra sanal kartımı iptal edip yeni sanal kartı çıkardım, artık yeni sanal kartımın (bankadaki adı dijital kart) limitini yalnızca alışveriş yapma esnasında belirliyorum ve "ertesi gün sıfırla" seçeneğini asla unutmuyorum. Dolandırıcı bundan sonra dijital kartımı ele geçirse ne olur, limit her zaman sıfır.
Ayrıca, kredi kart ve banka kartları yurt dışı alışverişlerine ve kartsız postan ödeme (mail order-talimatlı alışveriş) seçeneklerine kapalı. Eğer bu kısıtlamaları yapmazsanız kart bilgileriniz bir şekilde ele geçirilirse yurtdışı alışverişleriyle kartınızı limitine kadar harcarlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Mart 2025; 20:57:45 >
-
Anladığım kadarıyla herkesin bir kargo şirketinden yarası var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X